Annonce
Give Avis

Grundet helbredsproblemer: Hunelefanten Jumba aflivet

Hunelefanten Jumba, der blev kendt som 'hende med bolden' er i en alder af 50 år blevet aflivet på grund af helbredsproblemer. Foto: Givskud zoo
Givskud Zoo - Zootopias elefant Jumba er desværre ikke længere at finde i anlægget. Aldersrelaterede helbredsproblemer betød, at hun i onsdag er blevet aflivet.
Annonce

GIVSKUD: Den boldglade hunelefant Jumba er ikke mere en del af elefantbestanden i Givskud Zoo - Zootopia. Det blev en kendsgerning onsdag, efter at den 50-årige elefant på grund af problemer med helbredet måtte aflives.

Dermed er der nu kun to hun-elefanter tilbage i elefantbestanden i Givskud Zoo, Medu på 51 år og Sandrine på 50 år.

Jumba kom til dyreparken for 11 år siden.Hun blev født i naturen, og i 1971 kom hun som ganske ung elefant til Amsterdam Zoo som en 60-års gave til den hollandske prins Bernard. Som voksen flyttede hun til Ostrava Zoo i Tjekkiet, men på grund af uenigheder med andre hunner i flokken blev hun i 2009 flyttet til Givskud Zoo

Men nu er den gamle hunelefant, hvis kendetegn blev den muntre leg med den store bold, altså ikke længere i parkens elefantanlæg.

- Jumba har haft aldersrelaterede helbredsproblemer i et stykke tid, og dyrepasserne og dyrlægen har løbende vurderet på hendes tilstand og behandlet hende. På det seneste er hendes tilstand imidlertid forværret, og vi har derfor taget beslutningen at aflive hende, forklarer biolog og kurator i Givskud Zoo,

Annonce

Obduktion skal afklare helbredsproblemerne

Han understreger, at det er trist, for Jumba har været i parken i mange år, og mange gæster var glade for hende.

- Men den seneste måneds tid er det gået hurtigt, og så har vi et ansvar for at give hende en ordentlig afslutning på livet, siger Kim Skalborg Simonsen.

Han fortæller ydermere, at Jumba efter aflivningen nu skal obduceres af dyreparkens egen dyrlæge

- Jeg er spændt på, om de finder en årsag. Jumba var gammel og havde helbredsproblemer, som blev forværret på det seneste. Alligevel følger vi selvfølgelig op med nogle undersøgelser. Vi skal tjekke hendes tænder og hendes organer. Selv om hun var gammel, er der jo en årsag til, at vi har set hende få det værre her til sidst, konstaterer Kim Skalborg Simonsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Nyt fra Lægehuset i Give

Annonce