Annonce
Give Avis

Give med i Danmarks første Køb Lokalt-dag

Give deltager i den nationale lancering af "Sæt pris på din by - Køb Lokalt-dag". Dagen afvikles 25. april, og målet er at styrke danskernes bevidsthed om at handle lokalt for at fastholde levende og dynamiske byer. Grafik: Buus & Eriksen
14 byer og kommuner er klar til en national lancering af ’Sæt pris på din by - Køb Lokalt’-dagen, heriblandt Give. Dagen afvikles 25. april, og målet er at styrke danskernes bevidsthed om at handle lokalt for at fastholde levende og dynamiske byer.

GIVE: Danmark får sin første ’Sæt pris på din by – Køb Lokalt’-dag lørdag den 25. april. Ambitionen er, at Køb Lokalt-dagen bliver en tilbagevendende begivenhed hvert år, sidste lørdag i april.

Tanken er også at begivenheden vokser i omfang år for år.

Bag projektet står De Lokale Ugeaviser, BiDdanmark, MobilePay og reklamebureauet Marketsquare.

Parterne testede konceptet oktober 2018 i fire pilotbyer, Assens, Hillerød, Holstebro og Hærvejsklyngen (fem landsbyer i Vejen kommune).

Det blev en stor succes med mange kunder i byernes butikker og underholdende og fælleskabsorienterede aktiviteter i bybilledet.

Den negative udvikling kan vendes

Baggrunden for Køb Lokalt-dagen er den kendte problemstilling med stigende butiksdød som følge af især urbanisering og øget onlinehandel.

Projektets tilgang er imidlertid, at man lokalt kan gøre meget selv for at vende kurven og skabe optimisme, vækst og udvikling.

- Målet er, at rigtigt mange butiksmiljøer i Danmark afvikler en festdag 25. april og årene efter. Borgerne og den lokale detailhandel skal minde hinanden om, at et mangfoldigt og blomstrende butiksliv er den afgørende og helt centrale forudsætning for at bevare og styrke dynamiske lokale bysamfund, siger Jens Thrane-Møller, direktør for Marketsquare.

Annonce

At skabe byer vi har lyst til at bo i

Det handler om at støtte det lokale handelsliv, så det bliver ved med at være her. Men også om at gøre byens borgere bevidste om betydningen af levende butikker, og hvordan de holder liv det gode lokale fællesskab.

For når folk køber lokalt, får vi et levende og attraktivt by- og lokalsamfund fyldt med små, hyggelige forretninger og gode spisesteder. Hvor vi står sammen om at støtte fællesskabet og skabe byer, vi har lyst til at bo i – og blive boende i.

En by betaler selv for at deltage, incl. butikkernes deltagelse, og desuden bidrager MobilePay som sponsor.

Tilmeldte butikker til Køb Lokalt-dagen får en gratis kampagnepakke, så de kan pynte deres butik med plakater, klistermærker, balloner, flag m.m.

De tilmeldte byer er: Give, Egtved, Børkop/Brejning, Søborg, Bagsværd, Buddinge, Holstebro, Herlev, Tønder, Hillerød, Hjørring, Hørsholm, Assens og Hvidovre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Nyt fra Give-Egnens Museum

Give Avis

Du ejer din by: Nu bliver det konkret

Give Avis

Give skidt fra land i København

Annonce