Annonce
Give Avis

Give går ind til sæson 21/22 med en konkurrencedygtig og bred trup

Gives HKs 2. divisionsholdstrup 2021-22. Ifølge cheftræner Erik Flak en konkurrencedygtig og skarp trup, hvor sammenholdet både på og uden for banen er stort. Foto Christian Daugaard
Efter en række år med store omvæltninger i spillertruppen kan Give Håndboldklubs divisionstrup gå ind til sæsonen med ganske få udskiftninger. Det skaber kontinuitet og danner basis for bedre sammenhold både på og udenfor banen.

GIVE: Det har tidligere ikke været unormalt med 7-8-9 udskiftninger i divisionstruppen i Give Håndboldklub inden sæsonstart. Det har der været flere forskellige årsager til, men bottom line er, at de mange ud- og indskiftninger af spillere, uanset deres niveau, altid vil være en stor udfordring både for trænerne og de spillere, der er blevet tilbage.

Nye relationer skal dannes, der skal skabes et nyt hierarki, og så er der det rent håndboldmæssige, hvor man mange gange har skullet starte mere eller mindre forfra både med de taktiske og de fysiske aspekter.

Set fra et spillersynspunkt er det også udfordrende at skulle bringes sammen med så mange nye i en ny klub. Det kan være sværere at finde sin plads i en trup, på et hold, hvor rammerne stadig er under opbygning.

Annonce

Nøgleordet er kontinuitet

Alle de ovennævnte problematikker har man dog fået skovlen under i Give Håndboldklub op til den nye sæson, idet en stor del af truppen stadig er at finde på halgulvet i Ikærhallen, når cheftræner Erik Flak fløjter op til træning.

Han går forventningsfuld og fuld af optimisme i gang med sin anden sæson i klubben, efter at sæson 20/21 mere eller mindre blev sønderbombet af coronaen. Og optimismen og forventningerne er netop båret på den platform af kontinuitet, som han og den sportslige ledelse i klubben har formået at skabe ved at kunne fastholde så mange af spillerne fra truppen.

- Nu har vi kunnet træne godt og stabilt med den trup her i et år. Vi har været samlet rigtig meget, trænet rigtig meget, og ikke spillet så mange kampe pga. coronaen. Men det at vi har trænet så meget, har betydet, at vi har kunnet bruge meget tid på de holdtaktiske og de spillemæssige ting. Vi har fået finpudset rigtig meget blandt andet omkring vores kontrafase og vores forsvar, og generelt er vores ideer blevet rigtig godt implementeret i spillet, fortæller Erik Flak.

Truppen har sagt farvel til fløjspiller Martin Frandsen, bagspiller Kevin Wonsild og målmand Rasmus Jakobsen, mens man har sagt goddag til fløj/bagspiller Bastian Stræde, målmændene Mathias Damkjær Pedersen og Frederik Lindeman samt højrefløj/back Mikkel Molbech Andersen.

Tre af de fire nye spillere i Give Håndboldklub: Fra venstre er det: Mikkel Molbech Andersen, Frederik Lindeman, og Mathias Damkjær Pedersen. Foto: Jim Hoff
Annonce

Sten i skoen: Skader på centrale pladser

Holdet har i optaktsfasen været ramt af en del skader og sygdom, som har givet Erik Flak lidt ekstra at spekulere over. Blandt andet døjer de to krumtapper i forsvaret Mads Overgaard og Kasper Haudrum med skader. Haudrum er ude med en håndslade til i hvert fald efter jul, mens Overgaard er i gang med træningen igen, Her er det håbet, at han bliver klar til sæsonstart. Derudover har Jeppe Larsen været skadesramt, ligesom Anders Orning har været ude med lungebetændelse.

- Selvfølgelig er det en streg i regningen, at vores klipper i midterforsvaret, Mads og Kasper, er ude med skader. Det har betydet, at vi har brugt Simon Søgaard og Rolf Hessellund på de to centerbackpositioner, og det har de løst fremragende. Generelt har vores forsvarsspil i træningskampene været meget stabilt, og så har det også været spændende at se, hvordan unge spillere som eksempelvis Mikkel Molbech, Kasper Skov, Benjamin Sønderby og Philip Glud har vist sig fint frem. De unge leverer bare og spiller uden stress, lyder det anerkendende fra Erik Flak.

