Annonce
Give Avis

Give Open Air aflyst

Der bliver ikke danset i futtog i år ved Huset i Give i juni. Give Open Air er aflyst grundet coronavirus. Arkivfoto: Jim Hoff
Mandag aften blev det en kendsgerning: Den ulmende frygt for en aflysning af Give Open Air blev en realitet, da statsminister Mette Frederiksen aflyste alle festivaler og større events frem til og med august.

Give: Give og omegn må indstille sig på en begivenhedsløs sommer i forhold til det ellers forventede ganske høje niveau på eventskalaen med både en Open Air-fest, Kunst & Skulpturdag og et DM i landevejscykling på plakaten i juni måned.

Mandag aften stod det klart, at mange events må aflyses grundet coronavirussen. Det kom frem under statsminister Mette Frederiksens pressemøde, hvor hun ud over at varsle en forsigtig genåbning af visse del af samfundet også slog fast, at større events som festivaller og større begivenheder med større forsamlinger af mennesker bliver aflyst indtil videre frem til og med august.

Vi ved faktuelt, at det rammer Give Open Air, og man må formode, at såvel DM i landevejscykling som Kunst & Skulpturdagen i juni også bliver aflyst eller udsat.

Det er klart, at netop disse store folkefestagtige begivenheder ville være nogle fantastiske indslag i sommerens aktivitetskalender for Give og omegn, men nu bliver det en meget stille sommer i Give akkurat som i mange andre byer.

Gem gerne billetterne til 2021

Aflysningen medfører masser af hektisk travlhed i bestyrelsen i Give Open Air, og foreningens musikbooker Henrik Henriksen skal her tirsdag i gang med at aflyse bands, lys/lyd og telte med mere.

- I og med regeringen har meldt ud, at det er forbudt at afholde eksempelvis festivaller til og ned august, så falder denne her aflysning ind under force majeure, og det betyder, at vi ikke skal betale de bookede kunstnere. Det kunne vores økonomi jo slet ikke holde til, forklarer Lise Andreasen, der er formand for bestyrelsen i Give Open Air.

For en kort stund var det på tale i bestyrelsen at finde en alternativ dato inde i september måned, men det er helt umuligt. Alt bliver jo skubbet til september, selskaber, konfirmationer andre events osv., så vi har besluttet, at vi aflyser helt her i 2020, og vender så stærkt tilbage i 2021 midt i juni, oplyser Lise Andreasen.

Hvilke bands det bliver, ved man af naturlige årsager ikke endnu, men Lise Andreasen opfordrer de folk, der har købt billetter til 2020 til at gemme dem til 2021, da de vil være gyldige her også.

- Selv om vi aflyser har vi nemlig haft nogle udgifter, der skal dækkes til eksempelvis annoncering, hjemmeside osv, så det ville være rigtig dejligt, om folk ville beholde deres billetter, siger Lise Andreasen.

Vender tilbage med forøget styrke i 2021

Har man spørgsmål til selve aflysningen, søger man information om billetter med mere, kan man henvende sig til Give Open Air på Facebook eller på foreningens hjemmeside, hvor bestyrelsens telfonnumre/mails er at finde.

Lise Andreasen beder dog folk væbne sig med tålmodighed, for lige her og nu er der så mange ting, som bestyrelsen skal have styr på, så det er ikke sikkert, at man allerede her og nu kan besvare på alle spørgsmål.

- Det vigtigste lige nu, er at vi får helt styr på, hvad aflysningen betyder for os, og at vi får det tacklet lige efter bogen. Og så kan jeg godt garantere, at vi er topmotiverede for at vende tilbage i 2021 med et brag af en fest - gerne med dobbelt så mange gæster, da man jo har måttet springe et år over og derfor må være ekstra sulten efter at bakke op om Danmarks Hyggeligste Havefest, lyder det forhåbningsfuldt fra Lise Andreasen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce