Annonce
Give Avis

Gaven der bliver ved med at give: Folkeaktier populær gave til og fra børn

De 8 unge glade folkeaktie-ejere stillede gerne, og flot, op for fotografen. De havde taget farmor og deres fædre med - for at pynte lidt op på billedet.Foto: Jim Hoff
Flere og flere børn er blevet folkeaktieejere, hvor de enten selv køber aktierne eller får dem af deres forældre eller bedsteforældre. Det er græsrodsbevægelse, når det er bedst og som peger positivt ind i fremtiden.

GIVE: Otte børn i alderen 2 til 10 år stod onsdag eftermiddag klar ved Ikærhallen med brede smil og medbragte familier. To af børnene havde bragt sine nyanskaffede folkeaktier i det store nye idrætsprojekt ved Søndermarkshallen med.

Det var godt tænkt, for netop det nye idrætscenter og indsamlingen af penge til samme, var anledningen til det herlige og muntre optrin.

GISK (Give Idræts- Sundheds og Kulturcenter) har via foreningens sponsorudvalg har søsat et koncept, hvor man kan støtte projektet ved at købe folkeaktier, og uanset alder, køn og præferencer indenfor sport, så var netop folkeaktierne fællesnævneren for de 8 børn denne eftermiddag.

Annonce

De er alle de heldige ejere af et diplom, der viser deres, deres forældres og bedsteforældres engagement i lokalsamfundet. De er nok ikke alle lige bevidste om det lige her og nu, men de er med til at skrabe penge sammen til et projekt, som de - og deres familier - kan få stor glæde af i fremtiden.

Legetøj har de jo nok af

Økonomien og budgetterne i projektet har vi skrevet om i andre artikler her i avisen; det det handler om her er at formidle den flotte tilgang, som mange borgere har til 'projekt idrætscenter' - ikke mindst som inspiration for andre.

Et godt eksempel på dette er Lone Nielsen, farmor til fire børn. Hun har simpelthen foræret sine fire børnebørn Minna, Charly, Loui og Nicki en folkeaktie hver.

- Jeg har aldrig selv gået til holdsport, men jeg håber da rigtig meget, at mine børnebørn kommer i gang med det. Så i stedet for at give dem mere legetøj, som de jo alle har rigeligt af i forvejen, synes jeg, det gav mening at give dem alle en folkeaktie og på den måde være med til at støtte et projekt, som jeg håber de får stor glæde af i fremtiden, forklarer Lone Nielsen, mens hendes to sønner Torben og Carsten med stor pædagogisk sans får linet de fire små guldklumper op i rækken af glade og meget unge folkeaktiejere.

Rikke og Dennis Pedersens to døtre Lea på 7 og Fie på 10 havde medbragt de to folkeaktier som deres forældre har givet dem.

- Vi har givet vores døtre de her aktier, fordi vi synes, at det er vigtigt at bakke op om det nye idrætsprojekt. De vil komme til at opholde sig meget i hallen, så motivationen for at støtte det nye projekt er stor. Ikke mindst når vi ved, hvor stor glæde vores piger kan få af et nyt flot idrætscenter, siger Dennis Pedersen.

Annonce

Handler om fremtiden

Freja på 10 år og Emma på 7 år har også erhvervet sig folkeaktier. De har dog selv haft pengepungen frem, idet de har betalt for aktierne med penge fra deres børneopsparinger. Det lå vel nærmest i kortene, at netop de to unge damer skulle få aktier i det nye idrætscenter, idet deres far er centerleder Martin Schmidt, og deres mor Mette er stærkt involveret i gymnastikafdelingen.

- Vi syntes, det var en god ide, at pigerne købte folkeaktier. Det er jo deres fremtid, det handler om, og vi ved med sikkerhed, at de vil komme til at tilbringe mere tid i hallerne end hjemme - både pga. deres glæde ved sport og pga. familiens tætte tilknytning til hallerne og idrætslivet, forklarer Mette Schmidt.

Som man kan læse andetsteds i Give Avis, nærmer man sig 350.000 indsamlede kroner i folkeaktiepuljen. Aktierne koster 1000 kr. pr. stk., og køber man to, er man sikret evig hæder og ære, idet man får sit navn op på en Wall of Fame i det nye idrætscenter.

Du kan læse mere om folkeaktierne på www.gisk.nu.

Annonce
Give Avis

Nye turisttavler ved motorvejen reklamerer for Give: 'Give er ikke bare et sted, man lige suser forbi'

Annonce
VEJLE

Er du i konflikt med kommunen eller faret vild i systemet? Thea hjælper dig ganske gratis

Annonce
Give Avis

Læserbrev: Generalforsamlingen på museet var en ren farce

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Skoleelever løber tusindevis af kroner hjem til Børnelungefonden

Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Give Avis

Gratis pølser og frisk duft af blomster: Årligt tilløbsstykke vender tilbage

Give Avis

Musikfest præsenterer seks kendte navne og kommer samtidig med klar opfordring: 'Køb din billet - ellers er det ikke sikkert, vi er her næste år'

Give Avis

Traktortræk forventer 2500-3000 tilskuere: Sort røg, store dieselmotorer og kæmpe festtelt

Give Avis

18-årig praktikant hos øko-landmand ved Give er blevet hædret på kongres

Annonce