Annonce
Give Avis

Give Steel A/S udgiver første miljøvaredeklaration

Det var store byggeprojekter i udlandet der fremskød Give Steels beslutning om at udarbejde den miljøvaredeklaration, der nu kan komme virksomhedens danske kunder til gode.Foto: Give Steel
Give Steel´s første EPD er netop certificeret hos EPD Danmark og dokumenterer CO2-aftrykket for malede og galvaniserede stålkonstruktioner.
Annonce

GIVE: En generel stigende tendens indenfor DGNB-certificerede byggerier i Danmark havde sat Environmental Product Declaration (EPD) på dagsordenen hos Give Steel i 2021. Det blev dog store projekter på internationale markeder, der fremskød igangsættelsen af en miljøvaredeklaration på fabrikken i Brande.

Til trods for stigningen af DGNB-certificerede byggeprojekter er dokumentation af stålkonstruktioners CO2 endnu ikke en selvfølge indenfor stålkonstruktioner på det danske marked. Da det er Give Steels mål at være stærkt positioneret på eksportmarkeder som Norge, Sverige og Tyskland, er den nye EPD derfor også afgørende for virksomhedens eksportstrategi.

Kommer danske entreprenører til godeI Danmark efterspørges CO2-dokumentation især af entreprenører, der bygger DGNB-certificerede byggerier, mens mani udlandet også arbejder med andre bæredygtighedssystemer som LEAD, Breeam, Leed, Miljöbyggnad mfl.

- I Danmark er vores nye EPD måske nok en differentieringsfaktor lige nu, men til store projekter på internationale markeder at CO2-dokumentation bare en præmis for at være med. Derfor har vi fremrykket indsatsen og vi er stolte over nu at kunne fremvise en livscyklus analyse og udgive vores første tredjepartcertificerede miljøvaredeklaration til gavn for kunder i Danmark og i udlandet, siger Torben Larsen, CEO Give Steel.

FAKTA OM GIVE STEEL A/S

Give Steel A/S projekterer, fremstiller og monterer stålkonstruktioner til byggesektoren, herunder søjle- og bjælkekonstruktioner.

Virksomheden er en førende leverandør af stålkonstruktioner til industrien i Danmark og en betydende leverandør i Nordeuropa.

Give Steel producerer alle stålspær og stålkonstruktioner på fabrikken i Danmark, har ingeniørkontor i Aarhus og afdelinger i Tyskland og Polen.

Med sin nye EPD har Give Steel A/S nået den første milepæl indenfor klima i virksomhedens tresporede bæredygtighedsstrategi - men er dog langt fra i mål. Flere EPD’er er under udarbejdelse på fabrikken i Brande, hvor man også arbejder med klimastrategi og tiltag, der understøtter verdensmål indenfor uddannelse, beskæftigelse og ansvarlig produktion.

Som en del af sin grønne omstilling har fabrikken bl.a. investeret i et nyt robotanlæg til maling af stålkonstruktioner, der bruger vandbaseret maling. Den nyudgivne EPD kan hentes på Give Steels hjemmeside www.givesteel.com

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Træning på nettet: FrokostFit med Bo

Annonce