Annonce
Give Avis

Heidi vil gå langt for børn og unge i sorg

Heidi Møller er professionel walker med eget firma, Gå Mig Glad. I januar går hun fire ture af seks timers varighed for dels at skabe opmærksomhed omkring organisationen Børn, Unge og Sorg og dels at indsamle penge til det gode formål.Foto: Maria Tuxen Hedegaard
Hærvejen lægger underlag til, når Heidi Møller fire gange i januar går i seks timer i træk. Og det handler ikke om en stram, slankende nytårskur, men derimod om at støtte organisationen ‘Børn, Unge & Sorg.
Annonce

GIVE: Heidi Møller fra Give er professionel walker og facilitator. Hun driver virksomheden ‘Gå Mig Glad’, der udbyder events, foredrag, sponsorerede gåtur, workshops, netværksgåture og konferencegåture.

Og det er netop gennem sit netværk, at hun har fået øje på organisationen ‘Børn, Unge & Sorg’, der har eksisteret i 20 år og er Danmarks førende inden for professionelt sorgarbejde.

‘Børn, Unge & Sorg’ er en del af Det Nationale Sorgcenter, der har afdelinger i København, Helsingør, Aarhus og Odense, og her tilbyder man psykologhjælp til børn og unge i aldersgruppen 6-27 år.

Hjælpen er gratis og gives til unge med psykiske udfordringer på grund af sorg i familien. Og nu er vi inde ved sagens kerne, for det er netop ‘Børn, Unge & Sorg’, som Heidi Møller vil have fokus på både at støtte og på at skabe synlighed omkring i hele januar måned.

- Helt grundlæggende mener jeg, at det er en katastrofe, at børn og unge i dag har meget svært ved at få akut psykologisk hjælp. Er brækket ben osv. kan man få fikset lige med det samme, men når børn og unge har ‘ondt i livet’, er der ventelister - og det er bare slet ikke godt nok, siger Heidi Møller.

Annonce

Går for Børn, Unge & Sorg fire gange i januar

Derfor har hun valgt i hele januar måned at samle penge ind til ‘Børn, Unge & Sorg’, og det gør hun på en helt speciel facon - som naturligvis er relateret til hendes professionelle virke. For hun vil nemlig helt bogstaveligt gå langt for børn og unge i sorg.

- I en tid hvor både DR, DIF og DGI har meget fokus på aktivitet og bevægelse via konceptet “Sammen i bevægelse”, hvor det handler om i fællesskab at inspirere danskerne til at komme ud og bevæge sig lidt ekstra, er det jo oplagt, at jeg qua mit daglige virke er med til at sætte fokus på og samle penge ind til ‘Børn, Unge & Sorg’, siger Heidi og tilføjer:

- Derfor vil jeg fire gange i januar måned gå seks timer i alt, hver gang på Hærvejen, for at skabe opmærksomhed om de her skæve problematikker med den manglende akutte hjælp til børn og unge med psykiske udfordringer. I den forbindelse vil jeg opfordre folk til at sende penge ind til ‘Børn, Unge & Sorg’ til organisationens mobilepay på 91 88 88.

Annonce

Gåture godt for krop og sjæl

Udover at være med til at samle penge ind til det gode formål vil Heidi også via sine lange gåture gøre opmærksom på, hvor godt det generelt er for mennesker, uanset om man er ramt af sorg eller bare trænger til motion og frisk luft, at komme ud på nogle gåture.

- Der er så mange fine gevinster at hente på gåture. De er med til at give mentalt overskud, og på det psykiske område er gåture god medicin mod angst, stress og depression. Kigger vi på det fysiske, jamen så handler det jo om god træning for muskler, led og kredsløb, så der er virkelig mange gode grunde til at komme ud og bevæge sig på gåture, konstaterer Heidi Møller.


Jeg mener, at det er en katastrofe, at børn og unge i dag har meget svært ved at få akut psykologisk hjælp. Når børn og unge har ‘ondt i livet’, er der ventelister - og det er bare slet ikke godt nok

Heidi Møller, professionel walker


Nok er Heidi professionel walker, men det der med at gå seks timer i træk, det har hun dog aldrig prøvet før. Derfor venter der hende en meget stor fysisk, og måske også mental, udfordring de fire vandredage.

Annonce

Heidi i ensom kamp mod Hærvejen

Hun skal gå helt selv, hvilket også er nyt for hende. Normalt er der altid en eller flere at snakke med på turen, men her er det Heidi i ensom kamp mod Hærvejen.

- Første tur er onsdag den 6. januar, og her starter jeg ved Harresø Kro i Givskud. Jeg går så i seks timer, og næste tur den 14. januar starter jeg så, fra der hvor jeg kom til på første tur, forklarer Heidi. De sidste to vandreture foregår den 20. og 28, januar - og så kan både kilometer- og pengeregnskabet gøres op efter 24 sikkert anstrengende timer i den gode sags tjeneste.

- Jeg vil streame live fra alle fire gåture, og her vil jeg komme med opdateringer både på hvordan det går med indsamlingen og hvordan det går med bentøjet, lyder det fra Heidi med et stort smil.

Hun håber naturligvis på, at folk vil bakke op om projektet, så der kan genereres midler til at forkorte ventetiden for børn og unge med psykiske udfordringer.

- Jeg synes simpelthen ikke, at vi som samfund kan være bekendt, at børn og unge skal opleve lange ventetider, når de er pressede psykisk, ramt af sorg, eller har andre psykiske udfordringer. Det kan og skal vi kunne gøre bedre, og den sag vil jeg gerne gå langt for, siger Heidi Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Kloakrensning: Give i røg og damp

Annonce