Annonce
Give Avis

Gives nyslåede jyllandsseriehold: Vi glæder os og vi er vildt spændte på om isen kan bære

Give spillede lørdag den 27. marts en testkamp mod Brande IFs serie 1-mandskab og vandt 3-1 på mål af Mads Birk, Roar Johannesen og Casper Bech Thomsen efter en fornuftig indsats. Inden turneringsstarten den 10. april, skal man møde Brande igen onsdag den 31. marts og Grindsted GIF ( s.1) i påsken. Foto: Jim Hoff
Gives optakt til debuten i jyllandsserien er blevet godt og grundigt forstyrret af coronaen, men i Givelejren ser man dog fortrøsningsfuldt frem mod sæsonen, hvor succestruppen fra efteråret er stort set intakt.

GIVE: Efter oprykningen til jyllandsserien i efteråret 2020 har optakten for Give Fremad her i det tidlige forår været langt fra optimal. Det er naturligvis coronarestriktionerne, der har spændt ben for den traditionelle træningsopstart helt frem til medio marts.

Man har i januar/februar for det første aflyst en del træninger på klubbens nye kunstgræsanlæg, og man har så, når man har kunnet træne, været henvist til at træne i fem-mandsblokke.

De første træningskampe har pga. coronapåbud været afviklet med blot 11 spillere til rådighed i kampe, der blev spillet over 2 x 35 minutter, hvor det er blevet til to 1-måls nederlag til Kolding Boldklub (DS) og Sædding/Guldager (JS).

Naturligvis har disse betingelser været gældende for samtlige fodboldklubber, men det er langt fra optimale betingelser for en nyoprykker, hvor man gerne vil have en fornemmelse af, at man via en masse gode træningspas og gode testkampe står godt rustet til de nye og formodentlig noget sværere opgaver i jyllandsserien.

Annonce

Hvor står vi egentlig?

Og den fornemmelse kan nok være svær at finde under så tumultariske forhold i en coronabombet optaktsfase.

- Det har da været en lidt rodet opstart, og ikke det vi havde drømt om. De første to testkampe var også svære rigtig at bruge til noget, da vi i en af dem måtte fuldføre med kun 9 spillere på banen pga. skader. Men nu kan vi træne helt som vi plejer, og der venter os nu tre testkampe mod Brandes serie 1-hold (to kampe) og Grindsteds serie 1-hold under normale forhold, inden vi går i gang med turneringen den 10. april, fortæller Kristian Rasmussen, der sammen med Brian Sølund udgør trænerduoen på Gives jyllandsseriemandskab.

Gives keeper gennem flere sæsoner, Jan D. Rasmussen, måtte hive et par gode redninger ud af ærmet mod Brande, der bød Give flot op til dans på kunstgræsset i Brande. Foto: Jim Hoff

- Det helt ideelle ville naturligvis have været at få nogle svære kampe mod gode modstandere fra jyllandsserien op til turneringsstarten, så vi kunne få en bedre fornemmelse af, hvor vi egentlig står i forhold til at klare os i jyllandsserien. Men vi glæder os og er vildt spændte på, hvordan vi kommer til at præstere på et noget højere niveau, siger Kristian Rasmussen og Brian Sølund.

Annonce

Stærk samlet enhed

Den succesrige trænerduo kan råde over en tæt på 100 procent intakt spillertrup i forhold til oprykningssæsonen. Man har sagt farvel til én spiller, Nikolaj "Frelle" Fejrskov, der er flyttet til Horsens, mens der er kommet to "nye" spillere ind i truppen. Det drejer sig om de to offensivspillere Kristoffer Larsen og Casper Bech Thomsen, der efter henholdsvis skadespause og pause nu er tilbage i klubben, og som begge kan bidrage med nogle spændende offensive elementer til Gives spil.

