Annonce
Give Avis

Halv pris virkede: Besøgstal faldt kun 10 procent

Givskud Zoo fik med halv pris på entrébilletter en god sæson med usædvanligt mange danske gæster. Det giver ro på udsigten til 2021, lyder det fra direktør Richard Østerballe. Arkivfoto: Mads Hansen
Uden udenlandske gæster og med en tyngende coronapandemi kunne grenen være knækket og sæsonen faldet til jorden i Givskud Zoo. Men den endte i et overskud.
Annonce

Givskud: Sæsonen i Givskud Zoo sluttede søndag eftermiddag klokken 16, og det er en tilfreds direktør, Richard Østerballe, der i en pressemeddelse fra den zoologiske have kan kigge tilbage på den forgange sæson.

En sæson, der ikke just fløj afsted. Dyreparken tabte nemlig massivt mange udenlandske gæster som følge af to måneders nedlukning i foråret, en nedlukning, der sendte mange medarbejdere hjem.


Mange danskere besøgte os, og mange af dem var nye gæster, der nok ikke ville komme forbi ellers. Så det har været med til at redde sæsonen for os,

Richard Østerballe, direktør Givskud Zoo


- Parken manglede 80.000 gæster i slutningen af maj. På bundlinjen var der udsigt til blodrøde tal, og mange projekter blev sat i stå, fortæller zoodirektøren.

Annonce

Mange danskere

Efter at have haft en lukningstrussel hængende over hovedet, skiftede situationen heldigvis. Hjælpepakker fra staten og Vejle Kommune samt en enorm opbakning fra parkens gæster har gjort det til en fin sæson, hvor det frygtede underskud blev vendt til et overskud.

Antallet af gæster faldt kun med 10 procent. 364.000 gæster besøgte parken i 2020, og det er kun 40.000 færre end året før.

- Vi har aldrig oplevet så mange dramatiske ændringer, men ved hjælp af massive besparelser, private donationer og især regeringens hjælpepakker ender vi formentlig med et pænt overskud på bundlinjen, lyder Richard Østerballes konklusion.

Folketingets sommerpakke med halv pris på entrébilletten vendte bølgen, mener han.

- Mange danskere besøgte os, og mange af dem var nye gæster, der nok ikke ville komme forbi ellers. Så det har været med til at redde sæsonen for os, og vi er utroligt glade for, at vi kom så tæt på besøgsbudgettet, som vi gjorde, siger han.

Vejle Kommune bidrog også med et stort beløb, og det sikrede, at parken kan fortsætte med at udvikle sig, siger han.

- Vi er meget rørte over, at parken betyder så meget for så mange mennesker, at de ville hjælpe os. Alle midler går til dyrene, til vores bevaringsarbejde og til udvikling af parken, lyder hans tak.

Annonce

Ny pris til parken

Parken kunne i årets løb tage hul på et nyt bongoanlæg og en nyetableret sti rundt i parken, ligesom løveungerne gik rent ind hos gæsterne.

Richard Østerballe glæder sig også over, at parken netop er blevet kåret som Årets Dyrepark 2020 ved Børn i Byen-prisen.

Næste sæson er der mange planer og ideer for. De er på tegnebrættet nu. Hvad det er, kan han ikke sige endnu.

- Vi håber, at vi kan få det hele projekteret på plads og præsentere det snarest, lover Richard Østerballe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce