Annonce
Give Avis

God ledelse handler om tillid og om at gemme nej-hatten væk

Marie Rud Sørensen leder på plejecenter Sandbjerg siger farvel den 28. februar
Marie Rud Sørensen kan den 28. februar skrive 'pensionist' på visitkortet efter 40 begivenhedsrige år inden for plejecenterbranchen både som ansat og leder. Hun debuterede som 18-årig, hvor hun gik direkte ind fra gaden og blev ansat på et privat plejehjem på Frederiksberg.

THYREGOD: Der skulle et par om- og genveje til, før Harboøre-pigen Marie Rud Sørensen i 2005 først kunne springe ud som leder med titlen' assisterende leder' på Kastaniehaven i Give og derefter i 2014 blev leder på Sandbjerg Plejecenter i Thyregod.

I 1974 havde den dengang 18-årige pige fra Harboøre pakket rygsækken og var taget til hovedstaden. Her gik hun direkte ind fra gaden og fik job på et privat plejehjem på Frederiksberg. Det kunne man dengang i de vilde 70'ere.

Efter et år her, blev det til et halvt år i en børnehave, inden Marie kastede sig ud i et meget krævende og udfordrende job på et opholdssted i Vangede for unge og børn med ganske store fysiske og psykiske udfordringer. Det var med Maries ord 'en meget barsk oplevelse', men også en oplevelse der var med til at udvikle hende på det personlige plan.

Annonce

Herefter vendte hun igen næsen mod det jyske, idet hun besluttede sig for at tage en uddannelse som plejehjemsassistent. Det foregik i Brande og tog 2 1/2 år.

- Kort efter nedlagde man plejehjemsassistentuddannelsen i Brande, og så kom jeg efter et års arbejde ind og blev underviser på det nyoprettede efteruddannelsecenter, der senere igen kom ind under Social- og Sundhedsskolen. Her underviste jeg folk fra plejesektoren i 10 år, fortæller Marie Rud Sørensen.

Måtte ud og tjekke virkeligheden af

Det var her hun blev konfronteret af en elev, der mente, at de ting, som Marie stod og underviste i, ikke havde hold i virkeligheden.

- Alt det du står der og fortæller os, Marie, det lyder meget godt, men det har jo ikke hold i virkeligheden. Det kan bare ikke lade sig gøre, lød det fra en af eleverne.

- Det tænkte jeg en del over og besluttede mig for at undersøge, om det virkelig kunne passe, at mine teorier ikke holdt vand i den virkelige verden. Jeg tog orlov fra undervisningen et år og blev ansat som assisterende centerleder på Kastaniehaven i Give i 2005. Jeg var i team med leder Emma Winther, og det var en pragtfuld tid, fortæller Marie Rud Sørensen.

Men i 2014 kaldte nye opgaver på Marie. Sandbjerg Plejecenter i Thyregod stod og manglede en leder, og her insisterede Vejle Kommunes områdeleder for Vejle Kommunes plejehjemsdistrikter, Diana Amstrup, på, at det var et job, der var som skræddersyet til Marie.

- Jeg havde det rigtig godt på Kastaniehaven og ville helst blive der, men Diana gav ikke op, og til sidst fik hun mig overtalt til at søge stillingen, som jeg tiltrådte 1. marts 2014. Det har jeg virkelig aldrig fortrudt, og jeg har også fået klarlagt, at de ting jeg underviste i på skolen i Brande i den grad godt kan lade sig gøre, bare indstillingen hos de ansatte og hos ledelsen er i orden, konstaterer Marie Rud Sørensen med et smil.

Annonce

Ledelsesspændet i ældreplejen er stort

Den sidste bemærkning fører os frem til begrebet ledelse, og her har Marie en masse på hjerte. For ud over at have 'varme hænder' har hun også et hjerte, der banker varmt for inkluderende ledelse, hvor det handler om via åbenhed og anerkendende dialog at få det bedste ud af sine medarbejdere og samarbejdspartnere.

Og så har hun været en del af kampen for at få flere ledere ind på ældreområdet, hvor man har et meget højt ledelsesspænd.

- Tager man udgangspunkt i mit job som som leder, så skal jeg forholde mig til og være nærværende for 40 beboere fordelt på to vidt forskellige afdelinger og deres pårørende 24/7. Jeg skal holde styr på 10 forskellige systemer og 7 kontrolinstanser. Og så er der de 50 medarbejderne, som jeg jo også har ansvaret for. Jeg skal med andre ord stå til ansvar for hele systemet alene kvinde, og det er da lige grove nok til bare én person, konstaterer Marie med nordvestjysk underdrivelse.

Det billede er, fortæller Marie, langt fra unikt indenfor ældreplejen, hvor lederne generelt har for meget at se til. Ikke mindst i hjemmeplejen, som i øvrigt har været en del under beskydning her i lokalområdet (læs: Vejle) i medierne.

Marie har dog haft så meget pondus, at det efter to år lykkedes hende at få ansat en souschef på Sandbjerg, Stine Mathiesen, der pt. er ansat som konstitueret leder, og som Marie håber får hendes job, når hun er definitivt ude af døren den 28. februar.

Annonce

Stor respekt for den kommunale hjemmeplejes folk

Marie nåede at opleve to måneder i den kommunale hjemmepleje, hvor hun sammen med et par andre kompetente og erfarne ledere blev sat ind som en slags task force, der skulle bringe den lokale hjemmepleje i Vejle på fode igen efter en række møgsager - også på ledelsesplan.


