Annonce
Give Avis

Gadbjerg står sammen og arbejder blandt andet for togstop

Ole Lange, næstformand i Gadbjerg Lokalråd, og Thorkil Hansen, Tænketanken, ved vartegnet for Gadbjerg, som var Thorkil Hansens idé. Med et glimt i øjet kalder lokalområdet sig da også for en af Danmarks mest muntre byer. Foto: Mette Mørk
Tænketanken med blandt andre Thorkil Hansen som medlem fostrer ideer, som Gadbjerg Lokalråd sammen med borgerforeningen arbejder med at føre ud i livet.
Annonce

Gadbjerg: "Du skal tale med Thorkil Hansen fra Tænketanken. Jeg er bare administrativ formand."

Gadbjerg Lokalråds formand, Esben Leonhard Frederiksen, er ikke i tvivl, da avisen henvender sig.

Det forstår man godt efter en god time i selskab med Thorkil Hansen. Han er på hat med hele Gadbjerg. Også bogstaveligt talt. Han er nemlig idémanden bag det kendte vartegn, den hvidmalede transformatorstation med den 800 kilo tunge hat. Og så er han født og opvokset i den lille driftige landsby, der i 1983 blev kåret som Årets By, og i 2010 som Årets Landsby i Vejle Amt.

Der findes næppe den forening, som grafikeren og den tidligere virksomhedsejer ikke har været involveret i. Nu gælder det Tænketanken, som fostrer ideer og tanker, som Gadbjerg Lokalråd og borgerforeningen arbejder tæt sammen om at realisere.

Den bedste plet er den helt store plet, der hedder Gadbjerg med alle de muligheder, der er.

Thorkil Hansen, Tænketanken

Annonce

Plejehjem og Tour de France

Et af de store projekter er Meta Mariehjemmet, en selvstændig nonprofit virksomhed. Da plejehjemmet blev nedlagt i 2001, gik en initiativgruppe med blandt andre Thorkil Hansen ind i arbejdet med at etablere et privat plejehjem, så områdets ældre kunne blive i de kendte omgivelser. Det sikrede også arbejdspladser og indkøb hos Gadbjergs købmand. For her handler man lokalt.

- Det var et langt sejt træk, som tog 11 år, siger han.

Siden er plejehjemmet udvidet med et demensafsnit. I alt er der 38 boenheder og 42 ansatte.

Det var også Tænketanken, der fik sat skub i i Sejershave-udstykningen i samme område, så der også er mulighed for at bo til leje i rummelige rækkehuse.

Og et af de nye projekter bliver at få Tour de France i 2021 til at gå via Gadbjerg, når løbet udgår fra Vejle.

Annonce

Står sammen

Foreningslivet står sammen i Gadbjerg, og de enkelte foreninger leverer input til lokalrådet, forklarer Thorkil Hansen.

Da købmanden gik på pension, og der ikke umiddelbart blev fundet en ny, samlede byen 900.000 kroner sammen. Det nye købmandspar sagde dog nej tak. De skulle gerne kunne drive en forretning uden tilskud.

- Gadbjerg har haft den største tilvækst i kommunen. 11 procent. Det er et godt sted at bo, og man kan få sig et nyt hus for under to millioner kroner, lyder salgstalen fra Thorkil Hansen.

Dit lokalråd

De 33 lokalråd er vigtige bindeled mellem lokalområderne og Vejle Kommune. Vi præsenterer formændene for lokalrådene i ugeavisens område. Serien er blevet til i et samarbejde mellem Vejle Kommune, din lokale ugeavis og Vejle Amts Folkeblad.
Annonce

Margrethe-klubben

Det var en mørk dag, da den mangeårige indehaver af Hotel Margrethe stoppede. Hvor skulle man nu mødes fredag eftermiddag for at vende verdenssituationen? Det blev også løst af initiativrige borgere. Margrethe Club blev oprettet. Den lejede sig ind hos Danish Air Transport, som benytter hotellet i dag.

- I dag har klubben 268 medlemmer, fortæller Thorkil Hansen.

Der er stadig fredagsmøder i Svend Aage-stuen, opkaldt efter den tidligere hotelejer, som gerne tager en tørn som bartender.

Klubben byder også på fællesture til landskampe og motororienteringsløb. Gin- og romsmagning, juletur til Tyskland. Og de store julefrokoster, der samler 400 i Gadbjerghallen i samarbejde med lokalrådet og borgerforeningen.

Thorkil Hansen, Tænketanken i Gadbjerg

Pensioneret grafiker, 67 år.

Gift med Minna. To døtre.

Som medlem af Tænketanken er han med til at fodre Gadbjerg Lokalråd med ideer.

Født, opvokset og bosiddende i Gadbjerg.

Solgte for et par år siden sit firma LH Grafisk i Give. Har "afspadseret" lige siden.

Uddannet grafiker hos Jelling Bogtrykkeri, hvor han også har været ansat. Drev grafisk virksomhed i Tørring, inden han etablerede virksomhed i Give.

Frivillige hverv: Været i bestyrelsen for Margrethe Club, Meta Mariehjemmet, borgerforeningen, industricentret og meget mere.

Annonce

Arbejder for et togstop

Det er også Gadbjerg Lokalråd, der har sørget for en to kilometer lang stiforbindelse mellem Gadbjerg og Tøsby for at øge trafiksikkerheden.

Og det har en andel i den nye multibane ved Gadbjerg Stadion, ligesom man i rådet arbejder intenst på at få et togstop i forbindelse med en kommende Billund-jernbane.

Gadbjerg - der er ingen grund til tvivl

Hvad er du mest stolt af i dit lokalområde?

Meta Marie-plejehjemmet og det sammenhold, som formåede at få det skabt.

Hvis du var ejendomsmægler, hvordan skulle salgsteksten lyde?

Gadbjerg - der er ingen grund til tvivl.

Hvilken plet viser du en udenbys gæst?

Den helt store plet, der hedder Gadbjerg med alle de muligheder, der er.

Hvordan skulle området gerne have udviklet sig om 10 år?

Stille og rolig tilvækst på 10-12 procent. Storparceller med plads til småerhverv.

Hvad trænger til at blive gjort inden for det kommende år?

Forskønnelse af byen.

Din største bekymring for lokalområdet?

Jeg har ingen bekymringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Hvad er GISK?

Give Avis

Tanker bag den nye byskulptur

Annonce