Annonce
Give Avis

Hedegård Friskole på lokalhistorisk løb rundt i Give

Eleverne fra Hedegård Friskole fik udleveret gamle arkivfotos fra Give og skulle så finde de samme steder og bygninger og tage fotos af dem fra samme vinkel. Her er vi på Torvet dengang farfar var ung. Arkivfoto 
Hvis man i uge 12 har undret sig over at se en masse børn vandre rundt i byen med røde kinder og mobilen i hånden, samt blikket søgende rundt, så var det såmænd bare Hedegård elever, som gik i bedste detektivstil gik i Gives fortidsspor.

GIVE: I løbet af uge 12 har 5. - 8. Klasse på Hedegård Friskole været på en oplevelsesrig lokalhistorisk tur rundt i Give.

For hvem ved for eksempel, hvor tyskerne holdt til i Give under anden verdenskrig, hvor lå “kødbørsen” og hvordan så torvet ud i 1930’erne?

Ligner det hele sig mon sig selv fra dengang i gamle dage, eller er der nogle bygninger, som siden da har forandret sig til “ukendelighed”?

Det var nogle af de spørgsmål, som eleverne blev stillet og som de også fik svar på i løbet af en spændende og lærerig uge.

I mindre hold blev klasserne sat til at følge en given rute rundt i Give og finde bygninger og steder via gamle arkivfotos. Her skulle de så tage nye billeder i selvsamme vinkel, notere sig, hvad stedet blev brugt til førhen og hvilken funktion stedet har nu.

Den lokalhistoriske rute løb op i små 13 km, hvis man altså gik rigtigt, men heldigvis var der også mulighed for at tanke op rundt i byens butikker, samt hos klasselærernes “pitstop” på Torvet.

- Når det ikke er så tit, at man har haft mulighed for at se hinanden andre steder end på skærmen, så blev der naturligvis også både snakket, hygget, leget på byens legepladser og oplevet steder, man måske ikke havde været opmærksom på før, siger Mette Engholm der er lærer på friskolen i Hedegård.


Når det ikke er så tit, at man har haft mulighed for at se hinanden andre steder end på skærmen, så blev der naturligvis også både snakket, hygget, leget på byens legepladser og oplevet steder, man måske ikke havde været opmærksom på før.

Mette Engholm, lærer Hedegård Friskole
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Kroen klar med nye datoer for events

Give Avis

Walk A Fun-Thon - De går det igen!

Give Avis

Vox Pop 5 - Du ejer din by

Give Avis

Vox Pop  - Du ejer din by

Annonce