Annonce
Give Avis

Give videre i pokalen efter sejr over KBs danmarksseriehold

Casper Thomsen slider sig igennem, kaster sig frem og prikker bolden i mål til 2-0. Et vaskeægte centerforwardmål, der gik hen og blev sejrsmålet for Give. Foto: Jim Hoff
Det holdt lidt hårdt i 2. halvleg, men Give er videre efter en stram 2-1 sejr over Kolding B's danmarksseriemandskab. Begge hold sparede fire stamspillere, og det projekt slap Give alt i alt bedst fra.

GIVE: Give er videre i pokalen efter en stram 2-1 sejr over Kolding Boldklubs danmarksseriemandskab. Men det holdt lidt hårdt, for efter en god 1. halvleg, hvor Give var i kontrol, overlod hjemmeholdet, bevidst eller ubevidst, stort set al initiativ til gæsterne, der i 2. halvleg spillede meget bedre med.

Begge hold havde givet pause til fire stamspillere for at spare dem til weekendens vigtige kampe, her kæmper Kolding B., der grundet manglende resultater i DS i dagene op til kampen mod Give fyrede deres trænere Anders Flaskager og Pete Madsen - og ansatte Torben Mølby (bror til Jan Mølby), en rutineret og kompetent træner, der skal forsøge at redde kastanjerne ud af nedrykningsilden for KB.

Pause til fire stamspillere

Give havde givet pause til anfører Peter Christensen, Kasper Larsen, Mads Birk og Mathias Bargmann, og det gav spilletid til Christian Barslund, Thomas Moise, Kristoffer Larsen og Casper Thomsen - samt en startplads til den fra USA hjemvendte Jakob Kristensen.

Disse omrokeringer gav også anledning til nye pladser til nogle spillere. Således så vi højrekanten Marinus Kristensen på central midtbane. Martin Østergaard var smidt ned som venstre stopper i et 3-mands forsvar, og angriberen Thomas Moise fik lov at vise sig frem som højre kant/højre back.

Give tog ejerskab af sagerne i en 1. halvleg, hvor gæsterne leverede et større katalog af smagsprøver på, hvorfor de ligger til nedrykning i fra DS. Såvel spillemæssigt som mentalt var KB'erne ikke tjekket ind på stadion i de første 45 minutter, og to store personlige fejl kom da også til både at give hjemmeholdet en 2-0 føring ved pausen - og de kom så også til at koste de blå fra Kolding videre adgang i pokalen.

Annonce

Kolding sad på det hele efter pausen

Nuvel. Mølbys pausesnak må have haft en vis kvalitet, for det var et  forvandlet gæstemandskab, der kom ud til 2. halvleg - og satte sig totalt på kampen.

I det 55. minut faldt reduceringen til 2-1 efter nogle bommerter i Gives forsvar, hvor et par høje bolde hverken blev bokset ordentligt væk eller clearet konsekvent bagefter.

Og så blev det en ryggen-mod-muren kamp for Give, der efter en række udskiftninger og yderligere omrokeringer aldrig fandt en rytme spillemæssigt. På visse tidspunkter stod hjemmeholdet nærmest med 11 mand på sidste tredjedel af banen, men uanset hvor mange bolde KB'erne haglede ind i feltet, forblev de blå harmløse, og så kunne Give trække sig ud af dysten med en sejr.

Annonce

Mere end godkendte præstationer af 'de nye'

Objektivt set ud fra modstanderens niveau (på papiret)og holdets mange udskiftninger kan man i Givelejren kun sætte kryds i boksen 'godkendt' efter kampen - og ud over at gå videre fik trænerduoen Sølund og Rasmussen også set, hvad gutterne fra andet geled har at byde på.

Casper Thomsen greb sin chance med aggressivt,  pågående og opportunistisk spil og scorede et glimrende "torjäger-mål". Christian Barslund gav smagsprøver på sit uomtvistelige talent med gode dynamiske raids gennem midtbanen og fint blik for spillet og sine medspilleres løb i dybden.

Thomas Moise leverede fint i 1. halvleg som spillende kant med gode indspil til midtbanen og traf  gode beslutninger med bolden. Men i 2 halvleg gik "de nye" lidt ned i kadence sammen med resten af holdet - og på det grundlag er det ikke fair at bedømme indskiftede Kristoffer Larsen. Den dygtige boldspiller med de kloge berøringer og de fine vinklede afleveringer var på en Uriaspost og fik ikke mulighed for at udfolde sine kompetencer i offensiv henseende.

Spændende at se Marinus Kristensen på midtbanen, hvor den energiske bolderobrer med de lange stænger, den store motor og det potente drev frem ad banen bestemt bød godt ind i 1. halvleg.

Annonce

Sæsondefinerende brag på lørdag

På lørdag venter der så Give en sæsondefinerende kamp i jyllandsserien, hvor det absolutte bundhold Varde skal på besøg på Waldstadion. Med en sejr her, og det ligner en must-win over rækkens klart dårligste hold,  går Give på 16 points - og så er det svært at se, hvordan holdet med blot to kampe tilbage skal smide den livgivende 2. plads af hænde.

Roar Johannesen har just lobbet bolden over Kolding-keeperen, og så er Give foran 1-0. Foto: Jim Hoff


Se, dén kamp - det bliver en rigtig pokalkamp/finale med masser af nerve og spænding og med et forhåbentlig toptændt hjemmehold, der går ultimativt efter sejren.

Mål:

1-0 20. minut: Roar Johannesen på et genialt lob

2-0 28. minut: Casper Thomsen med en flot centerforwardmål

2-1 56. minut

Se fotos herunder - klik på foto og se galleriet

Gie JS-K DS pokal
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Har du læst vores DM-avis?

Annonce