Annonce
Give Avis

Høgen fra Hedegård slog til på toppen af Vejles Alpe D’Huez - og brækkede den ene vinge

Jacob Due Kvistgaard vandt dette års udgave af GCKs Pokalløb på Kiddesvej. Desværre var han på hjemvejen ude for et styrt, der kostede en brækket hånd. Men det flotte stolte smil over bjergtriumfen kan man dog ikke tage fra den dygtige cykelrytter. Privatfoto
Med flere af favoritterne ude at dette års Pokalløb på Kiddesvej i Vejle øjnede flere af løbets deltagere chancen for at sejtrække sig frem til den prestigefyldte titel som Give Cykelklubs bedste bjergrytter. Og her blev 'Duen' fra Hedegård til 'Høgen' fra Hedegård.

GIVE/VEJLE: Det er nogle knaldhårde gutter, de unge mennesker fra Team Give Elementer B & U i Give Cykelklub. Hvert år, når sæsonens skal sluttes af på festlig og mælkesyre fremkaldende manér, hopper de på jernhesten for at besejre Danmarks svar på Alpe D' Hues, Kiddesvej i Vejle.

Her taler vi om stigningsprocenter på hel top til 19 procent, når det topper, og et snit på 13 procent fordelt op ad hele bakken. En opgave, der gør selv bilister i ældre biler forpustede.

Og det er ikke noget med, at bakken bare skal forceres en gang, næh nej, der køres et regulært udskillelsesløb, hvor sidste mand over toppen hver gang nådesløst pilles ud. Rytterne er fra 11 år og opefter til og med U 17, og feltet består både af ryttere fra Give Cykelklub (GCK) samt gæsteryttere fra andre cykelklubber.

Annonce

I år var det Herning Cykelklub, der stillede med tre unge ryttere, Ida, Kasper og Rasmus, der ville ud og teste om formen var for opadgående, bogstaveligt talt. Derudover var der også GCK-ryttere med fra Grindsted og Jelling i skikkelse af Victor Pedersen, Frederik Rasmussen og Rasmus Boelskifte.

Afbud fra favoritterne åbnede døren for nye bjergkonger

En del af de unge ryttere har også deres forældre med, og kortegen af unge håbefulde ryttere starter altid ud i Give, hvorefter der er opsamling forskellige steder på ruten ind til årets højdepunkt i Vejle.

Jeg måtte lige forklare de topmotiverede unge ryttere, at det handler om at dosere energiudladningerne fornuftigt. Bakken blive rigtig ond et stykke opad, så det er uheldigt at fyre al energien af i bunden af bakken

Kim Thomsen, Give Cykelklub

- Der var på dagen afbud fra den helt store favorit, Frederik Alling Nørtoft, der var taget på tur med landsholdet til Sydtyskland. Der var også afbud fra de resterende juniorteam-ryttere, såvel piger som drenge, samt U 17-rytteren Magnus O´Connor Jensen, fortæller Kim Thomsen fra Team Give Elementer, dagens tovholder fra GCK på bjergprojektet i den kommunale hovedstad.

Dermed rykkede favoritværdigheden ned i U15-rækken, hvor bjergspecialisten, Jacob Due Kvistgaard lignede en favorit med Rasmus Alling Nørtoft som outsider. Sidstnævnte kommer med en frisk nybagt bronzemedalje fra de jysk-fynske mesterskaber, så der var også gode stænger der.

Annonce

Duen blev til høgen

Da flokken nåede frem til foden af det berygtede cykelbjerg, som er en 'elsket' del af bl.a. PostDanmark Rundt, blev især den yngste del af kortegen ramt af den olympiske ild og gav den fuld bundgas.

- Her måtte jeg lige kalde til ro og orden og forklare de topmotiverede unge mennesker, at  det handler om at dosere energiudladningerne fornuftigt. Bakken blive rigtig ond et stykke opad, så det er uheldigt at fyre al energien af i bunden af bakken. Ved hjælp af de mere rutinerede ryttere fik vi så alle mand med op over toppen, og det er faktisk første gang, at det er sket, fortæller Kim Thomsen.

På toppen af Kiddesvej forklarede han rytterne reglerne, og så blev der kørt et par prøveomgange med fuld guidning fra Thomsen og de mere rutinerede 'bjerggeder' på holdet.

