Annonce
Give Avis

Hård start, men masser af ros fra borgerne: Apoteket sprang til med covid-19 vacciner i nødens stund

Farmaceutelev Signe Møllnitz er én af tre fra personalegruppen på apoteket i Give, der er uddannet til at give vaccination mod covid-19. Hun havde over de første fem dage sammen med sine to kolleger vaccineret over 500 personer. Her er det Jakob, der får stikket, og han var som så mange andre rigtig glad for, at apoteket i Give har lanceret dette tilbud i nærområdet. Foto: Jim Hoff
Give Apotek var et af de 58 nye vaccinationssteder i Region Syddanmark, der slog dørene op torsdag den 16. december, og det nye samfundsvenlige tiltag gav personalet og ledelsen på apoteket en hel del startudfordringer men også massevis af anerkendelse fra taknemmelige borgere.

GIVE: Fredag formiddag klokken 9.00 lignede pladsen foran apoteket i Give en billetkø til en koncert med Michael Bublé. Over 25 borgere i klædt vinterfrakker og mundbind ventede dog ikke på billetter i vinterkulden, men derimod på at blive vaccineret mod covid-19, et nyt tilbud, som flere af landets apoteker lancerede torsdag den 16. december.

Avisens udsendte var selv en del af den småfrysende kødannelse, for en vaccinationsaftale i Hedensted den 22.12 var bedre at få konverteret til en hurtig lokal vaccine - både fordi det er meget nemmere lige at trille ned i Østergade, og fordi det jo også ifølge den sundhedsfaglige ekspertise med Søren Brostrøm og Henrik Ullum i spidsen handler om at få det tredje stik hellere i går end i dag.

Det blev en fin og gnidningsløs oplevelse efter lidt tid i køen udenfor at kunne springe ud som 3. generationsvaccineret - og med en bevidsthed om, at man både havde gjort sin borgerpligt og sørget for en opgradering af ens egen personlige sundhedstilstand.

Annonce

Rigtig meget tryk på de første dage

Efter fem dage med covid-19 vaccination kunne apoteker Muhammad Saeed berette om et både spændende, lidt udfordrende, men frem for alt et rigtig godt forløb, hvor modtagerne og vaccinationerne over en bred kam har udtrykt stor glæde over, at man på apoteket i Give nu kan tilbyde covid-19 vaccinationer af typen Pfizer og Moderna.

Vi var lidt pressede de første dage, men vi har ikke afvist nogen pga. mangel på vacciner. Og efter en del tryk på de første tre-fire dage med masser af folk, der skulle vaccineres, oplever vi nu et fint og godt flow

Muhammad Saeed, apoteker i Give

- Vi havde faktisk kun et par dage til at forberede os på at skulle vaccinere mod covid-19, da vi fik beskeden fra Regionen. Vi havde de første dage kun én fra personalgruppen, der var uddannet til at vaccinere mod covid-19, men nu er vi oppe på tre i alt, og efter en del tryk på de første tre-fire dage med masser af folk, der skulle vaccineres, oplever vi nu et fint og godt flow uden ret meget kø, fortæller apotekeren, der kan oplyse, at man over de første fem vaccinationsdage fik stukket over 500 personer.

Det var fortrinsvis folk, der skulle have 3. stik, men også både børn 5-11-års alderen samt førstegangsvaccinerede har været blandt de mange nye gæster på apoteket.

Annonce

Fik ekstra sending af vacciner for at kunne følge med

De første dage var som sagt lidt udfordrende, både fordi kun havde en til at vaccinere, og fordi at der var lidt logistikudfordringer mht. til at få vaccinerne ind i apoteket. Sidste udfordring fik Saeed løst ved at sende en bil fra Give Apotek til Regionskontorerne i Vejle, så der kunne tilvejebringes flere vacciner.

- Vi var lidt pressede, men vi har ikke afvist nogen pga. mangel på vacciner. Derudover havde vi også en udfordring med Moderna-vaccinerne, som kommer i pakker med 20 stk. For ikke at skulle risikere at skulle smide ubrugte vacciner ud, har vi samlet Moderna-vaccinationerne på en dag, eksempelvis i manddags, og det har fungeret rigtig fint. På personalesiden har jeg roteret lidt rundt, så vi kunne frigøre folk til at vaccinere her i Give, for det er det eneste af mine apoteker, hvor vi tilbyder denne her ekstra service, forklarer Muhammad Saeed, der også har ansvaret for apotekerne i Brande og Jelling, ligesom apoteket også står for håndkøbsudsalg i Blåhøj, Arnborg, Gadbjerg, Givskud, Skarrild, Thyregod og Vonge.

Annonce

Stolthed og glæde over at kunne bidrage

Helt overordnet udtrykker apotekeren både glæde og stolthed over, at man i hans regi i Give er i stand til at være med til at facilitere en stor samfundsvenlig opgave, og at man på den konto kan være med til at løfte en sundhedsfaglig meget vigtig og akut opgave samtidig med, at man også skal varetage de mange opgaver, der typisk følger med en højsæsonsmåned, som december jo traditionelt er.

- Udover covid-19 vaccinationerne, vaccinerer vi jo også mod influenza og lungebetændelse. Vi tilbyder også medicinsamtaler, hvor vi rådgiver folk omkring deres medicin. Det handler om dosering, den rigtige brug osv. Og vi rådgiver også omkring brug af devises til astma og kol, ligesom vi hjælper eksempelvis hjemmesygeplejerskerne med at lave medicindosispakker i 14-dagesruller, Det gør det lettere for både sygeplejerskerne/hjemmehjælperne og patienterne, fortæller Muhammad Saeed.

Ikke mindst takket være apotekernes indsats har Danmark kort før jul fået givet over 2 millioner danskere det tredje stik, og laver vi lidt hurtig lommestatistik her fra Give, kan vi konstatere, at Give Apotek har bidraget til at vaccinere lidt over 10 procent af befolkningen i Give.

Og det er, som vi siger her på egnen, slet ikke så ringe endda!

Annonce
Give Avis

Købt eller solgt? Hvordan står det til med det almene boligbyggeri på Torvet i Give?

Annonce
Give Avis

Helt surrealistisk: Give Fremad har mistet 17 spillere i vinterpausen

Annonce
Give Avis

Når musikken healer: Christine og Perry sender deres kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Byggeboom i Give, men vi har også Danmarks formentlig ældste byggesag

Give Avis

8000 kvadratmeter cannabisfabrik skulle have stået klar ved årsskiftet: Derfor er byggeriet forsinket

Give Avis

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Give Avis

Kælkebakker og badeland? Hvad sker der på Givegård-grunden?

Give Avis

Overdrevne skriverier om uro i Haveselskabet

Give Avis

Morell-scoop i bokseklubben: Professionel IBF-champ er udviklingstræner for GAKs talenter

Egtved Posten

Nissen med den gule fører-hue vandt fotokonkurrencen

Give Avis

Et elsket, gavmildt og kærligt menneske: Mindeord over Inger Eskelund Mølgaard

Give Avis

To skinkesøm, stadionplatte og en indianer med rygsæk: Er der et comeback på vej til pølsevognenBøgetorvet?

Give Avis

Gameplan 2022/23: Håndboldklubben har 10 stamspillere på plads til næste sæson

Give Avis

Efter rekordåret 2021: Give Vandværk ser ind i eksplosiv vækst i 2022

Annonce