Annonce
Give Avis

Har haft butik i Give længst tid: Peter har verdens bedste job, "været på stoffer i 40 år" og er langt fra pensionsmoden

Peter Lundsgaard kunne 1. november fejre 40-års jubilæum som butiksindehaver af Det Gamle Apotek. Han er den butiksejer i Give, der har siddet længst tid på pinden. En enestående præstation, der kalder på respekt og anerkendelse. Foto: Jim Hoff
Den 1. november 2021 kunne Peter Lundsgaard, indehaver af Det Gamle Apotek, i Vestergade i Give fejre 40-års jubilæum som butiksindehaver. Og det er en klar rekord for Gives butiksliv, som den karismatiske gardinmand her sætter på dagsordenen.

GIVE: 1. november 1981 åbnede en 26-årig ung mand med masser af optimisme og fuld tiltro til fremtiden specialforretningen Det Gamle Apotek i Vestergade i Give. Dengang med masser af hår og et smukt Burt Reynolds-overskæg.

I dag her 40 år efter er både det meste af håret væk, ligesom moustachen desværre også er fortid. Men Peter Lundsgaards optimisme og tiltroen til fremtiden er 100 procent intakt, for han har med egne ord 'verdens bedste job' som indehaver af en af Gives specialbutikker, hvor Peter gennem nu fire årtier har solgt gardiner, sengetøj, puder osv. til folket.

Den i dag 66-årige Peter Lundsgaard er oprindeligt udlært i herretøjsbranchen hos John Troelsen, der havde Mister-butikken i Østergade i Give. Herefter skiftede han branche, idet han blev ansat hos Holst Boligtekstiler, der dengang lå i de lokaler, der i dag huser cykelsmed Peter Hansen.

Annonce

- Man kan vel godt sige, at jeg har "været på stoffer" i 40 år, lyder det med karakteristisk lune fra Peter, der i byen og omegnen mest går under det meget logiske navn, Peter Gardin.

Man bliver i godt humør når man møder glade kunder

I 1985 åbnede den driftige mand fra Give P.J Boligtekstil i Billund, og i 2000 åbnede han så fabrikssalget på Klinkenborgvej mellem Give og Thyregod.

- Det har overvejende været 40 rigtig gode år, naturligvis med både op- og nedture (finanskrisen i 2008). Der har klart været flest opture, og jeg har gennem de 40 år været glad, hver dag jeg er kørt på arbejde. Jeg synes, det er spændende at hjælpe kunderne, at give dem vejledning, så de får et rigtig fint hjem. Og så er det bare så rart, at folk altid møder mig med glæde og smil. Det bliver man bare i godt humør af, konstaterer Peter.'

Selv er han kendt som et livsstykke, hvor humoren og de brede smil er hans faste følgesvend, både når han møder sine kunder og folk i al almindelighed. Han er det, man med et godt gammelt dansk ord simpelthen kalder 'vennesæl'.

Derfor elsker han også selve kundekontakten, hvor det bliver til mange gode og hyggelige snakke samtidig med, at fagligheden også er i orden.

Avisudklip fra Vejle Amts Folkeblad fra 1981, da den 26-årige Peter Lundsgaard åbnede Det Gamle Apotek. Foto: Jim Hoff

Da Peter blev 60 år, valgte han at lancere et andet koncept i butikken i Vestergade. Hans faste førstedame, Marianne, stoppede i butikken, og det fik Peter til at indføre et koncept, hvor butikken nu holder åbent torsdag, fredag og lørdag med Karin Lindberg som fast kvinde i butikken, mens Peter slev drøner rundt på Jylland og Fyns landeveje som sælger.

- Det her koncept passer perfekt, og dengang var det også nødvendigt i forhold til min livssituation. Der var alt for få timer i døgnet, simpelthen, og derfor solgte jeg også fabrikssalget på Klinkeborgvej - og det gav lidt mere i arbejdskalenderen, fortæller Peter Lundsgaard.

Annonce

Trofaste kunder i en god handelsby

I dag er det et godt fast hold bestående af fem gode folk, der kører butikken. Peter klarer salgsarbejde og montering, Bent Hansen er freelance monteringstekniker, Karin Lindberg passer butikken i Vestergade, og hendes søster Esther står for "HR-afdelingen", idet hun sørger for kaffe, lækkert bagværk og godt humør i og omkring butikken.

Derudover har Mette Thomsen været ansat hos Peter som syerske gennem samtlige 40 år, så det er også noget af en stærk ressource at kunne trække på.

