Annonce
Give Avis

Kom ud og kig på blomster og bier i sommervarmen: Gadbjerg byder på hele to åbne haver

Jytte Nielsens store landbohave, Gravenslundhaven, ligger på Sejersmosevej 15. Det er første gang, at Jytte Nielsen deltager i åben-havekonceptet. Privatfoto
Haveselskabet har lavet aftale med to haveejere i Gadbjerg om at de holder åben have. Den ene, Gudrun Thyregod, kender havefolket rigtig godt, og så er der debut til Jytte Nielsen, der fremviser sin store landbohave på Sejersmosevej

GADBJERG: Juli måned byder traditionelt på en række muligheder for haveinteresserede til at komme ud og kigge på smukke og inspirerende haver.

Således bliver det også i år, hvor to haver i og omkring Gadbjerg er til offentlig skue. Det handler om Gudrun Thyregods byhave på Engvej 5 og Jytte Nielsens landbohave på Sejersmosevej 15.

Begge haverne kan nydes på følgende datoer:  24. juli, 25. juli, 31. juli og 1. august 2021. Alle dage i tidsrummet 10:00 til 17:00.

Annonce

Hos Gudrun Thyregod kan man se en 2000 kvm. stor have med noget, der blomstrer hele året. - - Haven rummer mange bede med bl.a. juleroser, rododendron, løg, aurikler, primula, og så er der naturligvis også masser af sommerblomster, stauder, georginer, fuchsia m.m. alt efter årstiden, fortæller Gudrun Thyregod der har været med i åben-havekonceptet i en del år.

Haven byder ligeledes på mange formklippede træer og buske. Man kan nyde et lille vandparti med fisk, og den store køkkenhave gør Gudrun og hendes ægtefælle stort set selvforsynende med grøntsager, bær og frugt.

Den smukke byhave på Engvej 5 i Gadbjerg hos Gudrun Thyregod kan nydes til åben have i slutningen af juli og i starten af august. Privatfoto

- Det er en have under løbende forandringer, når nye ideer kommer til. Vi har 25 æbletræer i haven, 17 forskellige sorter. I forbindelse med åben have vil der være mindre salg af planter fra haven, fortæller Gudrun.

Stor landbohave som mentalt frirum

Hos Jytte Nielsen på Sejersmosevej er der tale om en stor landbohave, som Jytte har etableret hen over de 16 år, hun har boet på adressen.

- Jeg har været interesseret i haver, siden jeg som barn hjalp min far i haven, og jeg har selv haft have i hele mit voksenliv. Da vi overtog stedet her på Sejersmosevej gik vi straks i gang med at lave en gårdhave i den store gårdsplads, så vi kunne få haven tættere på huset. Det er en af de allerbedste beslutninger, vi har truffet, fortæller Jytte.

Hun fremhæver haven og havearbejdet som et mentalt frirum, hvor hun for alvor kan koble fra, og hun ser absolut ikke havearbejdet som en sur pligt.

- Netop det at man skal nyde sin have, gør vi meget ud af. Derfor har vi etableret flere hyggekroge/siddepladser i haven, så man kan nyde haven fra mange vinkler, siger Jytte Nielsen.

Haven er beplantet med stauder, roser, træer, dagliljer og buske. Der er også en stor køkkenhave, som er flisebelagt på gangene, så Jytte kan komme til at luge uden at gå rundt i bedene.

Derudover er der for år tilbage blevet beplantet noget skov med dertil hørende små stier der fører ned til en lysning ved en lille skovsø med et vaskeægte 'driverhus', hvor man kan nyde tilværelsen og de rolige stunder.

Der er altid kaffe og kage til besøgende, der kan indtages på havens mange siddepladser.

Annonce
Annonce
Give Avis

Ung ridesportsudøver vinder fire guldmedaljer

Annonce
Annonce
Give Avis

Mere kunst og kultur skal gøre børn og voksnes hverdag bedre

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Lokal købmand klar med flere millioner til istandsættelse af butikken: Familien skal da være købmænd her i mindst 80 år til

Give Avis

96 golfspillere dystede på banen i Give

Give Avis

Den digitale og analoge tidsalder i herligt samarbejde

Give Avis

Tilløbsstykke: Folk væltede ind til loppesalg på 125 år gammel slægtsgård i Vonge

Give Avis

Velkommen til årets første offentlige skulpturvandring

Give Avis

1347 personer har doneret stort beløb til økonomisk presset zoo - men direktør forventer stadig et millionunderskud

Give Avis

Kornet er solgt på forhånd - men høsten skal i hus: Se videoen og kom med op i Flemming Kjærs mejetærsker

Give Avis

Peters andet liv begyndte efter en fejloperation - nu udgiver han en bog

Give Avis

Kvinde blev pludseligt vækket midt om natten: Rygte om særligt indbrudstrick og mange indbrud afkræftes af politiet

Give Avis

Fary Lochan en del af Distillery Trail

Give Avis

Dyrenes Verden: Jens holder "Dyrenes Marked" på sin gårdsplads i Filskov

Give Avis

Her bliver du våd, når du læser: Dyk ned i en god bog

Give Avis

Kom ud og kig på blomster og bier i sommervarmen: Gadbjerg byder på hele to åbne haver

Annonce