Her har vi gemt nej-hatten væk, for rigtig meget handler om indstillingen til tingene. Her vil vi lykkes med tingene, og det gør vi rigtig tit.

Marie Rud Sørensen, afgående leder på Sandbjerg Plejecenter


- Jeg er meget taknemmelig for at have haft de her to måneder i hjemmeplejen. Det er en helt anden verden, end den jeg kender fra Sandbjerg, og jeg har stor respekt for hjemmeplejens folk. De yder et stort stykke arbejde og kæmper en brav kamp under svære betingelser i al slags vind og vejr - både bogstaveligt og billedligt talt. Der er blevet tegnet et ensidigt billede af ældreplejen i medierne, og det er synd. Man skal tænke på, at der konstant bliver stillet nye krav til lederne og medarbejderne. Det handler hele tiden om mere kontrol, mere dokumentation, flere systemer - selv om skiftende regeringer har prædiket det modsatte i deres valgløfter, konstaterer Marie Rud Sørensen.

Annonce

Her siger vi tingene højt - også de svære ting

Den demokratiske og åbne ledelsesstil med den åbne dør og 'øret tæt ved græsset' har givet pote på Sandbjerg, hvor Marie har fået sammensat et stabilt og rigtig godt team. Her byder medarbejderne gladeligt ind med ideer og forslag til både nye tiltag og forbedringer - og de bliver hørt og taget alvorligt.

- Jeg har haft nogle fantastiske medarbejdere, som brænder for deres job. Her har vi gemt nej-hatten væk, for rigtig meget handler om indstillingen til tingene. Her vil vi lykkes med tingene, og det gør vi rigtig tit. Denne succesrate betyder igen, at vi står med en masse ildsjæle både på personalesiden og blandt de 30 frivillige, som vil gå meget langt for både hinanden og Sandbjerg, siger Marie.

Det gode samarbejdsniveau er bedst eksemplificeret ved det AMSK-projekt (arbejdsmiljøsundhedskreds), som Marie og personalet søsatte for nogle år siden. Her mødes medarbejderne den første tirsdag i hver måned til et åbent evalueringsmøde, hvor man "siger tingene højt" - også de svære ting i en god og konstruktiv tone. Her kan man komme med forslag og ideer, og er der problemer, der skal løses, er det altid personalet, der byder ind med de første løsningsforslag. Starten af mødet er uden Marie, som så træder ind, når personalet har været gennem deres dagsorden.

- Her har vi et helt åbent forum, hvor vi lander rigtig mange ting lige fra ferieplaner til fordeling af ekstra midler i fællesskab. Det fungerer rigtig godt, for medarbejderne føler sig hørt og set - og det er motiverende for dem og er med til at skabe arbejdsglæde. En glæde der igen kommer vores beboere til gode, og dermed er cirklen jo sluttet på bedste vis, pointerer Marie.

Annonce

Bliver godt at få skuldrene lidt ned

Nu skal hun så til at være leder i sit nye 'job' som pensionist sammen med sin mand John, der også har meldt sig ind i klubben af selvvalgt arbejdsfrie personer. Det betyder, at parret nu får mere tid til at rejse verden rundt, hvor næste tur går til USA, når coronaen tillader det, og hvor der også er fire børnebørn i Københavnsområdet, der skal have en masse kvalitetstid tildelt.

- Og så får jeg endelig god tid til at forkæle min have; det trænger både jeg den den vist til. Vi skal også ud og gå en masse ture i naturen, så der er nok at se frem til. Men jeg kommer til at savne mange ting ved mit lederjob her på Sandbjerg: Beboerne, det gode fællesskab og samarbejdet med kollegerne. Ja, det hele faktisk. Det eneste jeg ser frem til er ikke at skulle være på 24/7 og til at bære det meget store ansvar for så mange forskellige mennesker. Der bliver det rart lige at få skuldrene lidt ned, konstaterer Marie med et stort smil.

Annonce
Annonce
Give Avis

Haveselskabet arrangerer tur til Tinnetgaard

Annonce
Annonce
Give Avis

Ung ridesportsudøver vinder fire guldmedaljer

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Efterlysningen virkede: Mistænkt for røveriforsøg har meldt sig selv

Give Avis

Mere kunst og kultur skal gøre børn og voksnes hverdag bedre

Give Avis

96 golfspillere dystede på banen i Give

Give Avis

Lokal ældregruppe på heldagstur til herregården, Ausumgaard

Give Avis

Den digitale og analoge tidsalder i herligt samarbejde

Give Avis

Give åbner: FDF'erne klar til ny sæson men mangler ledere

Give Avis

Velkommen til årets første offentlige skulpturvandring

Give Avis

Politiet søger hjælp: Leder efter formodet gerningsmand

Give Avis

Farvel til Gives karismatiske tennisskriger: Anders Grinderslev rykker til hovedstaden for at blive spiller og træner i KB

Give Avis

August måned skydes i gang i Give med stort udsalg i de lokale butikker

Give Avis

Give bliver tennismekka for en dag: Sport Live sender direkte fra “Gryden”

Give Avis

Slut med at vise coronapas i Givskud Zoo

Give Avis

33-årig Give Fremad klublegende bliver ny filialbestyrer i Vestjysk Bank

Give Avis

Det var "drengestreger begået i kådhed": Kunsthærværket i Give er opklaret efter frugtbart samarbejde mellem nærpoliti og lokalbefolkning

Annonce