Annonce
Give Avis

Gives divisionsdrenge kommer på hårdt arbejde i den nye sæson

Givetræner Martin Schmidt forlanger af sine spillere, at de møder op i god form, når træningen starter igen sidst i april måned Foto: Jim Hoff
Efter at Martin Schmidt tiltrådte som cheftræner i 2018 for divisionsholdet i HK Give Fremad, har han ikke lagt skjul på, at ét af de parametre, som klubben skal steppe op på, hvis man vil op og spille 1. divisionshåndbold, er træningsmængden.
Annonce

GIVE: I de foregående sæsoner har HK Give Fremads divisionstrup trænet tre gange om ugen med tirsdag, torsdag og lørdag som faste træningsdage afhængig af kampprogrammet. Givetræner Martin Schmidt ønsker nu at øge træningsmængden, og han har også ytret ønske om at tilknytte flere unge udviklingsparate spillere til truppen; spillere på vej frem, spillere med et intakt ambitionsniveau og spillere, som kunne se Give som en udviklingsplatform og et springbræt til opgaver i nogle af landets højere placeret rækker.

-Da jeg var træner i Norge i TIF Viking i Norge, var jeg en del af helt vild fed træningskultur, hvor damerne som jeg trænede, var med på at træne hele 9 gange om ugen. Og netop det at træne så meget bedre end andre hold var noget, vi kunne mærke gjorde en stor positiv forskel, fortalte Martin Schmidt i et interview med denne avis tilbage i forsommeren 2019.

I samme ombæring løftede han dengang også sløret for en plan om at øge træningsmængden for divisionsholdet i Give. Ikke her og nu, men på sigt og måske momentvis hen over sæson 2018-19 at lægge et ekstra træningspas ind.

Det handler altså om, at truppen skal være indstillet på at træne mere, og den trup Martin Schmidt overtog i 2018 havde lavet aftale om træning tre gange om ugen. Derfor skal man via samtaler med spillerne i den nye trup til 2019/20 have fremlagt den nye træningsmængde, så alle ved, hvad der forventes af dem i den nye sæson.

Vi lancerer den øgede træningsmængde for at få en endnu bedre og sundere træningskultur i klubben, hvor vi skal have udviklet spillerne individuelt. Det betyder forhåbentlig, at vi i sidste ende står med et endnu stærkere hold, når sæsonstarten skydes i gang.

- Martin Schmidt, træner for HK Give Fremads 2. divisionshold

Annonce

Træningsprogrammer med på ferie

Klubben sagde officielt farvel til seks spillere plus assistenttræner Kasper Nielsen i forbindelse med den sidste hjemmekamp i sæsonen, og de resterende spillere i 2. divisionstruppen gik på en måneds miniferie efter den sidste turneringskamp den 31. marts mod GOG.

I slutningen af april måned starter forberedelserne til den nye sæson i 2.division 2019-20, men det forventes fra klubbens side, at spillerne møder forberedte op.

-Spillerne er sendt hjem med styrke og løbeprogrammer, hvor de skal holde formen ved lige indtil de starter op igen. Her vil spillerne blive testet løbende frem mod den nye sæsonstart i slutningen af september måned, fortæller Martin Schmidt og fortsætter:

-Truppen starter med at træne 3-4 ugentlige haltræninger plus 2-3 styrketræninger i maj og juni, så spillerne har den rigtige grundform, inden de bliver sendt på sommerferie i juli måned. Igen med selvtræningsprogrammer i hånden, så spillerne er godt klædt på til den træningsvirkelighed, der venter dem, når de starter op igen i august måned.

Annonce

Sundere træningskultur og dermed et bedre hold

Her vil Martin Schmidt så for alvor øge træningsmængden, så det fast hver uge hedder fire ugentlige træninger plus styrke træninger.

-Vi lancerer den øgede træningsmængde af flere årsager. Vi gør det for at få en endnu bedre og sundere træningskultur i klubben, hvor vi skal have udviklet spillerne individuelt. Dertil kommer, at jo bedre en grundform spillerne er i, desto færre skader vil vi få, og det betyder forhåbentlig, at vi i sidste ende står med et endnu stærkere hold, når sæsonstarten skydes i gang i slutningen af september, siger Martin Schmidt.

Sportschef Kedde Jensen og træner Martin Schmidt er modsat spillerne dog ikke gået på ferie. De har travlt med at skabe den spillertrup, der i 2019-20 og årene fremover skal føre klubbens ambitioner og drømme ud i livet om på sigt at blive en etableret klub i 1. division.

Truppen er stille og roligt ved at tage form, idet man har sikret sig videre samarbejde med en række af truppens spillere fra sidste sæson. Klubben har netop også lavet aftale med den tidligere Kolding IF og Kolding HK-spiller, Kevin Wonsild, og inden længe vil klubben offentliggøre yderligere et par navne på nye spillere, som har takket ja til at trække HK Give Fremadtrøjen over hovedet i næste sæson.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Thyregod Badeland åbner den 15. juni

Give Avis

Sådan åbner hallerne i Give

Annonce