Casper Bech Thomsen er en spændende tilgang til truppen. En pågående, uortodoks afslutningsresolut angribertype, der er kan bringe noget x-factor ind i Gives offensiv. Han scorede kort efter sin indskiftning et flot mål på hovedstød mod Brande.Foto: Jim Hoff

- Vi ser det egentlig som en klar fordel, at vi kan køre videre med de spillere og den trup, der har været fundamentet for holdets succes de sidste sæsoner. Holdet fremstår som en samlet enhed med en god indbyrdes forståelse både på og uden for banen. Der er et rigtig stærkt sammenhold i truppen, hierarkierne er på plads, og vi ser det som en styrke, at det er de spillere, der rykkede holdet op i jyllandsserien, der også sammen skal ud og se, om isen kan bære, konstaterer Kristian Rasmussen.

Annonce

Forbliver tro mod spillestilen

Holdet vil ifølge Sølund og Rasmussen forblive tro mod den spillestil, der medførte en suveræn oprykning til jyllandsserien.


Vi ser det som en styrke, at det er de spillere, der rykkede holdet op i jyllandsserien, der også sammen skal ud og se, om isen kan bære

Kristian Rasmussen & Brian Sølund, Gives trænerduo


- Udgangspunktet hedder 3-5-2, hvor vi satser på virkelig at få sat vores hurtige og aggressive wingbacks meget i spil ikke mindst i længderetningen. I det hele taget skal vi udnytte, at mange af vores offensive spillere er meget hurtige og direkte i deres spil, og man kommer ikke til at se Give bare stille sig ned i en stram og meget defensiv udgave for "at forsvare den hjem i jyllandsserien". Vi kommer med det, vi kan og det vi har, og så må vi se, om det er nok til at forblive i rækken, understreger trænerduoen.

Annonce

Ydmyghed og stærk tro på egne evner

Holdet og trænerne viste i sidste sæson, at man har en dynamisk og alsidig værktøjskasse, og at man er i stand til at reagere på flere scenerier under kampene. Denne taktiske alsidighed, og spillernes forskellige kompetencer,  vil naturligvis også i denne sæson blive sat flittigt i spil i jagten på at opnå holdets helt store sportslige målsætning.

- Det handler om, at vi på sigt bliver et hold, der præsterer stabilt på jyllandsserieniveau. Det er her, vi hører til, og det skal vi nu ud og bevise. Det bliver måske en svær sæson, for det kunne se ud som, om at halvdelen af holdene i jyllandsserierækkerne kan rykke ud. Reglerne er ret forvirrende og afhængige af, hvad der sker i Danmarksserien, men vi spiller vores chance, og så må vi se, hvor langt det kan bære, siger Brian Sølund.

Holdets anfører Peter Christensen står som det krystalklare symbol på de dyder, der skal bringe Give sikkert gennem jyllandsserien: Hårdt arbejde, gejst, sammenhold og klubfølelse - og en rigtig flot udvikling som fodboldspiller. Foto: Jim Hoff

Hans makker gennem nu to sæsoner, Kristian Rasmussen, pointerer, at man vil gå til opgaven i den nye række med stor ydmyghed koblet sammen med en fast tro på, at man som hold har kvaliteterne til at begå sig i en række, der ud over Give består af Agerbæk/Starup, Horsens Freja, Varde, Egen og FC Skanderborg.

Give debuterer i jyllandsserien på hjemmebane lørdag den 10.4 klokken 14.00 mod FC Skanderborg, og under normale coronarensede forhold ville det være en begivenhed, der ville trække massevis af tilskuere ud på stadion. Nu må vi se, hvad genåbningsplanen fører med sig efter påske. Lad os håbe at Hans og Børge i kiosken får rigtig travlt ved pølsegrillen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Kroen klar med nye datoer for events

Give Avis

Walk A Fun-Thon - De går det igen!

Give Avis

Vox Pop 5 - Du ejer din by

Give Avis

Vox Pop  - Du ejer din by

Annonce