Annonce
Give Avis

Friskoleelever spreder positive budskaber for at skabe smil og glæde

Eleverne fra 3. årgang på Hedegård Friskole havde inden turen til Give forberedt blandt andet forberedt positive budskaber på kort, der blev lagt i forruderne på biler. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
70 elever fra Hedegård Friskole satte som en del af en temauger om gode gerninger et muntert præg på Give, som de besøgte torsdag formiddag.

Give: Falske parkeringsbøder med gode budskaber, malede sten og påskeæg på Torvet.

Man kunne måske fristes til at tro, at det var påskeharen, der havde været på spil i Give, men det er bare ikke tilfældet.

I stedet skal æren for den opmuntrende udsmykning tilfalde 70 elever fra 0. til 4. klasse på Hedegård Friskole. Som en del af deres temauge var de taget til Give for at skabe god stemning og sætte et positivt aftryk på bybilledet. Med sig havde de forproducerede kort, sten og aftegnede påskeæg, der blev hængt og lagt rundt i byen.

Formålet var at skabe smil hos borgerne og minde om, at gode gerninger gør en forskel.

- Vi har emneuge om påske og forår samt den gode gerning, så eleverne får mere viden om, hvad det vil sige at gøre noget godt og uegennyttigt for andre i en for mange svær tid, fortæller lærer Birgit Lindberg.


Vi gør det, for at for folk til at smile, og fordi der er corona. Der var en, der kom hen til sin bil, og da han så, at der lå en besked til ham smilte han fra øre til øre.

Anna Pedersen


Lærke Skovdal Hansen og Victoria Linea Lund Kristensen med et par eksempler på de beskeder, der blev placeret i forruderne rundt om i Give. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Annonce

Smil fra øre til øre

Eleverne fra 0. klasse pyntede torvet med farvede papir-påskeæg, som blev hængt op på Torvet. 1. klasse holdt til på legepladsen mellem Netto og biblioteket, mens eleverne fra 2. klasse pyntede og skabte glæde på Nørregade og i Anlægget.

3. og 4. klasse gik rundt ved alle butikkerne, hvor der både blev sat kort positive beskeder i bilruder, og lagt sten ved bænke, skraldespande og lignende. Blandt de glade formuleringer var blandt andet:

- Smil til verden, så smiler verden til dig.

- Et smil på dig er det bedste at se

- Lad os holde et minuts stilhed for alle dem, der er på slankekur.

Eleverne mødte flere folk, som tog godt imod initiativet.

- Vi gør det, for at for folk til at smile, og fordi der er corona. Der var en, der kom hen til sin bil, og da han så, at der lå en besked til ham smilte han fra øre til øre, fortæller Anna Pedersen, der går i 3. klasse.

Eleverne fra 0. klasse pyntede op på torvet, hvor påskeæggende kunne blafre i vinden. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Annonce

Glade bilister

Som den eneste årgang var 4. klasseeleverne selv gået de omkring fem kilometer fra skolen. Allerede der havde de skabt smil og glæde, da flere bilister både havde vinket og dyttet venligt til dem.

- Det er sjovt, fordi vi lærer at gøre noget godt for andre. Især fordi det er en trist tid med corona og sådan noget, lød det samstemmende fra eleverne.

Efter gåturen på omkring fem kilometer og et par timer i Give var de dog glade for, at de ligesom de øvrige klasser kunne komme med en bus tilbage til skolen.

4. klasse var rundt i byen med udsmykkede sten. Nogle af dem blev lagt for at supplere den eksisterende kunst i byen. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Ida Pedersen med en af de sten, hun havde lavet og taget med til Give. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Kroen klar med nye datoer for events

Give Avis

Walk A Fun-Thon - De går det igen!

Give Avis

Vox Pop 5 - Du ejer din by

Give Avis

Vox Pop  - Du ejer din by

Annonce