- De nye ryttere kæmpede flot og faldt først fra efter 4-5-6 omgange, superflot. Det øvrige felt rasede videre, og efter 14 omgange stod det klart, at dagens favorit, Jacob Due Kvistgaard blev vinder foran de to Herning-ryttere, Kasper og Rasmus. Og så stod den ellers på pizzasnegle, kanelsnurrer, sodavand og kaffe, som forældre/bedsteforældre havde sørget for inde pokaloverrækkelsen, der vanen tro blev foretaget af pokalsponsor, tømrermester Flemming Borup Nielsen.

Kim Thomsen sender også et stort skulderklap til Torben Nielsen fra GCK, der gejlede de unge ryttere op, når de kom op over bjergkammen med sin for Tour de France så karakteristiske kobjælde.

Annonce

Den nye bjergkonge brækkede armen på hjemturen

Men dagen var langt fra slut her, og det videre  forløb endte såmænd med, at dagens vinder på Kiddesvej, der i anledning af sit rovdyrsagtige indtog på toppen af Vejle, skiftede navn fra Duen fra Hedegård til Høgen fra Hedegård, måtte en tur på skadestuen.

- På hjemturen udfordrede nogle af rytterne hinanden på alle bakketoppe og ved byskiltene med spurter. Men kort før Give gik det galt. Pludselig skrider cyklen under Kasper, hvilket resulterer i, at Jacob slår en kolbøtte hen over ham og pådrager sig en håndskade, som efterfølgende koster en arm i gips. Højt at flyve, dybt at falde, konstaterer Kim Thomsen med et skævt smil og med masser af sympati til den skadede bjergrytter.

Det kostede med andre ord altså 'Duen fra Hedegård' en brækket vinge at blive til 'Høgen fra Hedegård', men det klarer den seje unge herre såmænd nok i stiv arm.


Annonce
Annonce
Give Avis

Tung lidelseshistorie med happy ending: Efter flere års skadeshelvede kunne Sebastian endelig løfte DM-trofæet

Annonce
Annonce
Give Avis

Normeret til 240 elever, men ender snart på 40: Elevtallet er raslet ned på en af kommunens mest moderne skoler

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Farvel til afholdt salgschef: For Søren vil Give altid være hjerteblod

Give Avis

Læserbrev. Der er stor forskel på et rødt eller blåt flertal i Vejle Byråd efter kommunalvalget den 16. november.

Give Avis

Mindeord over Hanne Kathrine Fomsgaard Andreasen/Hanne Hansen/Foms.

Give Avis

Det handler ikke om lynkure og fitness: Det handler om permanente livsstilsændringer og 95 procent sidder mellem ørerne

Give Avis

Uskarpe Give med nyt nederlag på udebane: Tabte 29-24 til Fredericia Håndboldklubs 2. hold

Give Avis

Normeret til 240 elever men har kun 65: En af kommunens nyeste skoler mister elever i en grad så lokalsamfundet frygter total nedsmeltning

Give Avis

Efter tre et halvt års mareridt med hjernerystelse: Nu vil Sandra hjælpe kræftramte

Give Avis

Livslang slidgigt og hypermobilitet: Karin har fået ødelagt sit liv af læger, der ikke taler sammen

Give Avis

Mindeord over Kirstein Mølgaard

Give Avis

Forretningsudvalg er blevet til bestyrelse: Udviklingsrådet er skrumpet fra ni til fem deltagere

Give Avis

Så lykkedes det: De to håndboldildsjæle Emma og Olivia har skaffet Lykkeliga til Give

Give Avis

Suzette helt overvældet: Utrolig flot comeback til modeshowet

Give Avis

Frustreret Givetræner følte sig decideret bortdømt i 5-2 nederlag til topholdet efter 2-0 føring

Give Avis

Aldrig har der været så mange til udviklingsrådets årsmøde: Kæmpestor interesse for det nye sygehusprojekt

Give Avis

Svend nærmest svømmer i udmærkelser og hædersbevisninger

Give Avis

GNRs næstformand: Nu er det nok definitivt slut med Give Nærradio

Give Avis

Hjem til Aarhus: Svømmeklubben sagde farvel til livredder, instruktør og innovativ formand

Give Avis

Høgen fra Hedegård slog til på toppen af Vejles Alpe D’Huez - og brækkede den ene vinge

Give Avis

Håndboldklubbens gode støtter og venner fra Erhvervsklubben er kommet fornuftigt ud af coronakrisen

Give Avis

Rørbæk Marchen i skarp konkurrence med kronprinsen

Give Avis

Motionsugen: Nu skal du da ud og løbe forhindringsløb med din bedste firbenede ven

Annonce