Annonce
Give Avis

Frustreret Givetræner følte sig decideret bortdømt i 5-2 nederlag til topholdet efter 2-0 føring

Angriber Kristoffer Larsen var en af Gives absolut bedste i den halve time han var på banen. Her scorer han smart på et lob til 1-0 for Give i det 11. minut. Han måtte senere lade sig udskifte med en mindre hovedskade. Foto: Jim Hoff
Give førte 2-0 over det suveræne tophold fra Fredericia fF efter 22 minutter, men turen i lykkeland varede kun få minutter. Ff'erne udlignede til 2-0 og sekundet før pausefløjtet kom de på 3-2 efter et drop af Gives keeper Viktor Ottosen. Efter 5-2 nederlaget vendte Givelejren frustrationerne mod dommertrioen.

GIVE: Før dagens jyllandsseriedyst på kunstgræsset på South Park Arena mellem Give og rækkens nr. 1 og klare oprykningsfavorit, Fredericia fF, var gæstetopholdet hele 17 points foran Give.

Altså en klassisk David mod Goliatopgave, som Givetræner Brian Sølund før kampstart proklamerede, at man ville tackle med en frisk offensiv tilgang med højt pres på modstanderen.

Den taktik så ud til at lykkedes til et klokkeklart 12-tal, for efter 22 minutter førte hjemmeholdet 2-0 på de to mål, som Gives lille velspillede kuglelyn af en angriber, Kristoffer Larsen havde sat ind i det 11. og det 22. minut, det sidste på et eminent oplæg fra angrebskollega Mads Birk.

Annonce
Fredericias keeper pløjer her Mads Birk ned og slipper ifølge Givelejren nådigt med et gult kort for den forseelse. Foto: Jim Hoff

I denne periode gjorde Give rigtig mange ting rigtigt, også hjulpet på vej af et gult kort til Ff'ernes keeper idet 1. min., da han kantede Mads Birk udenfor feltet.

Fra 2-0 til 2-3 på 20 minutter

Men gæsterne er ikke rækkens med afstand bedste spillende fodboldhold for ingenting, og med topholdets suverænitet og cool selvfølgelighed arbejdede de sig flot tilbage i kampen med flot og hurtigt kombinationsspil og massevis af højintense løb gennem Gives midtbanen og forsvarskæde.

I dag er det helt klart dommeren, der ødelægger kampen for os. Han overser to klare forseelser ved to af Fredericias mål, og Fredericias keeper skulle have haft rødt kort i stedet for gult

Brian Sølund, Givetræner

Efter 25 minutters spil reducerede de blå til 1-2 , og blot 45 sekunder efter stod der 2-2 efter et indlæg, hvor man i Givelejren appellerede voldsomt for et frispark begået mod Roar Johannesen, inden målet faldt.

Gives unge keeper Viktor Ottosen så uheldig ud ved Fredericias scoring til 3-2 i sekunderne før pausen. Foto: Jim Hoff

I sekundet før pausefløjtet kom gæsterne på 3-2 efter et drop af Givekeeper Viktor Ottosen, og dermed var kampen vendt helt på hovedet. Lidt af en spand isterninger lige i de mentale underhakkere hos hjemmeholdet.

Annonce

Skarpe gæster slog til

Efter pausen bølgede spillet frem og tilbage med muligheder til begge hold, men her viste topholdet sine kvaliteter ved, modsat Give,  at score på de gode kontramuligheder, der dukkede op.

Det blev således 4-2 efter 80 minutter til gæsterne efter en situation, hvor man i Givelejren var pænt rasende over, at der ikke blev dømt for hands mod den spiller, der leverede assisten til målet. Raseriet blev personificeret i midterstopper Kasper Larsen, der forsøgte at hjælpe dommeren så meget i utvetydige verbale vendinger, at han blev belønnet med 10 minutter på sidelinjen.

Fredericias mål til 2-2 VAR over mållinjen, som man ser her. Men Givespillerne mente, at der var begået frispark i situationen før målet. Foto: Jim Hoff

Her sad i forvejen Jonas Hansen med gult kort, så Give måtte fuldføre 9 mod 11, og det udnyttede gæsterne til at score til 5-2 i kampens sidste minut.

Annonce

- Dommeren ødelægger kampen for os

Efter kampen var det en sjældent vred og frustreret Givetræner, Brian Sølund, der ikke havde svært ved at adressere forklaringen på, at en 2-0 føring kunne forvandles til et 2-5 nederlag.

