Annonce
Give Avis

Give Cykelklub introducerer nyt børnecykelhold

Om det er sjovt at gå til børnecykling i Give Cykelklub? Kig lige engang på det glade ansigt, og der har du svaret. Foto: Jim Hoff
Der er godt nyt for cykel- og legeglade børn i 3 til 11-års alderen: Give Cykelklub er nu klar med et slags "kravlegårdskoncept", hvor børnene under motiverende og sjove legeformer lærer at blive fortrolige med deres tohjulede legekammerat.

GIVE: Give Cykelklub springer mandag 3. maj ud med et cykelkoncept målrettet de helt unge og nye cykelryttere/cyklister.

Man kan godt kalde det en slags 'cykel-kravlegård' for deltagerne, for det handler i høj grad om basale teknikker, leg, trafiksikkerhed og ikke mindst også om at have det sjovt sammen med cyklen som det fælles udgangspunkt.

Konceptet er ifølge de to initiativtagere Solveig Uhre og Jannie Kvistgaard målrettet børn, der uanset om de er 3 eller 12 år, elsker at cykle, og som godt kunne tænke sig at blive præsenteret for en masse sjove cykellege- og øvelser.

Annonce

Basale cykelfærdigheder - og masser af cykellege

Udover en masse sjove cykellege, som kan bringe en masse smil frem på læberne, vil man også arbejde med basale cykeltekniske færdigheder, som kan give børnene en større fortrolighed med deres cykel og den vej rundt bidrage til en større trafiksikkerhed for børnene.

- Vi træner motorik og balance. Det kunne eksempelvis være at køre med en hånd. Det skal jo bruges, når de skal ud at køre i trafikken. Vi tilpasser træningen, til de børn som kommer. Store eller små, der vil være udfordringer til alle, siger Jannie Kvistgaard og Solveig Uhre.

Selvfølgelig skulle der køres over et flyvehop - og det gav et fedt sug i maven, når "flyet lettede fra Billund Lufthavn". Foto: Jim Hoff

De understreger, at cyklen ikke kun er et transportmiddel. Den er også til leg og træning.

- At lege på en cykel giver også god koordinering/afstandsbedømmelse. Dette øver vi for eksempel, når vi leger 'bold i spand'. Netop disse elementer, altså afstandsbedømmelse og koordination, skal også bruges i trafikken.

Annonce

Plads til alle

Avisens udsendte kiggede forbi til en slags forpremiere på det nye børnevenlige cykelkoncept mandag aften i skolegården ved Ikærskolen. Her havde Jannie og Solveig fået samlet en flok cykelglade børn alderen 2 til 17 år, der hellere end gerne ville være testpiloter  - og modeller for pressefotografen.

En af øvelserne gik ud på at fange en flødebolle i forbifarten. Her er det Jacob, der snupper en godbid ud af hånden på Solveig Uhre, der sammen med Jannie Kvsitgaard er tovholder på det nye børnehold. Foto: Jim Hoff

Der blev kørt slalom, kørt over flyvehop, der var balancekørsel mellem to streger, der var bold-i-spand øvelsen, og så blev det hele rundet af på festligste vis, da rytterne på cyklen skulle forsøge at snuppe flødeboller ud af hænderne på Solveig og Jannie.

Her dristede de to ældste ryttere på dagen, Jakob og Julie, sig til at forsøge at hente flødebollen op helt nede fra asfalten, og her skulle det vise sig, at det var spindesiden, der kunne udvise den største smidighed og bevægelighed.

Når man starter op for alvor den 3. maj sidst på eftermiddagen, bliver det også i skolegården på Ikær, hvor man kun kører i et lukket område, så sikkerheden er i top. Deltagerne må komme med deres cykel, MTB, løbecykel, cykel med støttehjul og hvad man ellers har af cykler. Eneste krav er, at man bruger cykelhjelm.

Annonce

To gange gratis prøvetræning

Det bliver muligt at deltage de to første gange gratis, hvorefter man skal betale et mindre kontingent - og får endog en fin vest med i købet.

På et tidspunkt pustede Julie sæbebobler frem, som børnene skulle forsøge at prikke, mens de cyklede rundt i skolegården. Foto: Jim Hoff

- Vi vil køre otte gange inden sommerferien og forventer så også at køre otte gange efter ferien igen. Vi vil fra tid til anden få besøg af klubbens andre cykelryttere, som eksempelvis her i aften, hvor det var Jacob og Julie, der kiggede forbi for at hjælpe lidt med, siger Jannie Kvistgaard og tilføjer:

- Generelt er vi her i cykelklubben meget heldige, for vi har en del børne- og ungdomsryttere, som ikke kører licens, men som kører for hyggens, træningens og motionens skyld, og hvor fællesskabet er meget vigtigt.

Næste skridt på stigen efter 'cykel-kravlegården' kunne for de unge cykelryttere, hvis de bliver bidt af cykelsporten, være klubbens minihold, der trænes af Kim Thomsen, og som kører hver onsdag eftermiddag.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Nyt fra Give-Egnens Museum

Give Avis

Du ejer din by: Nu bliver det konkret

Annonce