Annonce
Give Avis

Hærværk for små 100.000: De gule søstre smadret natten til fredag

Natten til fredag er kunstværket 'Yellow Sisters' blevet udsat for hærværk. Begge figurerne er blevet smadret. Foto: Jim Hoff
Natten til fredag har ukendt hærværksmænd været på spil i Give nede ved kirken og Bøgetorvet og smadret kunst for 88.000 kroner.

GIVE: Om der er tale om et decideret raserianfald eller mere målrettet hærværksarbejde, er svært at vurdere, men fakta er i hvert fald, at kunstner Helle Bangs "Yellow Sisters", i folkemunde bedre kendt som de to gule søstre, ikke er mere.

Natten til fredag har ukendte gerningsmænd smadret de to statuer, som til dagligt pryder græsplænen på Bøgetorvet med udsigt direkte op til Give Kirke.

Samtidig med at avisens udsendte er på plads til fotografering af hærværksscenariet, kommer en borger forbi trækkende med sin elcykel.

Annonce

Den har han været oppe at hente på kirkegården. Dagen før er den godt 20.000 kroner dyre cykel blevet stjålet fra hans bopæl, men via et opslag på Facebook 7323 Give er cyklen blevet fundet. Den er blevet henkastet på et gravsted på kirkegården, hvor gode borgere, som har set opslaget på Facebook, har fundet cyklen og kontaktet ejermanden.

Dermed står vi med to, måske, måske ikke sammenhængende, voldsomt irriterende hændelser, som begge efterlader et indtryk af, at vi har nogle borgere iblandt os, der har mere end svært ved at manøvrere i, hvad der er rigtigt og forkert.

Hærværket af  'Yellow Sisters' kan vise sig at blive en bekostelig affære for gerningsmændene, idet kunstværket er prissat til 88.000 kroner. Foto: Jim Hoff

De to gule søstre udgør tilsammen et kunstværk, der er prissat til 88.000 kroner, og et kvalificeret bud herfra er, at det ville være en mere end træls regning at få ind ad døren for misdæderne - eller deres familier.

Hanne Lund og Jørgen Lundsgaard fra Skulpturbyen har naturligvis noteret sig hærværket med stor ærgrelse, men kan også oplyse, at foreningens skulpturer heldigvis generelt ikke er målet for denne slags svinestreger.

Hærværket er naturligvis anmeldt til politiet, skulle man ligge inde med oplysninger, der kan bidrage til opklaringen af hærværket, er man velkommen til at kontakte Jørgen Lundsgaard eller politiet på telefonnummer 114.

Annonce
Annonce
Give Avis

Haveselskabet arrangerer tur til Tinnetgaard

Annonce
Annonce
Give Avis

Ung ridesportsudøver vinder fire guldmedaljer

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Efter 40 år som fængselsbetjent i selskab med både bløde og hårde kriminelle: Nu trænger jeg godt nok til at få pulsen og skuldrene ned

Give Avis

Mere kunst og kultur skal gøre børn og voksnes hverdag bedre

Give Avis

96 golfspillere dystede på banen i Give

Give Avis

Det dufter af medaljespil: Fantastisk tennisdag i Gryden endte med sejr til Give efter flere gyserkampe

Give Avis

Den digitale og analoge tidsalder i herligt samarbejde

Give Avis

Fysisk stærke ålborgensere slog Give ud af pokalen

Give Avis

Velkommen til årets første offentlige skulpturvandring

Give Avis

Efterlysningen virkede: Mistænkt for røveriforsøg har meldt sig selv

Give Avis

Lokal ældregruppe på heldagstur til herregården, Ausumgaard

Give Avis

Give åbner: FDF'erne klar til ny sæson men mangler ledere

Give Avis

Politiet søger hjælp: Leder efter formodet gerningsmand

Give Avis

Farvel til Gives karismatiske tennisskriger: Anders Grinderslev rykker til hovedstaden for at blive spiller og træner i KB

Give Avis

August måned skydes i gang i Give med stort udsalg i de lokale butikker

Give Avis

Give bliver tennismekka for en dag: Sport Live sender direkte fra “Gryden”

Annonce