Annonce
Give Avis

Give – et tilvalg eller et fravalg?

Ejendomsmægler Maiken Nørtoft har skrevet et glimrende læserbrev om det at være del af et lokalsamfund som Give - og hvad det indebærer af forventninger til borgerne. PR-foto
Annonce

LÆSERBREV: Af Maiken Nørtoft, ejendomsmægler, Vestergade 2, 7323 Give

Jeg sidder på mit kontor og kigger på mine sidste 30 handler i postnr. ”7323 Give” ... 19 er solgt til købere fra andre postnumre, disse kalder jeg i dette skriv ”tilflyttere”.

Med risiko for at få en bøde for overtrædelse af persondataloven kan jeg oplyse, at ud af disse 19 tilflyttere fordeler de sig med tre hold i 20’erne, seks hold i 30'erne, fire hold i 40’erne, tre hold i 50’erne og tre hold er 60 år eller derover. Hertil følger en del børn i alle aldre.

De sidste 11 hold købere er alle nogen, der i forvejen bor i postnr. 7323, og som enten flytter til noget større eller mindre. Det er også interessant at se på ”salgskunderne” på de 30 nævnte handler. Ud af disse er der kun fire hold, der vælger at flytte fra postnr. 7323 Give.

De resterende af mine sælgere har heldigvis valgt at blive i postnummeret, enten ved at købe andet hus, flytte i lejebolig, flytte på plejehjem og nogle få er beklageligvis døde. Med andre ord – der er langt flere, der tilvælger Give og langt færre, der fravælger Give.

Det kan jeg godt forstå, for vi har alt, hvad vi skal bruge … og lidt til. Jeg er født på en gård i 7323 Give, og jeg har altid boet i 7323 Give. Først på landet og siden i Give by. Jeg er på ingen måde "tvunget" til at bo, arbejde og leve i Give, men jeg elsker denne by, oplandet og området i det hele taget.

Annonce

Give - min by!

Jeg har haft jobs i Vejle, Horsens og Billund, men jeg har på intet tidspunkt været i tvivl om, at Give var min by. Jeg har ikke fortrudt en eneste gang, at jeg valgte at blive selvstændig i netop Give, da det er her mit hjerte ligger.

Jeg elsker at bo her. Jeg kan få alt, jeg skal bruge i byen, og der ydes ualmindelig god service i byens butikker, fra de lokale håndværkere og alle man har brug for at få hjælp fra.

Jeg elsker, at jeg kan gå til alt i min hverdag. Jeg kan gå på arbejde, jeg kan gå i plantagen, jeg kan gå til midtbyen og mine børn kan gå i skole og til byens idrætsfaciliteter.

Jeg kan hoppe på toget og komme hurtigt til Danmarks største byer, og så sætter jeg meget pris på, at jeg ikke bruger min kostbare fritid til at holde i kø, som man gør i mange andre store byer, hvor trafikken bliver et større og større problem.

Annonce

Giv roligt et nap med

Jeg elsker sammenholdet i byen, og jeg elsker hver eneste dag! Som ovennævnte statistik fortæller, så er jeg ikke den eneste, der tilvælger 7323 Give, og jeg bliver derfor lidt ked af de skriverier, der ind imellem florerer på de sociale medier om, hvor træls det er at bo, leve og ånde i Give.

Upassende brok over hverdagens småting, og ind imellem en del skriverier om, hvad byen bør, kan og skal gøre for mig, mig og mig! Prøv i stedet at tænke på, hvad du - ja dig - kan gøre for din by, dit område eller dit kvarter.

Give og omegn er bygget op af rigtig mange ildsjæle og ikke mindst de mange frivillige, der holder gang i byens mange foreninger, erhvervsliv m.v. Sæt pris på det! Vi er mange, der nyder tilværelsen i og omkring Give, og vi kan få byen og området til at blomstre endnu mere, hvis vi alle giver et nap med.

Sæt pris på alt det vi har, støt op, bak op om frivilligheden, brug butikkerne i stedet for internettet og støt op om arrangementer i Give og omegn. Glæd dig over at være her, bo her og sig pyt, hvis du en enkelt gang ser eller oplever noget, der ikke er helt hensigtsmæssig.

Sammen er vi stærke – og vi kan, hvis vi vil.

Tak for din tid.

Maiken Nørtoft, RealMæglerne Maiken Nørtoft ApS, Give

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Annonce