Annonce
Give Avis

Fra rotternes holdeplads via genbrugsstation til topmoderne ressourcestation

Det var ikke den normale røde snor, Karl Erik Lund lørdag klippede over ved indvielsen af den nye genbrugsplads. Den var naturligvis grøn. Foto: Børge Larsen
Karl Erik Lund (DF) åbnede Gives nye fremtidssikrede ressourcestation med et interessant tilbageblik på lodsepladsens historik, og over 200 gæster kunne efterfølgende fornøje sig med musik fra genbrugsbandet 'Habengoods', gratis pølser og en guidet rundtur.
Annonce

Give: Området har været brugt til losseplads, om ikke siden Arilds tid, så siden Karl Erik Lund var knægt.

Han er formand for Natur- og Miljøudvalget i Vejle Kommune, og han kunne i sin åbningstale berette om den gang, det var det en rigtig losseplads med rotter og en mand, der passede pladsen ved at brænde det af, der kunne brændes af. Det ikke brændbare lå i stakke, og byens hunde levede livet farligt, hvis de satte en af rotterne til livs, for de havde sandsynligvis fået en gang bladan.

- Det gik naturligvis ikke i længden og i 70'erne blev der kørt jord over stakkene og bagefter plantet lidt træer. Så mente man jo nok, at det var i orden, sagde Karl Erik Lund med et skævt smil.

Han kunne blot konstatere, at sådan spiller det (heldigvis) slet ikke i dag. Der er andre tårnhøje miljøkrav, når man i dag etablerer en genbrugsplads, som den der blev indviet i lørdags på Dyrskuevej.

- Det her er nemlig ikke blot Gives nye genbrugsstation. Den er også prototypen på fremtidens genbrugspladser i hele kommunen, fortalte Karl Erik Lund.

"Habengoods" slog sig rigtig løs ved indvielsen af den nye genbrugsstation. De påstod, at alle instrumenter var hentet på genbrugspladser landet over. Men kan det nu passe? Foto: Børge Larsen
Annonce

Find rundt med den nye folder

Efter det obligatoriske snoreklip (snoren var dog i dagens anledning grøn), blev de omkring små 200 gæster inviteret på rundtur i de nye omgivelser.

Det gik ikke stille af, for bag nogle af de opstillede containere lød der pludselig rytmiske bankeslag, og frem dukkede stompbandet "Habengoods". De gav en koncert på ting, de påstod at have klunset fra genbrugsstationer: Et kølergitter fra en Saab, diverse skruenøgler, plastiktønder, hjuldæksler og så videre.

De slog sig rigtig løs, og der var fortjent bifald til trioen.

Både de mange gæster og de ansatte glædede sig over den nye og flotte genbrugsplads. Men der bliver nok lidt indkøringsproblemer, for opbygningen er ikke helt, som den var tidligere. Men alle, der besøgte genbrugspladsen, fik udleveret en folder, hvor man se, hvor de forskellige ting skal afleveres.

En ting er sikkert: Vi skal alle til at sortere vores affald i flere grupper end vi er vant til. For på den nye plads er der ikke noget, der hedder "Småt brændbart". AffaldGenbrug har fundet ud af, at næsten halvdelen af det, der endte i "Småt brændbart" kan genanvendes.

Det skal vi hjælpe med at gøre til virkelighed ved at sortere affaldet grundigere.

Til gengæld er der kommet en ny container. den hedder "Rest efter sortering".

Under den festlige åbning var der også "kunder" til genbrugspladsen. Den er indrettet, så der er to veje ind, så mens det meste af genbrugspladsen var fuld af gæster ved indvielsesceremonien, var der mulighed for at køre ind med blandt andet haveaffald via "kvikbanen".

Det benyttede en del sig af. For dem var det vigtigere at bruge grenbrugspladsen end at indvie den. Også selv om der var gratis pølser ad libitum.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Thyregod Badeland åbner den 15. juni

Give Avis

Sådan åbner hallerne i Give

Annonce