Annonce
Give Avis

Har mistet 30 % medlemmer på 8 år: Give Fremad skal på medlemsjagt i 2020

Give Fremad afholdt i juni 2019 en aktivitetsdag med henblik på at gøre positiv reklame for fodbolden. Et gennemført flot arrangement, der sagtens kan tåle gentagelse i 2020. Foto: Jim Hoff
Give Fremad fodbold kunne i 2019 registrere 339 medlemmer, og det kan ved første øjekast lyde ret fornuftigt. Men i 2012 var man kommunens 3. største fodboldklub med lidt over 500 medlemmer, så klubben har en synlig udfordring i forhold til det vigende medlemstal.
Annonce

GIVE: Med udgangen af 2019 var der 360.115 registrerede fodboldspillere i Danmark. Tallet er mere end 2000 færre end i 2018, og denne landsdækkende tendens kender man også godt til i den lokale fodboldklub i Give.

Det fremgik af den beretning, som klubbens formand Lars Morell fremlagde på foreningens generalforsamling i sidste uge. Her kunne formanden indledningsvist fortælle, at foreningen i 2019 have 339 medlemmer fordelt på 25 hold lige fra U8-rækkerne til grand oldboys.

Et lille tilbageblik i historiebøgerne fortæller, at foreningen i 2012 havde lidt over 500 medlemmer, og at man dengang kæmpede en brav kamp for at få mere plads på stadion både mht. baner og omklædningsrum.

Annonce

Medlemsfald på 160 på 8 år

Nu er udfordringerne, som vi også ser det på landsplan, af en noget anderledes karakter.

- Vi vil meget gerne have flere især drenge og piger i gang med at spille fodbold. det er en stor udfordring at forøge medlemstallet, hvilket er noget, som alle fritidsaktiviteter kæmper med. Vi er generelt udfordrede på, at der er rigtig mange tilbud til børn og unge i disse tider, men vi håber, at 2020 kan blive året, hvor vi finder en måde til at få flere medlemmer, konstaterede Lars Morell.

Give Fremads formand Lars Morell efterlyser flere fodboldspillere til klubben. På 8 år har klubben mistet 160 spillere, så der er brug for en stærk rekrutteringsindsats. Foto: Jim Hoff

Det er klart, at et medlemsfald på 160 medlemmer på 8 år, cirka 30 %, bør give stof til eftertanke i Give Fremad - også selv om det vigende antal af fodboldspillere i klubberne er tendens på landsplan.

- I 2019 forsøgte vi os med en aktivitetsdag på stadion med hoppeborg, oppustelig fodboldbane, forhindringsbane, sponsorerede aktiviteter og pølser på grillen. Måske det er én af aktiviteterne, der kunne give flere medlemmer, siger Lars Morell.

Annonce

Samarbejde med andre klubber er vejen frem

Klubben har gennem flere år samarbejdet med naboklubberne for at skabe gode rammer omkring de forskellige årgange, der af forskellige årsager har været presset på spillerantallet.

I 2019 samarbejde Give Fremad med FC GOG/Frem Thyregod om Team Midtjylland i årgangene fra U13 drenge og opefter, og på pigesiden har klubben ligeledes et rigtig godt samarbejde med Grønbjerg Langelund IF.

- Samarbejdet på tværs af klubberne medfører, at vi kan samle en større trup, og at vi kan tilbyde flere spillere mulighed for at spille på eget niveau og med præcis den udvikling for øje, som den enkelte spiller har brug for, forklarer Lars Morell.

Fodboldpigerne fra Give, Grønbjerg og Billund har fundet hinanden i et godt samarbejde om at booste pigefodbolden i lokalområdet. Foto: Jim Hoff
Annonce

20-25 ungdomstrænere holder sammen på det hele

Han kan ligeledes konstatere, at alle klubbens hold klarede sig flot i 2019, hvilket kan give håb om et godt 2020 med masser af gang i den til både træning og kamp, når sæsonen, forhåbentlig vristet fri af alt for mange corona-restriktioner, starter op igen i starten af august.

I forbindelse med generalforsamlingen serverede Lars Morell også en stor tak til de 20-25 ungdomstrænere, der uge ud og uge ind gør et stort stykke arbejde for at give spillerne god træning og for at holde sammen på holdene - og dermed også klubben.

Et kig på DBUs klub/holdoversigt fortæller, at Give Fremad til efteråret går ind i sæsonen med 27 hold lige fra serie 1 herrer til U8-drenge. Heraf er de 23 ungdomshold, fordelt på 20 drengehold og tre pigehold.

Bonusinfo: Det kunne tyde meget stærkt på, at klubben i 2021 kommer til at råde over sin egen kunststofbane ved Søndermarkshallen, og det kan jo være en faktor, der kan være med til at generere flere spillere i klubben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Annonce