Annonce
Give Avis

Generationer på tværs: Her banker hjerterne for både børn og ældre

Projektet "Generationer på Tværs" som tre piger fra Firehøjeskolen i Nørup startede for et år siden. Fredag afleverede to af de tre piger, Julie Vestergaard Horsted og Ida Hansen, fastelavnspynt og blomster til friplejehjemmet Meta Marie i Gadbjerg Foto: Mette Mørk
De tre 17-årige piger Julie Vestergaard Horsted, Ida Hansen og Ditte Ørskov Frederiksen har stiftet foreningen 'Generationer på tværs, som på frivillig basis har til nobel hensigt at fremme kontakten mellem skoler, plejehjem og børnehaver.

GIVE-EGNEN: I en tid hvor folk kæmper med nedlukningstraumer og anden form for coronablues, er det en fornøjelse at kunne præsentere vores læsere for en solstrålehistorie. Det handler om de tre 17-årige piger Julie, Ida og Ditte fra Nørup, der ud over at være coronahjemsendt fra i 1. g, har stiftet foreningen 'Generationer på tværs'.

Hvad det går ud på, vender vi tilbage til.

Det hele startede, da pigerne gik i 9. klasse på Firehøjeskolen i Nørup og startede et skoleprojekt, de kaldte "Generationer på tværs".

Projektet handlede om at skabe en portal, hvor plejecentre, skoler og børnehaver kan komme i kontakt med hinanden og arrangere aktiviteter på tværs. Pigerne deltog blandt andet ved DM i entreprenørskab, og det gjorde de på så kompetent vis, at de vandt en konkurrence med projektet.

Annonce

Fra skoleprojekt til forening

Et projekt, der i dag er blevet til en forening, der har fokus på at skabe aktiviteter og glæde på tværs af plejecentre, skoler og daginstitutioner - på tværs af generationer, som foreningens navn jo også antyder.

Samarbejdet skal være med til at sikre bedre livskvalitet for de involverede parter, men det skal også ses som en præsentation for sosu-faget til de unge medborgere, samt en præsentation af et andet læringsmiljø for de unge på ungdomsuddannelserne end det strengt boglige.


Vi glæder os meget til, at vi igen må komme ind på plejecentrene og tale med beboerne. Det er den glæde, vi oplever hos dem, der giver os et boost

Julie Vestergaard Horsted, Generationer på tværs


Dette foregår med besøg og nærvær i form af kreative tiltag samt aktiviteter, hvor eksempelvis børn og unge besøger plejecentre.

- Det er dog svært at sætte sådanne måder op i disse tider med coronarestriktioner. Derfor har vi personligt været ude på tre plejehjem i denne uge med fastelavnsophæng, fastelavnsris, og blomster sponsoreret af forskellige hjælpsomme blomsterhandlere, fortæller Julie Vestergaard Horsted.

Annonce

Spredte glæde på Meta Marie med blomster

I fredags gik turen til friplejehjemmet Meta Marie i Gadbjerg, hvor det var Pilegårdens Grøftekant, der havde doneret blomster og pynt til stor glæde for både de ansatte og beboerne på friplejehjemmet.

- Vi fik et glimt af beboerne, og kunne glædes over de smil, der bredte sig. Vi fik også rosende ord med på vejen fra medarbejderne. Og selvom vi ikke selv, som før i tiden, ser den direkte effekt af vores arbejde, så ved vi, at det spreder glæder, og en følelse af at være husket. Dette er hvad der er fedt ved initiativet, konstaterer Julie Vestergaard Horsted og tilføjer:.

- Men vi glæder os meget til, at vi igen må komme ind på plejecentrene og tale med beboerne. Det er den glæde, vi oplever hos dem, der giver os et boost.

Hun kan berette, at der generelt har været meget positiv feedback fra medarbejderne, der fortæller, at pigernes initiativer bestemt gør en forskel.

Ida, Ditte og Julie arbejder nu videre med de sidste forberedelser, før de for alvor kan kalde sig for en forening. De skal ud og finde nogle medlemmer, der vil støtte dem og være med på rejsen og være med til at arbejde for at skabe aktiviteter og samvær på tværs af plejecentre, skoler og daginstitutioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Give genåbnede med et brag

Annonce