Annonce
Give Avis

Give Fremad har fået et nyt våben, der kan rykke alle klubbens spillerne betragteligt

Jonas Østergaard giver den gas i en kompleks øvelse, hvor han skal reagere på både rødt, blåt og grønt lys. Hans makker Jeppe og trænerne ser begejstrede til i baggrunden. Foto: Jim Hoff
Samtlige fodboldspillere i Give Fremad har fået muligheden for at rykke sig betragteligt på det tekniske niveau med etableringen af det fremragende værktøj, Goal Station, som er en del af det nye kunstgræsanlæg ved Søndermarkshallen.

GIVE: Fodboldspillerne i Give Fremad står nu med alle muligheder for virkelig at udvikle sig både på det tekniske og det taktiske område. I 2020 blev der etableret en lækker kunstgræsbane ved Søndermarkshallen, og her toppede GISK ambitionsniveauet med at "smide" en såkaldt Goal Station oven i hatten.

Netop muligheden for at bruge dette fantastiske træningsværktøj giver nu klubbens trænere en unik mulighed for at tage spillerne op på et endnu højre teknisk niveau med motiverende målrettet individualiseret træning.

Goal Station består af en indhegnet kunstgræsbane med 8 store mål. Banen er cirka på størrelse med en lille håndboldbane.

Annonce

Ved at arbejde målrettet med de forskellige træningsøvelser på Goal Station kan man blive hurtigere til at styre bolden og tænke boldtaktisk og klogt i forhold til vendinger, driblinger og afleveringsspil.

Den målrettede boldtræning vil også medføre, at man mestrer både defensive og offensive teknikker, taktikker, samt fysiske og mentale komponenter. Man bliver simpelthen meget stærkere både teknisk og taktisk.

Særdeles kompetent kursusholder

Det er den grundlæggende varedeklaration af Goal Station, og at det så også er vildt motiverende og hamrende sjovt at bruge dette værktøj, fik en håndfuld af Give Fremad ungdomstrænere bevis på, da klubben i sidste uge afholdt inspirationskursus med Peter Pedersen, der er en slags uofficiel danmarksmester i Goal Station, og som er konsulent for Winther sport, der har leveret både kunstgræsbanen og Goal Station.

Peter Pedersen fra Winther Sport viste med stor gejst og kompetence en række spændende og teknisk udviklende øvelser, som klubbens trænere kan tage med sig i deres trænergerning.Foto: Jim Hoff

Peter Pedersen har DBU/UEFA øverste P-licens, og han har selv været med i udviklingen af Goal Stations, så her har vi en mand, der i den grad ved, hvad han har med at gøre.

På dagen stillede Give Fremad med to testpiloter, U-16 spillerne Jeppe Tirsgaard og Jonas Østergaard, der topmotiverede og med brede smil lod sig guide gennem både basisøvelser og de mere komplekse af slagsen af en veloplagt Peter Pedersen - til stor fornøjelse for de fremmødte trænere.

Annonce

Følg træningen over app'en

Indledningsvist fik trænerne en indføring i, hvordan man opretter trænere og spillere i den app, der hører til Goal Station-systemet. Her kan spillerene og træneren følge både de forskellige øvelser og hver enkelt spillers præstationsniveau og udvikling - hvilket er særdeles motiverende for spilleren.


Man kan bare mærke, at denne her form for træning kan være med til at gøre en til en meget bedre fodboldspiller

Jonas og Jeppe, ungdomsspilere i Give Fremad


Det er også via appen, at man kan stille de forskellige øvelser op og "kode" banen til de forskellige sværhedsgrader. Der følger en mase ekstraudstyr med til Goal Station, her i blandt i nogle lysdioder, som påmonteres de bander, som spillerne skal spille op i mod.

Der kan arbejdes med i alt syv forskellige farver, som hver har sin betydning i forhold til, hvad spilleren skal gøre - og her bliver man virkelig presset helt ud på det tekniske overdrev, når man både teknisk og perceptionelt skal reagere lynhurtigt efter de blinkende lamper.

Annonce

Eget wifi-anlæg

Og det er blot en lille del, af alt det man kan træne. Der er øvelser målrettet forsvarsspillere, midtbanespillere, angribere og målmænd - og der kan arbejdes med både tekniske øvelser og skudtræning. Boldkanoner? Ja da, det kan man også koble på systemet.

Så skal der trænes driblinger og sendes afleveringer afsted mod de blinkende bande. Jeppe går fuldt koncentreret til opgaven. Foto: Jim Hoff

Og så lige en fed detalje: Goal Station har en wifi-station, så man kan koble op på nettet på selve banen. Cool nok, ikke sandt?

Og det giver god mening, for de resultater, som spillerne opnår ved træningen kan indrapporteres via appen, Goal Station Digital, og resultaterne kan også sendes til trænerne. På den måde er man hele tiden opgraderet på spillernes præstationer - og netop det at man selv kan følge med i, hvordan man præsterer på en app, det er naturligvis helt i tidens digitale ånd.

Annonce

Kan gøre Give til Danmarksserieklub

Nu skal man være forsigtig med at gøre bager til slagter, men der er næppe tvivl om, at selv seniorspillerne i klubben med rigtig brug af dette fantastiske træningsværktøj vil kunne rykke sig rigtig meget på flere parametre - også i en grad, så man sagtens kan tillade sig at sætte vand over til realistiske drømme om Danmarksserien.

Give Fremad er i skrivende stund i opbygningsfasen med et bookingsystem på klubbens hjemmeside, hvor man for et mindre beløb kan booke træningstider - både på goal station og kunstgræsbanen.

Goal Station kan kobles op på en app og styres fra en Goal Station-app. Her er det træner Martin Olesen, der får et lynkursus af Peter Pedersen.Foto: Jim Hoff

Både Jeppe og Jonas, der virkelig leverede varen som testpiloter, var klar til allerede om eftermiddagen at booke personlig træningstid på det fede træningsanlæg.

- Det er skidegodt det her. Det er sjovt, vildt spændende, både svært og let, og så kan man bare mærke, at denne her form for træning kan være med til at gøre en til en meget bedre fodboldspiller, lød det det glædestrålende fra de to friske gutter, mens de hastigt skyllede dagens løn, en Faxe Kondi, ned i afløbsrøret.

Goal Station, det er det både de unge og de gamle vil ha'!

Annonce
Give Avis

Nye turisttavler ved motorvejen reklamerer for Give: 'Give er ikke bare et sted, man lige suser forbi'

Annonce
VEJLE

Er du i konflikt med kommunen eller faret vild i systemet? Thea hjælper dig ganske gratis

Annonce
Give Avis

Læserbrev: Generalforsamlingen på museet var en ren farce

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Få pølsebod til tilbudspris: Sidste gang var der ingen ansøgere - nu sætter kommunen lejen ned

Give Avis

Skoleelever løber tusindevis af kroner hjem til Børnelungefonden

Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Give Avis

Gratis pølser og frisk duft af blomster: Årligt tilløbsstykke vender tilbage

Give Avis

Musikfest præsenterer seks kendte navne og kommer samtidig med klar opfordring: 'Køb din billet - ellers er det ikke sikkert, vi er her næste år'

Give Avis

Traktortræk forventer 2500-3000 tilskuere: Sort røg, store dieselmotorer og kæmpe festtelt

Give Avis

18-årig praktikant hos øko-landmand ved Give er blevet hædret på kongres

Annonce