Annonce
Give Avis

Fra skimmelsvampramt pavillon til 488 kvadratmeter lækkert nybyggeri

Arbejdet med den nye 488 m2 store tilbygning på Børnegården Søndervang skrider planmæssigt frem, og der holdes rejsegilde den 26. november. Det forventes, at tilbygningen er klar til brug 1. marts 2020. Foto: Jim Hoff
En turbulent og udfordringsfuld tid for personalet og børnegruppen er nu ved at nærme sig sin afslutning, efter at en pavillon på Børnegården Søndervang i februar 2018 blev ramt af skimmelsvamp. 1. marts 2020 kan et 488 kvadratmeter stort nybyggeri tages i brug efter to år med turbulens og massevis af udfordringer.
Annonce

GIVE: Skimmelssvamp! Ordet i sig selv kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på de fleste mennesker, og prøv så at forestil dig, at blive ramt af denne for mennesker så skadelige mikroorganisme i en børneinstitution.

Det var den virkelighed, man så i øjnene på Børnegården Søndervang i februar 2018. En barsk konstatering for såvel personale, forældregruppe og børnene, og konsekvensen blev, udover en hermetisk lukning af den skimmelsvampramte pavillon, at en børnegruppe på 26 børn med dertil hørende tre voksne fra personalegruppen i en periode måtte fragtes med bus til børneinstitutionen Karla Grøn i Karlskov, hvor de blev genhuset.

'Hjemløsheden' fik en ende efter sommerferien i 2018, hvor en nyopstillet 200 kvadratmeter stor pavillon stod klar som interimistisk hjem til den pågældende børnegruppe.

Og alt imens hverdagen gik videre i institutionen, der huser i omegnen af 84 børn fordelt på vuggestuebørn og børnehavebørn, blev der plads i de kommunale budgetter til i 2019 at påbegynde byggeriet af den nye tilbygning til den snart 25 år gamle børneinstitution.

Vi er grundlæggende bare vildt taknemmelige over, at kommunen har fundet midler til dette nye fine byggeri. Det viser os jo, at vi gør det godt, og at man mener, vi er værd at investere i.

Helle Ladefoged Jensen, leder på Børnegården Søndervang

Annonce

Omstillingsparathed og fleksibilitet fra både personale og håndværkere

Det var gode nyheder så det baskede, også selv om indtoget af en hær af håndvækere og store entreprenørmaskiner også har medført nogle udfordringer og en lang række sikkerhedsmæssige foranstaltninger i hverdagen.

- Selvfølgelig følger der nogle praktiske problematikker med ved så stort et nybyggeri lige midt i vores baghave. Men jeg har kun ros og anerkendelse til overs for håndværkerne og personalet, der har samarbejdet fantastisk flot om at gøre hverdagen så let som mulig for vores børn. Håndværkene har været virkelig topprofessionelle og fleksible, personalet har vist stor omstillingsparathed, så vi har fået hverdagen til at fungere fint - og på børnenes præmisser, siger Helle Ladefoged Jensen, der har været leder på Børnegården Søndervang siden november 2018.

Ledelse og personale har været med i processen omkring udformningen af det nye byggeri og fået lov til at byde ind med ønsker og givet gode råd omkring funktionalitet osv.

- Det har været vigtigt, at få personalet med ind over, og her skal der lyde stor ros til både forvaltningen og arkitekten for at udvise stor lydhørhed. Derudover er vi grundlæggende bare vildt taknemmelige over, at kommunen har fundet midler til dette nye fine byggeri. Det viser os jo, at vi gør det godt, og at man mener, vi er værd at investere i, siger Helle Ladefoged Jensen.

Hun konstaterer også, at kommunale statistikker tilskriver Give by en vis befolkningstilvækst, og på den konto vil der også fremover så godt og vel være brug for to børnehaver i byen.

Annonce

Samlet arkitektonisk udtryk

Udover den nye store tilbygning, der bliver bygget i samme bondegårdsstil som hovedbygningen, bliver selve hovedbygningen også udsat for en kærlig opgradering. Nyt tag, nye vinduer - et par nye toiletter er eksempelvis på budgettet.

- Vi glæder os over, at vores institution, når den står færdig til marts 2020, vil fremstå som en samlet arkitektonisk enhed med et samlet udtryk. Vi får en opgraderet tidssvarende institution, der har alt det, vi har brug for, siger Helle Ladefoged Jensen og fortsætter:

- Og så får vi nu også et udetoilet til børnene, hvilket er en stor praktisk gevinst i det daglige arbejde. Den nye tilbygning vil få døre, der vender direkte ud mod legeområdet, også en praktisk lettelse, og vi får en dejlig stor overdækket terrasse, fortæller Helle Ladefoged Jensen.

Den nye tilbygning vil rumme et nyt selvstændigt produktionskøkken, to stuer plus et ekstra grupperum. Helle Ladefoged Jensen, der pt. residerer i et lokale på 1. salen, vil også få et kontor her, så hun kan være i øjenhøjde med både børn og personale i det daglige.

Samlet set løber nybyggeriet og renoveringen af hovedbygningen op i størrelsesordenen 9-10 millioner, og der er rejsegilde på nybyggeriet tirsdag den 26.11 klokken 10.15.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Thyregod Badeland åbner den 15. juni

Give Avis

Sådan åbner hallerne i Give

Annonce