Annonce
Give Avis

Genåbning på Kastaniehaven: Efter halvandet år som leder fik Carina Skærlund sin første festdag

Kastaniehavens leder Carina Skærlund (til højre) smilede bredt og varmt, da Kastaniehaven torsdag kunne fejre den definitive genåbning af Plejecenter Kastaniehaven med en stor genåbningsfest. Det er lederens første store fest, siden hun tiltrådte 1. marts 2020. Foto: Jim Hoff
Coronane har været hård ved hele samfundet, men ikke mindst beboere og personale på landets mange plejecentre har mærket nedlukningen af samfundet og oplevet den som en tung dyne. Torsdag kunne Kastaniehaven i Give så endelig åbne dørene for alle, og det er første gang i leder Carina Skærlunds 18 måneders tid som leder.

GIVE: - Vi har efter halvandet års nedlukning glædet os helt vildt til endelig at kunne invitere borgerne og beboernes pårørende ind til arrangementer og festivitas igen. At der så samtidig dukker så mange op til både kaffebordet og koncerten med Trine Gadebjerg, det er jo bare helt fantastisk.

Ovenstående udmelding leverede Plejecenter Kastaniehavens leder, Carina Skærlund, spontant og med et kæmpestort smil torsdag eftermiddag, mens folk myldrede ind i det store festtelt for at tage plads på stolerækkerne ved koncerten med sanger og entertainer Trine Gadebjerg.

Og man forstår godt Carina Skærlunds begejstring, for ud over den flotte opbakning og den gode stemning, kunne hun også glæde sig over, at det efter halavandet år i embedet var hendes første rigtige store festdag på Kastaniehaven.

Annonce

En meget anderledes og udfordrende start

1. marts 2020 satte den dengang 32-årige Carina Skærlund sig i lederstolen på Plejecenter Kastaniehaven, og hun fik en meget speciel opstart. Få dage efter lukkede Kastaniehaven totalt ned som en konsekvens af de mange påbud og dekreter, som Covid-19  trak med sig. Det gav den nye leder nogle anderledes og uventede udfordringer.

Den meget nærværende og dygtige sanger Trine Gadebjerg gav en forrygende koncert i det store festtelt, hvor hun fik alle med på noderne, om man så må sige. Foto: Jim Hoff

- Egentlig skulle jeg have været i gang med forskellige introduktionstiltag på Kastaniehaven, men det kom til at handle om andre mere akutte opgaver relateret til coronavirus og de deraf følgende problematikker. Jeg havde ellers glædet mig til også at opleve og blive en del af de mange fine musik- og festarrangementer, som både personalet og de gode frivillige i Kastanierådet har været så gode til at stille  på benene for beboerne og deres pårørende. Men nu kom dagen endelig, og det er bare så festligt og herligt, siger Carina Skærlund, mens festlige Trine Gadebjerg i baggrunden i bedste Gitte Hænning-stil vil have publikum til at tage en gammel sweater på og tage med ud og fiske.

To af Kastaniehavens friske frivillige herrer, Niels Jørgen Brink og Poul Mikkelsen, styrede med elegant hånd og jysk charme den mobile fadølsbar, alt imens Trine Gadebjerg gav den gas på scenen. Foto: Jim Hoff 
Annonce

Dejligt at se beboerne smile igen

Den mangeårige formand for Kastanierådet, Erik Andersen, ligger på sammen begejstringsbølgelængde som Carina Skærlund over at man nu endelig for alvor kan slå dørene op igen og invitere til en god gammeldags fest med kaffebord, snag og musik og festmiddag.

- Det har da været nogle hårde måneder at komme igennem. Ikke mindst for vores beboere, som har været isolerede og ikke har kunnet være i kontakt med deres pårørende i form af besøg osv. Vi som frivillige er rigtig glade for at vi igen har en normal hverdag, og at vi som før coronaen kan komme og gå her med vores forskellige frivillige praktiske gøremål. Det er dejligt at se beboerne smile igen og at se dem sammen med deres pårørende, sige Erik Andersen.

Kastaniehavens genåbningsfest startede med et stort kaffebord i fællesrummet, hvor der var kaffe og kage ad libitum. Foto: Jim Hoff

Han kan ydermere oplyse at aktivitetskalenderen for resten af året og ind i foråret 2022 nu er på plads, så der er flere gode dage med liv og glade dage i vente for beboerne, de pårørende og borgerne i området i vente.

Med genåbningen og dagens fine fest som springbræt kan alle i og omkring Kastaniehaven nu for alvor igen dyrke centrets velkendte mantra 'Lad det gro', hvor man i tæt samarbejde med områdets mange andre institutioner og skoler skaber fælles aktiviteter mellem generationerne til glæde for både beboerne og de deltagende børn/unge.

Annonce
Annonce
Give Avis

Tung lidelseshistorie med happy ending: Efter flere års skadeshelvede kunne Sebastian endelig løfte DM-trofæet

Annonce
Annonce
Give Avis

Normeret til 240 elever, men ender snart på 40: Elevtallet er raslet ned på en af kommunens mest moderne skoler

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Farvel til afholdt salgschef: For Søren vil Give altid være hjerteblod

Give Avis

Læserbrev. Der er stor forskel på et rødt eller blåt flertal i Vejle Byråd efter kommunalvalget den 16. november.

Give Avis

Mindeord over Hanne Kathrine Fomsgaard Andreasen/Hanne Hansen/Foms.

Give Avis

Det handler ikke om lynkure og fitness: Det handler om permanente livsstilsændringer og 95 procent sidder mellem ørerne

Give Avis

Uskarpe Give med nyt nederlag på udebane: Tabte 29-24 til Fredericia Håndboldklubs 2. hold

Give Avis

Normeret til 240 elever men har kun 65: En af kommunens nyeste skoler mister elever i en grad så lokalsamfundet frygter total nedsmeltning

Give Avis

Efter tre et halvt års mareridt med hjernerystelse: Nu vil Sandra hjælpe kræftramte

Give Avis

Livslang slidgigt og hypermobilitet: Karin har fået ødelagt sit liv af læger, der ikke taler sammen

Give Avis

Mindeord over Kirstein Mølgaard

Give Avis

Forretningsudvalg er blevet til bestyrelse: Udviklingsrådet er skrumpet fra ni til fem deltagere

Give Avis

Så lykkedes det: De to håndboldildsjæle Emma og Olivia har skaffet Lykkeliga til Give

Give Avis

Suzette helt overvældet: Utrolig flot comeback til modeshowet

Give Avis

Frustreret Givetræner følte sig decideret bortdømt i 5-2 nederlag til topholdet efter 2-0 føring

Give Avis

Aldrig har der været så mange til udviklingsrådets årsmøde: Kæmpestor interesse for det nye sygehusprojekt

Give Avis

Svend nærmest svømmer i udmærkelser og hædersbevisninger

Give Avis

GNRs næstformand: Nu er det nok definitivt slut med Give Nærradio

Give Avis

Hjem til Aarhus: Svømmeklubben sagde farvel til livredder, instruktør og innovativ formand

Give Avis

Høgen fra Hedegård slog til på toppen af Vejles Alpe D’Huez - og brækkede den ene vinge

Give Avis

Håndboldklubbens gode støtter og venner fra Erhvervsklubben er kommet fornuftigt ud af coronakrisen

Give Avis

Rørbæk Marchen i skarp konkurrence med kronprinsen

Give Avis

Motionsugen: Nu skal du da ud og løbe forhindringsløb med din bedste firbenede ven

Annonce