Annonce
Give Avis

Give handelsby er klar til 7. år i træk med den store handelsfest Black Friday

Give midtby summer pr. tradition af liv og mennesker, når Give Handel & Erhverv inviterer til Black Friday. Arkivfoto: Jim Hoff
Siden november 2013 har Give Handel & Erhverv redet med på Black Friday-bølgen, og igen i år bliver årets julehandel for alvor skudt i gang fredag den 29. november med en stor indkøbs- og festaften i Give og på Hjortsvangen.
Annonce

GIVE/HJORTSVANGEN: Man har næsten efterhånden glemt, at fænomenet Black Friday i virkeligheden er en amerikansk tilskikkelse, som vi som med så mange påfund fra 'over there' for alvor har arvet, og i en grad har optaget i vores DNA, så det mere og mere ligner en dansk opfindelse.

Give Handel & Erhverv var en slags first movers, i hvert fald hvis vi snakker om handelsbyer på Gives størrelse, da man i 2013 slukkede al strømmen i Give midtby i 2 timer mellem 18.00 og 20.00, hvorefter man med laserlys på novemberhimlen og Falcksirener i luften skød denne mystiske sorte fredag i gang.

Det gik på trods af et diabolsk møgvejr hamrende godt, og sådan har det været de sidste seks år i Give, der ikke mindst via den flotte tilstrømning til byens mange butikker denne aften, har manifisteret sig som det, vi på jysk kalder "en forholdsvis god handelsby'.

Byen har summet af ivrige kunder i de tilbudsgavmilde butikker, mens sjove konkurrencer, events og optræden af diverse kunstnere har været det ekstra krydderi, der har gjort rejsen til Give værd - både for udefra kommende gæster samt de gode trofaste kunder fra by og omegn.

Og i år går det så løs igen!

Igen i år udtrækkes der 50 gavekort a 500 kroner til Give Handel & Erhverv. Selvfølgelig med uddeler Claus Villumsen som lykkens gudinde som de foregående 6 år. Arkivfoto: Jim Hoff
Annonce

Fantastisk opbakning

Fredag den 29. november klokken 16.00 indledes med den traditionelle 'forfest' på Hjortsvangen, hvor fire butikker byder ind med tilbud og sjove konkurrencer. Hvad der sker på Hjortsvangen generelt og i butikkerne, kan du læse mere om på side 58-68.

20.00 er det igen med lys og lyd fra køretøjer fra Falck, at Black Friday i Give down town skydes i gang, og traditionen tro har de af byens butikker, der er aktive medlemmer af Give Handel & Erhverv, virkelig lagt sig i selen endnu engang for sammen med deres leverandører at skrue et tilbudskatalog sammen, som nok skulle kunne få julelyset frem i øjnene på de fleste.

Hvad de forskellige butikker disker op med af tilbud kan du se i annoncerne i dette klassiske Black Friday-tillæg, som vi her på avisen er pivstolte over at kunne banke op på hele 48 sider.

Igen en helt fantastisk opbakning fra byens butikker, og det er hamrende vigtig for avisen, at vi uge efter uge har så gode og trofaste annoncører, der giver os mulighed for at skrive en masse artikler om vores dejlige lokalsamfund - og på den konto at levere en gratis avis, som folk gider åbne.

I selvsamme tillæg kan du også læse en masse artikler fra de forskellige butikker og foreninger, der deltager i Black Friday. Her har butiksejerne fået "taletid i mikrofonen", så de kan fortælle om, hvad der rører sig i netop deres butik både lidt før og under Black Friday.

Annonce

Vi prøver lige en gang til for Arveprins Knud: Husk at handl lokalt!

I nogle af artiklerne handler det også om en italesætning af detailbranchens helt store udfordring i disse tider: Nethandlen og dens skadelige virkninger på et ellers velfungerende butikskliv - og dermed også en skadelig indvirkning på lokalsamfundet i mange andre sammenhænge.

Hvem er det eksempelvis, der flittigt og år efter år sponsorerer alle vores gode og velfungerende foreninger her i byen og området? Zalando? Wish? Amazon eller ebay? Nej vel!

Opråbet fra byens butikker lyder derfor med én stor røst: Handl lokalt - ikke kun til Black Friday, men hjertens gerne året rundt.

Med dette inderlige hjertesuk sendt ud i æteren vil vi her på Give Avis ønske såvel butikslivet som byens og omegnens folk en rigtig god Black Friday. Det er altid en fornøjelig aften og fedt at komme rundt med kameraet og tage billeder af alle de glade folk, der med brede smil og brandvarme dankort får sparket hul på den store juleindkøbsliste.

Og så lige en lille en lille en til smilerynkerne at skylle ned med: Gad nok vide, hvor længe det er politisk korrekt at kalde det Black Friday?

Og hvad med den gode gamle "hvide jul"?

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Thyregod Badeland åbner den 15. juni

Give Avis

Sådan åbner hallerne i Give

Annonce