Det Gamle Apotek oplevede, modsat en del andre butikker, en opblomstring under coronaperioden, hvor folk gik hjemme og havde tid til at få ordnet de hjemlige sager. I den periode oplevede butikken således en fremgang på 40-50 procent, og i det hele taget kan Peter berette om en god butik med godt gang i den.

- Give er en rigtig god handelsby, og det oplever jeg også. Mange af mine kunder er trofaste lokale folk, der har været med lige fra starten i 1981. De har så trukket deres børn, børnebørn og bekendtskaber med ind i butikken, og det er bare så hyggeligt, at jeg nu servicerer kunder i både 2. og 3. generation af mine første kunder her i byen.

Annonce

Jylland, Fyn, Amager og Grønland i kundekartoteket

En mand der har verdens bedste job og elsker kontakten til sine kunder, kigger ikke på dåbsattesten, når vækkeuret ringer hver morgen.

Der har klart været flest opture, og jeg har gennem de 40 år været glad, hver dag jeg er kørt på arbejde. Og så er det bare så rart, at folk altid møder mig med glæde og smil

Peter Lundsgaard, indehaver af Det Gamle Apotek i 40 år

- Jeg har i den grad stadigvæk gejsten og er slet ikke pensionsmoden. Ok, i min alder må man jo nok tage et år ad gangen, men der ligger ingen pensionsplan. Jeg bliver ved, så længe helbredet er til det, for man opgiver jo ikke bare sådan lige sit livsværk, konstaterer Peter med et skævt smil.

Peter Lundsgaard fik fredag formiddag besøg af en loyal kunde, Hanna Norlyk Pedersen, der har handlet i butikken i 40 år. Hun kiggede forbi med en fin gave til jubilaren. Og det varmede. Foto: Jim Hoff

Og hvorfor egentlig også det, når man har en rullende forretning, der bringer en rundt over det meste af Jylland Fyn. Ja på et tidspunkt laverede han endog gardiner til et stort byggeprojekt på Amager (den ved København). Sågar Grønland har nydt godt af Peters produkter, så man må sige, at den 'unge mand' kommer vidt omkring.

Jubilæet markeres ved en reception i butikken lørdag den 6. november fra 13.00 til 15.00, hvor kunder, forretningsforbindelser og venner af huset er velkomne.

Annonce
Annonce
Give Avis

Godt gået: Julie gør rent bord og vinder dette åre Baltic Cup

Annonce
Annonce
Give Avis

Arrangør aflyser med få dages varsel: Corona sætter en stopper for julemarked

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Manglende togafgang skabte stor ståhej: Nu kan pendlere snart stige på populære afgange igen

Give Avis

Slut efter fem fremragende år: Det er med stor stolthed og taknemmelighed 'B' takker af som træner i Give

Give Avis

Tilbage til den kreative legeplads: Peter og Ole vil lave Danmarks bedste mikropølsemageri

Erhverv

Købmands farvel truede dagligvarebutiks fremtid - nu er den pludselig reddet

Give Avis

Kollemorten lægger natur til dette års Julemærkemarch

Give Avis

Billund Kommune på smalkost? Har ikke råd eller lyst til at betale for en kagemand til Filskov Friskole

Give Avis

Sangcafé i Vonge Kirke

Give Avis

Aflyst: Julemarked på Tinnetgaard

Give Avis

Så kan lokale firmaer og butikker godt finde fodboldskoene frem

Give Avis

Coronarestriktioner rammer egnens kirker

Give Avis

Så er det officielt: Julen er kommet til Give

Give Avis

'De Gule Veste" fik deres ja: Jørgen skulle have brugt  cykelstien i 5. klasse - 50 år senere kan han komme til at gå på den med sin rollator

Give Avis

Sort fredag med fint flow og god stemning

Give Avis

Det er dansk, det er drønhyggeligt: Danmarks største havefest har programmet klar

Give Avis

Give melder klar: Black Friday er tilbage i stor stil

Give Avis

Give Handel og Erhverv er igen klar med en sand gaveregn over Give: Hvad med 10.000 ekstra til julebudgettet?

Give Avis

Det handler om den gode investering og tæt venskab: Lokal ejendomsmægler går ind i guldsmedebranchen

Give Avis

Give gør klar til modstandskamp: Transportminister afviser blankt at lave til- og frakørsel ved Give syd

Give Avis

Et år der bare bliver bedre og bedre: Givskud Zoo er igen Årets Dyrepark

Give Avis

Ingen nåde i Thyregod omkring DFs fald: Thulesen Dahl har for lidt røv i bukserne

Give Avis

Efter salg til Stofa: Give Fællesantenne klar med i omegnen af 1,5 millioner kroner til det lokale foreningsliv

Annonce