Annonce
Give Avis

Har mistet syv ud af otte kampboksere: Lokal bokseklub vanvittig hårdt ramt af coronaen

For blot halvandet år siden kunne Give Atlet Klub opvise denne perlerække af unge boksere, der havde mod på at gå kampbokser-vejen. So kom coronaen, og i dag er der blot én tilbage. Han vandt så til gengæld guld til Hancock Box Cup sidste weekend. Foto: Jim Hoff
Give Atlet Klub tænker ingenlunde tilbage på de godt halvandet år med corona. Klubben har i perioden måttet sige farvel til stort set alle klubbens unge kampboksere, så skal man til at starte forfra - igen.

GIVE: I 2017 rebootede Give Atlet Klub for alvor sit take på børne- og ungdomsboksningen, hvor der blev sat ind med mere målrettet boksetræning for de mange unge boksere.

Man tilknyttede i alt fire boksetrænere til at tage sig af flokken, efter at man i nogle år havde haft en lidt mere legebetonet tilgang til træningen - og med færre trænere til at tage sig af flokken.

Satsningen på den mere målrettede træning gav pote, og i 2019 rådede over 32 ungdomsboksere, hvoraf de 10 var diplomboksere, skridtet før man bliver kampbokser. Træningsmængden var øget til tre gange om ugen, og det hele så lyst ud.

Annonce

Vi er gået fra at have 8 kampboksere i vores juniorafdeling til nu blot at have én tilbage. Det har virkelig været hårdt at opleve,

Peter Vilstrup Tomsen, formand for Give Atlet Klub

Det kulminerede med et stort diplomstævne i november 2019 med Give Atlet Klub som værter med deltagelse af 50 boksere fra i alt 11 klubber fra hele Jylland. Klubben stillede her selv med i alt 9 boksere.

Klokkeklar corona-knockout

Og så blev man ellers lige ramt af en knockout lige til hagen: Den 11. marts 2020, lukkede landet ned som en konsekvens af den coronapandemien - og dermed blev også landets foreningsliv sendt til tælling.

- Det har godt nok været en virkelig hård periode for os, siden coronaen brød ud. Vi er gået fra at have 8 kampboksere i vores juniorafdeling til nu blot at have én tilbage. Det har virkelig været hårdt at opleve, hvordan næsten alle vores kampboksere bare er forsvundet. Ikke mindst fordi vi bare har et hamrende godt setup med fem dygtige og engagerede trænere, der bare brænder for det her, fortæller bokseklubbens formand, Peter Vilstrup Tomsen.

Nogle af de forsvundne kampboksere er aldrig kommet i gang igen, andre er røget på efterskole, mens en enkelt er sat tilbage af diabetes. Lyspunktet i denne ellers markante lidelseshistorie er den ene kampbokser, der er tilbage, U19-bokseren Mathias Holdt, der i sidste weekend hentede en guldmedalje ved Hancock Box Cup i Holstebro.

Annonce

Klar til at lancere version 3.0 af GAK

- Mathias' guldmedalje og flotte udvikling er med til, at vi kan bevare motivationen. Det viser os jo, at vi er på rette kurs med de ting, vi arbejder med. Samtidig kan vi også glæde os over, at vi har formået at fastholde vores cirka 20 mand høje flok motionsboksere. Men for pokker hvor ville det bare være dejligt, hvis vi kunne få gang i nogle unge mennesker igen, siger GAK-formanden.

Give Atlet Klub er godt besat på træniersiden til ungdomsbokserne. He ser vi sammen med formand Peter Tomsen (bagerts) tre af klubbens trænere: Fra venstre er det Margit Weber, Troels og Peter Dahl. Foto: Jim Hoff

Man står nu der, hvor man er klar til at lancere version 3.0 af bokseklubben, og derfor appellerer både Peter Vilstrup Tomsen og klubbens trænere til, at hvis man er mellem 10 og 20 år, og kunne tænke sig at prøve boksetræningen af, så skal man endelig bare møde op tirsdag eller torsdag aften, hvor juniorerne træner.

- Det er vigtigt lige at pointere, at boksetræning altså ikke handler om at slå hinanden til blods og plukfisk. Der er en masse rigtig god fysisk træning i det her, der er også noget bokseteknisk, der er nogle opdragende værdier i det at være bokser, og fremfor alt kan god målrettet boksetræning gøre rigtig meget for de unges selvværd. Det oplever vi år efter år med vore unge boksere, pointerer Peter Vilstrup Tomsen.

Annonce
Annonce
Give Avis

Godt gået: Julie gør rent bord og vinder dette åre Baltic Cup

Annonce
Annonce
Give Avis

Arrangør aflyser med få dages varsel: Corona sætter en stopper for julemarked

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Manglende togafgang skabte stor ståhej: Nu kan pendlere snart stige på populære afgange igen

Give Avis

Slut efter fem fremragende år: Det er med stor stolthed og taknemmelighed 'B' takker af som træner i Give

Give Avis

Tilbage til den kreative legeplads: Peter og Ole vil lave Danmarks bedste mikropølsemageri

Erhverv

Købmands farvel truede dagligvarebutiks fremtid - nu er den pludselig reddet

Give Avis

Kollemorten lægger natur til dette års Julemærkemarch

Give Avis

Billund Kommune på smalkost? Har ikke råd eller lyst til at betale for en kagemand til Filskov Friskole

Give Avis

Sangcafé i Vonge Kirke

Give Avis

Aflyst: Julemarked på Tinnetgaard

Give Avis

Så kan lokale firmaer og butikker godt finde fodboldskoene frem

Give Avis

Coronarestriktioner rammer egnens kirker

Give Avis

Så er det officielt: Julen er kommet til Give

Give Avis

'De Gule Veste" fik deres ja: Jørgen skulle have brugt  cykelstien i 5. klasse - 50 år senere kan han komme til at gå på den med sin rollator

Give Avis

Sort fredag med fint flow og god stemning

Give Avis

Det er dansk, det er drønhyggeligt: Danmarks største havefest har programmet klar

Give Avis

Give melder klar: Black Friday er tilbage i stor stil

Give Avis

Give Handel og Erhverv er igen klar med en sand gaveregn over Give: Hvad med 10.000 ekstra til julebudgettet?

Give Avis

Det handler om den gode investering og tæt venskab: Lokal ejendomsmægler går ind i guldsmedebranchen

Give Avis

Give gør klar til modstandskamp: Transportminister afviser blankt at lave til- og frakørsel ved Give syd

Give Avis

Et år der bare bliver bedre og bedre: Givskud Zoo er igen Årets Dyrepark

Give Avis

Ingen nåde i Thyregod omkring DFs fald: Thulesen Dahl har for lidt røv i bukserne

Give Avis

Efter salg til Stofa: Give Fællesantenne klar med i omegnen af 1,5 millioner kroner til det lokale foreningsliv

Annonce