Annonce
Give Avis

Give Handel og Erhverv mere end klar til genåbningsfest

1. marts er det endelig kommet så vidt: Langt de felste af Gives detailhandelbutikker må igen slå dørene op, og vi skal hilse fra butiksfolket og sige, at de glæder sig helt vildt. Foto: Jim Hoff
Endelig! Efter godt to måneder med tvangsnedlukning må detailhandlen atter slå dørene op for kunderne, og det er noget, som såvel de lokale butiksejere i Give som kunderne har set rigtig meget frem til. Derfor vil den første uge naturligvis stå i glædens tegn med flagallé, røde løbere og udvidede åbningstider.

GIVE: Ingen er vel i tvivl om, at nedlukningen af detailhandlen har været slem for vores lokale butikker, og derfor var det naturligvis en glædens dag, da statsministeren i onsdags kunne proklamere, at butikker under 5000 kvadratmeter igen må åbne – naturligvis under coronasikrede forhold.

- Vi glæder os alle sammen til endelig at få gang i butikslivet igen 1. marts. Det har været en rigtig hård omgang for vores butikker, men nu er der endelig lys i mørket i hvert fald for langt de fleste af byens butikker. Det er rigtig glædeligt, at vi igen må åbne op, og derfor vil vi kickstarte handelslivet med en genåbningsfest, fortæller Susanne Sandholm, der er formand for Give Handel og Erhverv.

Annonce

Udvidede åbningstider i weekenden

Det betyder, at Give i den første uge vil blive prydet af den smukke flagallé, at flere af butikkerne vil have den røde løber ude, og så vil butikkerne som en ekstra kundeservice udvide åbningstiderne. Det betyder, at der i uge 9 vil være lagt op til, at butikkerne holder åbent både lørdag og søndag fra klokken 10.00 til 15.00.

Lørdag og søndag i tidsrummet 11.00-13.00 vil Lasse Lindberg fra Diagonalkroen servere coffee-to-go. Det er sponsoreret af Give Handel og Erhverv og er dermed gratis. Derudover vil der i de samme tidsrum være musik i gaden – så der er i høj grad skabt festlige og hyggelige rammer for en god weekendhandel.

- Vi kører med de udvidede åbningstider dels for at give kunderne mere tid til at handle her den første uge, hvor der nok vil blive tryk på, idet der jo nok også skal byttes nogle julegaver. Og ved at udvide åbningstiderne kan vi også være med til at undgå, at der er for mange folk i butikkerne på én gang. For det er yderst vigtigt for os at understrege, at alle butikkerne overholder coronarestriktionerne til punkt og prikke – og det gælder alt lige fra mundbind, afspritning, afstand og antal kunder i butikken, fastslår Susanne Sandholm.

Flagalléen i den glade anledning sponsoreret af Give Lystanlæg, og det er gode folk fra GISK, der stiller flagalléen op.

- GISK får en sum penge for at sætte flagalléen op og for at pille den ned igen. På den måde kan Give Handel og Erhverv også være med til at støtte det nye idrætscenter og den vej rundt være med til at vise butikkernes goodwill i forhold til det fine idrætsprojekt, siger Susanne Sandholm.

Annonce

- Det er nu, vi virkelig har brug for opbakning

Apropos goodwill er det formandens store håb, at kunderne vender tilbage i stor stil. Butikkerne har et stort behov for at få gang i omsætningen igen, og så er der også det rent mentale i, at man som butiksejer ser, at kunderne vender tilbage.

- De to måneder her har i høj grad vist os, hvor vigtigt det er, at vi husker at handle lokalt. Derfor vil jeg gerne komme med en kærlig opfordring til byens og omegnens folk om virkelig at vise lokalt samfundssind og støtte vore gode lokale butikker, lyder opfordringen fra Susanne Sandholm.

Hun pointerer også, at man samtidig med glæden over genåbningen også vil udtrykke stor sympati og respekt for de butikker/erhverv, som endnu ikke må åbne op.

- Jeg håber virkelig, at de sidste butikker/erhverv snart må åbne dørene op igen for kunderne, så vi har alle vores medlemmer på banen igen, lyder det fra Susanne Sandholm med henvisning til, at byens frisører og restauranter ikke må åbne op endnu.

I forhold til lørdag/søndagsåbningen vil vi anbefale vores læsere at checke annnoncerne ud her i avisen. Her kan man få et fint overblik over, hvordan de forskellige butikker holder åbent, da nogle af butikkerne af forskellige praktiske årsager muligvis ikke helt kan følge de udvidede weekendsåbningstider.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce