Annonce
Give Avis

Fra nedrykningstruet til jyllandsserieoprykker

Champagnepropper og konfettikanonrør sprang om kap med hinanden, da Give Fremads serie 1-mandskab i årets sidste hjemmekamp kunne fejre en fuldt fortjent oprykning til jyllandsserien. Foto: Jim Hoff
Ingen i Give Fremad vil nogensinde glemme sæsonen 2020, der startede med coronanedlukning og endte i total lykke med en historisk oprykning til jyllandsserien til klubbens serie 1-mandskab.
Annonce

GIVE: I november 2019 kunne Give Fremads hold i serie 2 lade champagnepropperne springe, da det var en kendsgerning, at man havde taget en hurtig returbillet til serie 1, som man havde forladt i den forkerte retning sæsonen før.

Da 2019 blev til 2020 og januar måned var ved at være slut, løb en flok tændte fodboldkrigere fra Give Fremad på banen på kunstgræsset på Vandel Efterskole for at indlede en lang, hård opstart med snuden målrettet i det nye spor, der som nyoprykker og med en i hvert fald kvantitativt fortyndet trup, hed overlevelse i serie 1.

Flere spillere havde forladt klubben, mestendels med retning mod Aarhus, og det kostede så meget på den samlede bruttomængde af spillere, at klubben ikke mere kunne stille tre hold i seniorrækkerne.

Derfor hed det serie 1 og serie 3 med Brian Sølund og Kristian Rasmussen som ansvarlige for 1. holdet, mens den unge duo Rasmus Clausen og Kristoffer Larsen stod i spidsen for serie 3 holdet, hvilket de gjorde fremragende med en flot 3. plads som resultat

- Nedlukningen lige op til turneringsstarten efter den lange opstart gjorde sgu’ ondt på førsteholdet, der i den grad lignede en velsmurt maskine på det tidspunkt. Vi fik lov til at træne i 10 mands grupper og spille et par pokalkampe, hvor vi mødte overmagten fra Danmarksserien i form af Kolding boldklub, vi kunne dog efterfølgende se at vi både taktisk og formmæssigt sagtens kunne være med, fortæller Brian Sølund.

Annonce

Panderynker inden sæsonstart

Hen over sommeren blev der lukket mere op, også for fodbolden, så da efterårssæsonen skulle skydes i gang, var alt grundlæggende, som det plejer at være. Og det har fodboldfolket det nu engang bedst med.

Men klaveret spillede ikke helt som trænerduoen ønskede det. Det stod klart, efter at såvel en række træningspas som nogle træningskampe havde givet panderynker i Givelejren.

Trænerduoen Brian Sølund og Kristian Rasmussen, begge tidligere spillere i klubben, leverede sammen med spillertruppen et historisk resultat med oprykningen til jyllandsserien. Foto: Jim Hoff

- Vi havde i små perioder vist det, vi kunne, men resultatmæssigt haltede det gevaldigt. Vi følte vi havde ryggen lidt mod muren kort før sæsonstart, så vi blev i spillertruppen og trænerteamet enige om at kigge indad, arbejde hårdere både på træningsbanen og til kamp, siger Sølund.

Det skulle vise sig, at denne ‘rykken sammen i bussen-snak’ skulle slå positivt ud på præstationsskalaen. Det nyoprykkede serie 1-mandskab lagde ud i ren Brøndby-stil og vandt de første fire kampe i fin stil. Det gav selvtillid, og fremfor alt en tyrkertro på, at de ting man havde arbejdet med i det taktiske værksted lige siden foråret var vejen frem for holdet.

- Vi arbejdede med et koncept, der var enormt alsidigt, og som indebar taktiske og spillemæssige udfordringer for vores modstandere, forklarer Brian Sølund

Annonce

Taktisk fleksibilitet

Det kunne man ved selvsyn konstatere, når man så holdet spille, for her var et hold, der kunne manøvrere dygtigt og kompetent med flere taktiske varianter, og holdet formåede også under kampene at skifte stil og taktik, så Give var et meget dynamisk og uforudsigeligt hold for modstanderne at skulle op mod.

Holdet havde dog et mindre formdyk rent pointmæssigt, da man efter de fire sejre i rap måtte nøjes med to gange uafgjort mod fysisk stærke Bramming og velspillende Ringkøbing.

Og så ventede det, der gik hen og blev årets kamp på Waldstadion i Give. De spilstærke sønderjyder fra domkirkebyen Ribe, af mange set som rækkens oprykningsfavoritter, kom til byen for at sætte opkomlingene på plads. Efter 65 minutter førte Give dog 3-0. Men bum sagde det så, og efter 96 minutter stod der 3-3, inden Mathias Nørtoft i det 97. minut med det flotteste kludemål siden Gerd Müller scorede til 2-1 i VM-finalen i 1974, gav årtiets største mentale bollespark til ribenserne.


Vi følte vi havde ryggen lidt mod muren kort før sæsonstart, så vi blev i spillertruppen og trænerteamet enige om at kigge indad, arbejde hårdere både på træningsbanen og til kamp

Brian Sølund, Givetræner


Den 4-3 sejr blev definerende for resten af kampagnen, hvor de grønne fra Give nærmest kunne gå på vandet, bortset fra smutteren i Ikast, hvor man fik sæsonens eneste nederlag. Måske en veltimet huskekage om egen ‘dødelighed’, for i de sidste fire kampe strammede holdet ballerne og vandt fire i rap med målscoren 15-1.

Annonce

Succesen står på skuldrene af en stærk træningskultur

Oprykningen til jyllandsserien blev en realitet efter 2-1 sejren i Bramming, hvor holdet viste eminent presspil og overlegen defensiv styrke. Elementer fra den taktiske værktøjskasse, der peger positivt frem mod de noget sværere opgaver i jyllandsserien.

- Det har jo på alle måder været en fantastisk sæson af hele holdet, trænere og holdleder. Alle spillere fortjener stor ros, for det er historisk, det vi har præsteret. Er der noget, jeg tror har været altafgørende for vores succes, er det den træningskultur, vi har haft i efteråret. Det har været særdeles fremragende med en udviklingsparat og energifyldt trup, konstaterer Brian Sølund.

Humøret var højt, således også champagnestråleføringen, da Give kunne ´fejre oprykningen til jyllandsserien foran det trofaste hjemmepublikum. Foto: Jim Hoff

Han opfordrer spillerne til at nyde, at de har været en del af den største sportslige præstation i klubbens historik. Og til at vende stærkere tilbage og med kufferten fuld af nye stærke ambitioner, når den nye sæson venter med nye sportslige udfordringer på et niveau, man i klubben ikke før har været vant til at skulle tackle.

Med til fortællingen om oprykningsmiraklet i Give hører også, at man kunne gennemføre sæsonen med tæt på blot 15-16 spillere på holdkortet. Den skadesfri og smalle trup betød fast spilletid til stort set de samme spillere fra kamp til kamp, og den dynamik, holdånd og indbyrdes forståelse dette medfører, var guld værd for holdet, der fremstod som en tæt sammenspillet enhed - både på og udenfor banen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Hvad er GISK?

Give Avis

Tanker bag den nye byskulptur

Annonce