Annonce
Give Avis

Gives første realister samlet efter 55 år

Sådan ser Gives første realister ud, når de er samlet på Give-Egnens Museum 55 år efter, de forlod skolen på Rådhusbakken. Foto: Børge Larsen
Realklasse B fra 1964 fejrer utrolige 55 års jubilæum. Et stærkt sammenhold cementeres og de har lavet hjemmesiden www.give-b1964.dk for at styrke båndene
Annonce

Give: De tog realeksamen på Give Folke- og Realskole, som det hed dengang. Skolen var det nuværende ”Huset” og havde adresse på Skolebakken, der kom til at hedde Rådhusbakken, da skolen i 1968 blev rådhus. Det må have været en usædvanlig god skole, for samtlige på holdet fik en uddannelse efterfølgende.

I alt 23 gennemførte forløbet med eksamen eller for et mindre antals vedkommende gik direkte i gymnasiet i Grindsted efter 2. real. Der har været afholdt 10, 25 og 50 års jubilæer. En jubilar er død, fem var forhindret af sygdom, men af de resterende mødte 13 op til dette års jubilæum. Ved jubilæet i 2014, der også blev omtalt i Give Avis, var fremmødet næsten totalt.

Begivenheden var arrangeret af frisørmester Poul Egeskov og blev afviklet på Give-egnens Museum, hvor Anne Marie Jørgensen blandt andet fortalte om museets tilblivelse og udvikling samt om de for egnen særprægede ”spændhuse”. Oven på det blev serveret middag fra museets legendariske køkken, og efter rundgang blandt stedets effekter fulgtes op med kaffe, kringle og lagkage. Dagen sluttede i haven hos Karin Kjesma på Niels Kjeldsensvej med fedtemadder.

- Det er tredje årssammenkomst i træk, og sammenholdet blandt hovedparten af klassens elever har været og er usædvanligt stort og solidt, oplyser Ivan Baad, der har påtaget sig at holde informationsniveauet i flokken oppe.

- Da det ved jubilæet i 2014 gik op for mig, hvor godt sammenholdet var, besluttede jeg at lave en hjemmeside udelukkende for klassens medlemmer” siger han.

Andre er selvfølgelig velkommen til at læse med. Her er beskrivelser, fotos og musik fra dengang, et tidsbilleder, som alle i denne aldersklasse kan identificere sig med. Ivan Baad nævner blandt andet de mange beskrivelser og anekdoter på siden og Beatles’ When I’m Sixty-Four, der er en ungdomsspådom om den tredje alder.

Er man nysgerrig omkring Give i 50’erne og 60’erne eller Gives helt tidlige historie, anbefales at klikker ind på www.give-b1964.dk, hvor også Give-filmen er at finde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Nyt fra Lægehuset i Give

Annonce