- I dag er det helt klart dommeren, der ødelægger kampen for os. Han overser to klare forseelser ved to af Fredericias mål, og Fredericias keeper skulle have haft rødt kort i stedet for gult. Men alle kendelser gik deres vej i en grad, så jeg virkelig har ondt af mine spillere i dag, konstaterer Sølund.

Give havde nok at se til med den farlige Lucas Møller fra Fredericia, der var konstant på farten på vej gennem Gives defensiv. Foto: Jim Hoff

Han anerkender dog også Fredericias præstation og kan midt i alle frustrationerne godt se, at gæsterne grundet deres effektivitet og store individuelle klasse på flere områder på banen vinder rimeligt fortjent.

Annonce

Gyserkamp venter i Egen

- Langt hen ad vejen er det jo en fifty-fifty kamp, men Fredericia spiller med et topholds selvtillid og skarphed - og derfor vinder de i dag. Jeg synes dog, at 5-2 er et misvisende resultat. Så stor forskel var det ikke efter min mening, lyder vurderingen fra Brian Sølund.

Det blev en hård kamp med mange dueller og med et højt frustrationsniveau, ikke mindst fra Givespillerne, der følte sig bortdømt i flere tilfælde. Foto: Jim Hoff

Resultatet efterlader Give på rækkens 6. plads (hvor man skal ud i kvalifikationsspil for at undgå nedrykning) med 8 points, 4 points op til Egen på 5. pladsen. Og netop Egen er Gives næste modstander på udebanen lørdag den 9. oktober. Altså en rigtig vigtigt kamp i bestræbelserne på at redde sig op på den rigtige side af nedrykningsstregen.

Kampen blev over været af i omegnens af 100 tilskuere, der i forbindelse med indvielsen af kunstgræsbanen var med til at skabe en fin stemning.


'
Annonce
Annonce
Give Avis

Tung lidelseshistorie med happy ending: Efter flere års skadeshelvede kunne Sebastian endelig løfte DM-trofæet

Annonce
Annonce
Give Avis

Normeret til 240 elever, men ender snart på 40: Elevtallet er raslet ned på en af kommunens mest moderne skoler

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Farvel til afholdt salgschef: For Søren vil Give altid være hjerteblod

Give Avis

Læserbrev. Der er stor forskel på et rødt eller blåt flertal i Vejle Byråd efter kommunalvalget den 16. november.

Give Avis

Mindeord over Hanne Kathrine Fomsgaard Andreasen/Hanne Hansen/Foms.

Give Avis

Det handler ikke om lynkure og fitness: Det handler om permanente livsstilsændringer og 95 procent sidder mellem ørerne

Give Avis

Uskarpe Give med nyt nederlag på udebane: Tabte 29-24 til Fredericia Håndboldklubs 2. hold

Give Avis

Normeret til 240 elever men har kun 65: En af kommunens nyeste skoler mister elever i en grad så lokalsamfundet frygter total nedsmeltning

Give Avis

Efter tre et halvt års mareridt med hjernerystelse: Nu vil Sandra hjælpe kræftramte

Give Avis

Livslang slidgigt og hypermobilitet: Karin har fået ødelagt sit liv af læger, der ikke taler sammen

Give Avis

Mindeord over Kirstein Mølgaard

Give Avis

Forretningsudvalg er blevet til bestyrelse: Udviklingsrådet er skrumpet fra ni til fem deltagere

Give Avis

Så lykkedes det: De to håndboldildsjæle Emma og Olivia har skaffet Lykkeliga til Give

Give Avis

Suzette helt overvældet: Utrolig flot comeback til modeshowet

Give Avis

Frustreret Givetræner følte sig decideret bortdømt i 5-2 nederlag til topholdet efter 2-0 føring

Give Avis

Aldrig har der været så mange til udviklingsrådets årsmøde: Kæmpestor interesse for det nye sygehusprojekt

Give Avis

Svend nærmest svømmer i udmærkelser og hædersbevisninger

Give Avis

GNRs næstformand: Nu er det nok definitivt slut med Give Nærradio

Give Avis

Hjem til Aarhus: Svømmeklubben sagde farvel til livredder, instruktør og innovativ formand

Give Avis

Høgen fra Hedegård slog til på toppen af Vejles Alpe D’Huez - og brækkede den ene vinge

Give Avis

Håndboldklubbens gode støtter og venner fra Erhvervsklubben er kommet fornuftigt ud af coronakrisen

Give Avis

Rørbæk Marchen i skarp konkurrence med kronprinsen

Give Avis

Motionsugen: Nu skal du da ud og løbe forhindringsløb med din bedste firbenede ven

Annonce