Annonce
Give Avis

Fuldt hus i Margrethesalen: Et Bragr af en koncert, da folkemusikken indtog Gadbjerg

Bragr med Perry Stenbäck som en slags alfaderlig frontfigur leverede en flot koncert i Margrethesalen i anledning af deres CD-release.. der var fuldt hus - og stemningen var helt i top. Foto: Jim Hoff
Tæt ved 150 mennesker havde søndag eftermiddag fundet vej til Hotel Margrethe i Gadbjerg, hvor folkemusikgruppen leverede en fantastisk koncert i anledning af udgivelsen af bandets nye CD. Såvel musikken som humøret var helt i top.
Annonce
Annonce

Arrangør: Kunne ikke forestille os et bedre setup

Det var Margrethe Club, der stod for arrangementet, og det var en både glad og stolt Claus Corfitz Jansrud fra klubbens bestyrelse, der tog imod de mange forventningsfulde gæster.

- Hvor er det bare dejligt med så massiv en opbakning. Fuldt hus, masser af glade mennesker, rigtig god musik og en fantastisk stemning. Vi kunne ikke ønske os et bedre setup, og bandet fortjener også denne her flotte opbakning, lød det begejstret fra Claus Corfitz Jansrud midt under koncerten.

Det var ægteparret, Perry Stenbäck og Christine Dueholm, der bor i Gadbjerg, der åbnede ballet. Stenbäck introducerede det musikalske islæt, mens Christina Dueholm, tog lytterne med på en lille tur down memory lane.

- Jeg er som nogen nok ved 3. generation Dueholm her i Gadbjerg, så det er helt fantastisk at få lov til at spille koncert her på hotellet - og så for en fuld sal. I mine unge dage gik jeg jo til bal her og har oplevet mange sjove ting her, så det er rigtig fedt at være tilbage på 'gerningsstedet', lød det fra Christine Dueholm med et stort smil og glimt i øjet.

- Ja, jeg er også vildt begejstret, lød det fra gemalen. Jeg er stolt over, at jeg som en tilkommen bådflygtning og 'fjeldperker' endelig kan få lov til at spille her på hotellet efter at have boet i byen i 14-15 år. Tak til Margrethe Club fordi, de har lavet det her arrangement og dermed givet os mulighed for at vise, at folkemusik ikke behøver være støvet og kedeligt. Tak til ildsjælene i Margrethe Club - og så fortjent, at de i dag har fuldt hus, lød det anerkendende fra den prisbelønnede musiker med de svenske rødder.

Fuldt hus, masser af glade mennesker, rigtig god musik og en fantastisk stemning. Vi kunne ikke ønske os et bedre setup, og bandet fortjener også denne her flotte opbakning.

Claus Corfits Jansrud, bestyrelsesmedlem Margrethe Club

Annonce

Så skal der headbanges

Og det blev, som overskriften med et lille ordspil gående på bandets navn antyder, et brag af en koncert, hvor bandet leverede varen i stor stil, og hvor publikum også i den grad var oppe på dupperne og kvitterede med masser af klapsalver og gyngende godt med på bandets mange kompetente (u)noder.

Musikken var på en og samme tid forførende, melodisk, fræk og gennemført med meget stor musikalsk kvalitet af fire topkvalificerede musikere, der også fungerede kanongodt som band. Og som også formåede at krydre musikken med små sjove anekdoter.

Ikke mindst den dygtige 'lyrendrejer', Perry Stenbäck, var i topform og leverede ud over flot spil på nøgleharpen og 'Belmann-guitaren' den ene punchline efter den anden, og dermed formåede han at skyde myten om de kedelige og humørløse svenskere godt og grundigt ned.

- Nu skal vi høre en god gang dødsmetal fra 1700-tallet, og det er helt tilladt at headbange nede på stolerækkerne, lød det blandt andet fra Stenbäck ned mod det småfnisende grå guld, ligesom det også lykkedes for ham at introducere et nummer som et udslag af noget så bemærkelsesværdig som total håbløs svensk optimisme.

Annonce

"Kassedamen & Blærerøven"

Og de gode humørtakter fortsatte, da Stenbäck under det forventede ekstranummer introducerede sin viv som 'Kassedamen', fordi hun sad og bankede løs på sit neddroslede percussionsæt. Den replik returnerede frøken Dueholm knivskarpt med ordene: - Og på nøgleharpe har vi "Blærerøven". Og så knækkede salen endnu engang sammen af grin.

Måske de to skulle overveje at køre ud som duo under navnet 'Kassedamen & Blærerøven', det kunne uden tvivl være interessant og give baghjul til eksempelvis Sussi og Leo.

Spøg til side. Det var en virkelig fornøjelig eftermiddag på det gamle legendariske hotel, hvor den excellent udførte og spændende udgave af folkemusikken tilsat det gode humør med højt til loftet i den gamle 60'er tidslomme af en balsal gav såvel musikere, arrangører som publikum en unik og uforglemmelig koncertoplevelse.

Nu er "Gladbjerg" jo kendt som byen med hatten på skrå. Derfor skal Bragr og Margrethe Club tildeles 7 høje hatte ud af 6 mulige - netop fordi, at man i Gadbjerg gerne gør det umulige muligt. Og gerne med glimt i øjet.

Claus Corfitz Jansrud fra Margrethe Club udtrykte stor glæde over det flotte fremmøde og takkede publikum for opbakningen.Foto: Jim Hoff

GADBJERG: - Velkommen til koncert her i Gladbjerg. Det er fedt at optræde for så mange mennesker her på hotel Margrethe, og vi glæder os til at spille for jer her på det vi godt kan kalde vores hjemmebane.

Således lød det på klingende gadbjergsk med svenske mellem- og overtoner fra en særdeles veloplagt Perry Stenbäck, der med vilje i dagens fine anledning havde klemt et 'l' ind i bynavnet.

Og dermed var stemningen sat for en fantastisk fin koncert, hvor de cirka 150 tilhørere blev introduceret for et spændende og anderledes take på folkemusik.

Leveret af fire voldsomt kompetente musikere, og leveret med så meget humor og befriende jordnærhed, at man kun kunne blive i voldsomt godt humør.

Bandet består ud over Perry Stenbäck af Christine Dueholm på percussion/sang, Kristian Bisaard på klaver og Jesper Frost Bylling på bas.

Derudover bør nævnes, at Perry Stenbäck to gange har fået en Danish Music Award som årets musiker/artist. Det var i 2009 og 2019.

Christina Dueholm, der er 3. generation Dueholm i Gadbjerg, glædede sig til at spille i den sal, hvor hun gik til bal i sine unge dag. Foto: Jim Hoff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Annonce