Annonce
Give Avis

Givefolket i morgenkø for at blive coronatestet

Lørdag formiddag klokken 8.45: Omkring 30 borgere fra Give og omegn stod i kø for at lade sig coronateste, da Ambulance Syd var på plads med det mobile testcenter. Der var tale om en PCR-test, og borgerne kunne møde op uden tilmelding. Foto: Jim Hoff
Godt 1100 folk fra Give og omegn lod sig teste i den forløbne weekend, hvor Vejle Kommune havde sendt Ambulance Syd til Huset i Give med deres mobile coronatest-center.

GIVE: Decentralisering virker!

Det må være konklusionen efter weekendens coronatestseance i Huset Give. Her var Vejle Kommune nemlig på plads med den mobile testenhed fra Ambulance Syd både lørdag og søndag fra klokken 9.00 til 17.00 hver dag, og det var et tilbud, som Giveborgerne tog imod med kyshånd.

Allerede klokken 8.20 dukkede de første borgere op lørdag formiddag i det småkølige og koldklamme vintervejr foran Huset på Rådhusbakken for at lade sig teste for corona.

Bent Stephansen var den første boger, der lod sig teste da Ambulance Syd var på plads i Huset med det lokale coronatestcenter i Huset på Rådhusbakken i Give. Foto: Jim Hoff

Klokken 8.00 var testholdet fra Ambulance Syd ankommet til testpladsen sammen med Knud Kragelund fra Vejle Bibliotek, som skulle være praktisk tovholder og vejviser på biblioteket for de to podeassistenter Simone Moretta og Sara Fonager Lindholm, som begge dage skulle forestå testningen.

Annonce

Godt 30 borgere i kø fra morgenstunden

Køen var ganske lang, da dørene åbnede for testningerne klokken lidt over 9.00, idet tæt på 30 borgere stod klar til at få en PCR-test, der som bekendt gennemføres via indføring af en vatpind i halsen.

De første tre borgere i køen var Bent Stephansen og ægteparret Helga og Fritz Jørgensen fra Give, og de udtrykte stor tilfredshed over, at det denne weekend var en mulighed at blive testet lokalt i nærområdet, hvor vejen er kort og trygheden måske også en kende større.

Simone Moretta, podeassistent fra Ambulance Syd tester her Helga Jørgensen, lokal Giveborger, som på dagen havde følgeskab af sin husbond, Fritz, der også blev testet. Foto: Jim Hoff

Mens Sara Fonager Lindholm tog imod og registrerede "kunderne", var det Simone Moretta, der med kyndig og sikker hånd foretog testningen om lørdagen.

Og det gik som smurt. Fin køkultur og godt flow ved indtjekning og teststed bevirkede at folk havde en fin oplevelse med at bidrage til både samfundssind og folkesundhed på én og samme gang.

Det velkørende team med Simone og Sara har været sendt ud på disse her ad-hoc opgaver i både større og mindre byer som podeassistenter for Ambulance Syd siden medio oktober.

- Nogle steder har der været stort rykind, mens det andre steder har været ganske stille. Det kommer også lidt an på, om det er et sted, vi er fast hver uge,eller som her i Give, hvor vi er 'akut' i to dage. Her vil vi typisk opleve, ligesom her i dag, at der er en del folk, der møder opfor at lade sig teste, fortæller Simone Moretta, mens hun gør klar til at tage mod dagens første 'kunde' i testbutikken, Bent Stephansen fra Give.

Annonce

Godt flow

Lørdag mødte 515 op for at blive testet, mens tallet søndag nåede op på godt 600. Det betyder, at godt og vel 1100 folk fra Give og omegn blev testet denne weekend, og det er et tal som man bestemt godt kan ære bekendt at skrive hjem om.

Sara Fonager Lindholm, podeassistent fra Ambulance Syd, tog imod fok og registrerede dem vha. det gule sygesikringsbevis. Foto: Jim Hoff

Nyheden om testbilens ankomst til Give blev breaket på Give Avis' netavis fredag morgen og delt ud på diverse sociale platforme, hvor folket over en kam udtrykte stor tilfredshed med, at man nu også lokalt fik en mulighed for at blive testet.

Der var efterfølgende massevis af ros til de to podeteams for behagelig, tryg og kompetent behandling. Bortset fra den lidt lange kø lørdag formiddag var der et fint flow i testningen med meget korte ventetider, så de lokale borgere havde en fin oplevelse med testseancen i det gamle rådhus.

Så jo, decentralisering er godt - også i coronatider.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Give genåbnede med et brag

Give Avis

Kirsten Vaarst stopper på Lægehuset

Annonce