Annonce

Gamle drenge kigger forbi

Han har også det stabile fundament af kulturbærere, som holdet skal rotere omkring, på plads. Det er folk som Mads Overgaard, Simon Søgaard, Kasper Haudrum og Jacob Skov, som bare møder op hver gang, skadet eller ej, og som leverer varen både på og udenfor banen.

I forbindelse med de mange skader i centerforsvaret har Erik Flak kunnet trække på rutinerede Kim Nissen, der har hjulpet holdet og gjort det glimrende. En anden gammelkending, Simon B. Madsen har også vist sig til træning et par gange.

- At Kim og Simon viser sig her i hallen tolker jeg da som noget meget positivt. Det viser, at de stadig føler, at de har et tilhørsforhold til klubben, og det synes jeg er stærkt, konstaterer Givetræneren.

Annonce

Bred trup med knivskarp konkurrence

Han råder i denne sæson over en stor og bred trup med 18-19 spillere, den største i Give i en rum tid.

- Truppen/spillerne er i god form, der er rigtig flot fremmøde til træning fra både 2.  og 3. divisionsspillerne. Her skal også lyde en stor ros til 3. divisionsholdets træner, Christian Skagen, der virkelig formår at bibringe holdet nogle gode håndboldmæssige værdier. Ydermere er der kvalitet på alle pladserne, så denne sæson kan man tale om en virkelig knivskarp konkurrencesituation. Og det er fedt, for det øger intensiteten til træning, det udvikler spillerne, der bliver bedre og bedre - alt sammen til gavn for holdet, pointerer Erik Flak.

Du kan se hele truppen andetsteds her i avisen.

Annonce
Annonce
Give Avis

Tung lidelseshistorie med happy ending: Efter flere års skadeshelvede kunne Sebastian endelig løfte DM-trofæet

Annonce
Annonce
Give Avis

Normeret til 240 elever, men ender snart på 40: Elevtallet er raslet ned på en af kommunens mest moderne skoler

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Farvel til afholdt salgschef: For Søren vil Give altid være hjerteblod

Give Avis

Læserbrev. Der er stor forskel på et rødt eller blåt flertal i Vejle Byråd efter kommunalvalget den 16. november.

Give Avis

Mindeord over Hanne Kathrine Fomsgaard Andreasen/Hanne Hansen/Foms.

Give Avis

Det handler ikke om lynkure og fitness: Det handler om permanente livsstilsændringer og 95 procent sidder mellem ørerne

Give Avis

Uskarpe Give med nyt nederlag på udebane: Tabte 29-24 til Fredericia Håndboldklubs 2. hold

Give Avis

Normeret til 240 elever men har kun 65: En af kommunens nyeste skoler mister elever i en grad så lokalsamfundet frygter total nedsmeltning

Give Avis

Efter tre et halvt års mareridt med hjernerystelse: Nu vil Sandra hjælpe kræftramte

Give Avis

Livslang slidgigt og hypermobilitet: Karin har fået ødelagt sit liv af læger, der ikke taler sammen

Give Avis

Mindeord over Kirstein Mølgaard

Give Avis

Forretningsudvalg er blevet til bestyrelse: Udviklingsrådet er skrumpet fra ni til fem deltagere

Give Avis

Så lykkedes det: De to håndboldildsjæle Emma og Olivia har skaffet Lykkeliga til Give

Give Avis

Suzette helt overvældet: Utrolig flot comeback til modeshowet

Give Avis

Frustreret Givetræner følte sig decideret bortdømt i 5-2 nederlag til topholdet efter 2-0 føring

Give Avis

Aldrig har der været så mange til udviklingsrådets årsmøde: Kæmpestor interesse for det nye sygehusprojekt

Give Avis

Svend nærmest svømmer i udmærkelser og hædersbevisninger

Give Avis

GNRs næstformand: Nu er det nok definitivt slut med Give Nærradio

Give Avis

Hjem til Aarhus: Svømmeklubben sagde farvel til livredder, instruktør og innovativ formand

Give Avis

Høgen fra Hedegård slog til på toppen af Vejles Alpe D’Huez - og brækkede den ene vinge

Give Avis

Håndboldklubbens gode støtter og venner fra Erhvervsklubben er kommet fornuftigt ud af coronakrisen

Give Avis

Rørbæk Marchen i skarp konkurrence med kronprinsen

Give Avis

Motionsugen: Nu skal du da ud og løbe forhindringsløb med din bedste firbenede ven

Annonce