Annonce
Give Avis

Fuldstændig vanvittigt: Give scorer til 4:3 i 6. minuts overtid

Mathias Vindbjerg Nørtoft (nr. 7) kanonerer bolden i nettet i det 96. min. - og så vinder Give kampen 4-3. Foto: Jim Hoff
Hvilken dramatisk afslutning i serie 1 kampen mellem Give og Ribe. Give førte 3-0 efter 77 minutter. Efter 95. minutters spil stod der 3-3, inden Gives Mathias Vindbjerg Nørtoft med en gylden fod sendte stadion i Give i total ekstase med sin kampvindende 4-3 scoring
Annonce

GIVE: Himmel og helvede, frustration og ukontrolleret jubel, kulkælder og ekstase. Såvel spillere som tilskuere var alt efter tilhørsforhold på rundtur i de indledningsvist benævnte følelsesmæssigt eksotiske steder, da Gives serie 1-mandskab lørdag eftermiddag spillede mod Ribe på det velplejede - og muldvarpeskudfri - Waldstadion i Give.

Give var som rækkens ubestridte nr. 1 oppe mod et rutineret mellemhold fra Ribe, der er kendetegnet ved, at de laver mange mål. Faktisk var de før mødet med Give med 15 mål rækkens næstmest scorende hold efter værterne, der trumfede med 16 kasser.

Kæmpejubel efter scoringen til 4-3. Foto: Jim Hoff

Og de to målglade hold fortsatte stimen i en dyst, der især i kampens slutfase, vil komme til at gå over i historiebøgerne. Eller få sin egen side på Facebook, som det jo er i dag.

Annonce

Gode indskiftninger med mål i støvlerne

Et Givehold i kontrol kunne ret  efter pauseteen ret problemsløst udbygge den pauseføring på 1-0, som Nikolaj Knudsen havde fremskaffet på et intelligent forvaltet direkte frispark efter en lille halv times spil.

Indskiftede Victor Andersen scorede på sine første tre berøringer et rigtig godt centerforwardmål på en friløber efter en sukkerball af Mads Birk, Thomas Moise fik samme fine servicering Birk i det 67. minut, og dermed stod Give med det der lignede en kampafgørende 3-0 føring.

Thomas Moise Sørensen scorede til 3-0 - og det har han det ret fint med, ser det ud til. Foto: Jim Hoff

Her skal det lige noteres, at samtlig mål blev scoret af og sat op af indskiftere, så det var godt set fra trænerbænken, hvor Brian Sølund fandt de rigtige brikker at sætte i spil.

Annonce

Østergaards rygskade tæt på at blive dyr

Til gengæld blev en udskiftning af  holdets grand old man, Martin Østergaard, tæt på skæbnesvanger, for efter at den fysisk stærke og rutinerede Fremadkæmpe måtte lade sig udskifte med rygproblemer med godt 20 minutter tilbage, kom gæsterne på forunderlig vis tilbage i kampen.

2-0 ved Victor Andersen, der scorede på sin 2. boldberøring i kampen. Foto: Jim Hoff

Først blev det 1-0 efter et hjørnespark i det 70. minut, , og da Ribe igen efter en hektisk situation med bolde i Givefeltet, der ikke blev clearet ordentligt, bragte sig på 32 i det 80. minut, begyndte der at brede sig en synlig uro/usikkerhed på grøn stue.

Og så gik det naturligvis 'helt efter fodboldens forunderlige drejebog': Ribe fik efter endnu et indlæg i feltet og et par riposter udlignet til 3-3 - idet 93. minut.

Annonce

Nørtoft gjorde det - igen

Og så er vil tilbage til indledningen, hvor Give gik fra himmel til helvede på få sekunder. Men det skulle dog vise sig at være en returbillet. For i kampens 96. minut fik midterstopper Mathias Vindbjerg Nørtoft, hvem ellers, kanoneret bolden over stregen til sejrsgivende 4-3,  efter at en løs nedfaldsbold efter hjørne havnede foran hans på dagen gyldne højrefod.


Jeg kan godt se, at vi ligger nr. 1, men jeg kan også se, at spillerne oplever et vist psykologisk pres, efter at vi nu er blevet tophold i rækken. Det er noget vi, især med de mange unge spillere, skal lære at tackle

Brian Sølund, Givetræner


Det var naturligvis røv og nøgler for et bravt kæmpende Ribehold, der måtte spille 75 minutter med en keeper, der ikke kunne bruge høre ben pga. en fiberskade. De havde også deres hyr med at finde hoved og hale i dommerlinjen, så det blev der også brugt så meget energi på, at det kostede to gule kort, idet Ribespillerne verbalt leverede en stor indsats for at hjælpe dommertrioen i mål med deres udfordringer.

Annonce

- Ikke kloge nok da vi fører 3-0

Givetræner Brian Sølund havde naturligvis puls 220, da han mødte pressens udsendte umiddelbart efter slutfløjtet, men han kunne dog helt nøgterne notere, sig at hans mandskab havde været i kontrol i godt og vel 60 minutter.

- Vi er jo totalt dominerende i kampen og det er skidt, at vi lukker Ribe ind i kampen igen. Ved 3-0 bliver vi for selvtilfredse, og i sted for at jage 4-0 benhårdt, falder vi lidt ned. Og så koster det for meget, at vi skifte Martin Østergaard ud. Hans rutine, store fysik og overblik på defensiv midtbane kom vi til at mangle, da Ribe satsede hele butikken og fik nogle alt for lette mål, konstaterede Sølund.

Nikolaj Knudsen netter her på direkte frispark til 1-0 - uden chance for den skadede Ribe-keeper. Foto: Jim Hoff

Han ærgrer sig midt i rusen over den sene sejr, at hans mandskab ikke lykkedes bedre i omstillingsspillet i 2. halvleg ved føringen 3-0.

- Her var vi ikke kloge nok i vores boldomgang, og vi manglede også noget i vores forreste pres på Ribe. Men ok, på en dag hvor vi har topholdets held, kommer vi så alligevel herfra med 3 points og bevarer dermed 1. pladsen i rækken, konstaterer Brian Sølund.

Annonce

- Vi er i top 3 over oprykningsfavoritterne

Man har nu mødt samtlige hold i rækken og ligger nr. 1 med 17 points efter 7 kampe med Brande, Ikast FC og Bramming på de efterfølgende pladser med henholdsvis 13 og 10 points.

- Jeg synes ikke, at vi kan sige, at vi har mødt hold, der er bedre end os. Rækken er meget lige, og det handler rigtig meget om dagsformen. Jeg kan godt se, at vi ligger nr. 1, men jeg kan også se, at spillerne oplever et vist psykologisk pres, efter at vi nu er blevet tophold i rækken. Det er noget vi, især med de mange unge spillere, skal lære at tackle, vurderer Brian Sølund.

Martin Østergaard måtte udgå med en rygskade efter 70 minutters spil - måske han får den her i det lidt akavede vrid? Foto: Jim Hoff

Han vurderer, at Give sammen med Brande og Ikast FC er de tre bedste bud på en oprykker til jyllandsserien.

Og med det run og det momentum, som Give leverer lige nu, så kan og skal man bestemt ikke udelukke, at der ligger et historisk resultat for enden af regnbuen og venter på Sølunds tropper, når rækken er færdigspillet den 1. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Fra minkkaos til hundeeventyr

Give Avis

Corona: Testbil til Give i weekenden

Annonce