Annonce
Give Avis

Hele Norden til tennis i Gryden i Give i Kristi himmelfartsferien

Frederik Løchte Nielsen blev en fuldt fortjent og sympaatisk vinder af Give/ØBG Silkeborg B & O Invitational. Han slog efter en suveræn tennisopvisning sin modstander Johannes Ingildsen med 3-0 i finalen. Foto: Jim Hoff
Det legendariske tennisanlæg 'Gryden'i Give blev i Kristi himmelfarstferien via Eurosports sendeflade samlingspunktet for danske, svenske, norske og finske tennisentusiaster, da Give Tennisklub i samarbejde med ØBG Silkeborg Tennis afholdt B & O Invitational med et stærkt deltagerfelt og en 36-årig tidligere Wimbledonvinder øverst på sejrskammelen.
Annonce

GIVE: I 2019 satte Give Tennisklub (GTK) Give og tennissporten eftertrykkeligt på danmarkskortet med den opsigtsvækkende sejrskampagne i Elitedivisionen, som endte med guld til GTK.

I Kristi himmelfartsferien brød GTK så tennismurene ned til vores nordiske naboer med lidt hjælp fra Eurosport og en række stærke tennisnavne, da turneringen B&O Silkeborg/Give/ØBG Invitational blev broadcastet live over hele tre dage til de nordiske lande. Ja, selv mediegiganten DR var på pletten med et indslag til TV-avisen, så stort velkommen til GTK i mediemøllen.

At der så skulle gå et par år, inden de store elektroniske medier skulle få øjnene op for 'Grydens' mange fortrinligheder - både sportsligt og rent tennishistorisk, det kan man så godt undre sig lidt over i sit stille lokale sind.

Men mediernes bevågenhed var en fortjent belønning af det godt sete initiativ med at invitere cremen af den danske tenniselite til Give/Silkeborg for at dyste mod hinanden i en tid, hvor de fleste turneringer både inden- og udenlands har været lukket ned pga. af coronavirussens hærgen.

Og sulten efter live tenniskampe med noget på spil var stor - både på spiller- og mediesiden, og netop derfor lykkedes det for initiativtager, GTKs sportschef Lars Baes, sammen med samarbejdspartnerne fra ØBG Silkeborg at stable et storstilet projekt på benene med topnavne som Holger Rune og Frederik Løchte Nielsen som kransekagefigurer.

- Vi trænger bare så meget til at komme ud og spille noget seriøs tennis. Nu har vi knoklet rundt i 6-7 graders varme/kulde i marts og april og bare trænet og trænet. Derfor kommer denne her turnering som sendt fra himlen. Endelig sker der noget, endelig kommer vi i kamp, lød det fra Lyngbys Frederik Løchte Nielsen, inden han i højt solskin under blå himmel gik på banen i Gryden i turneringens første kamp mod Martin Pedersen fra KB.

Det her er helt sikkert det største moment i min karriere, siden jeg vandt Wimbledon i double i 2012. At Johannes og jeg stod i finalen, tror jeg helt sikkert kan tilskrives, at vi begge har overnattet på Diagonalkroen her i Give. Det gav lige noget ekstra.

Frederik Løchte Nielsen, vinder af Give/ØBG Silkeborg B & O Invitational 2020

Annonce

Lokal malermester fik gang i Eurosports kameraer

Motiverende ord fra en tidligere Wimbledonvinder, og der skulle komme flere guldkorn både på banen rent sportsligt og udenfor rent oratorisk fra den charmerende tennislegende, der forøvrigt er kaptajn for det danske Davis Cuphold.

Inden man kunne komme igang, skulle der dog liges løses et problem for Eurosport, der havde svært ved at få monteret banekameraet på hegnet bag bane 1, så hele banen kunne ses. Et opkald fra bestyrelsesmedlem, blæksprutten Tommy Noermark, til sin svoger malermester Carsten Carstensen, løste problemet. Den lokale malermester var på plads med et stillads i løbet af 10 minutter - og så kunne Eurosport gå i liften både rent fysisk og sendemæssigt.

Samtidig oppe i klubhuset havde havde Vivi Ek, formand Jan Eks bedre halvdel, travlt med at tage imod mødre og fædre til klubbens ungdomsspillere. De kom med kage og hjemmebagt brød til forplejning af de få gæster, der grundet coronastramningerne trods alt var tilladt på tennisanlægget.

- Dejligt med så flot opbakning fra forældrene. Det bliver man både stolt over og glad for, bemærkede Vivi Ek, mens husbonden stod lige udenfor og udtrykte sin glæde og begejstring over, at GTK kunne stå som værter for det flot besatte tennisstævne til Eurosport.

Annonce

Forlod Gryden i frustration

Kanalen havde forøvrigt slået kløerne i sportschef og stævneleder Lars Baes, der under hele turneringen fungerede som kompetent medkommentator til Eurosports Anders Haahr Christensen.

Turneringen var delt op i to afdelinger på Kristi himmelfartsdag, idet der blev afviklet kampe både i Give og i Silkeborg. De to bedste spillere hvert spillested skulle dagen efter mødes til semifinale og finale i Give, og det faldt sådan ud, at final four kom til at bestå af Holger Rune, Frederik Løchte Nielsen, Johannes Ingildsen og Søren Hess-Olesen.

Begge GTKs spillere, Rasmus Michelsen og Anders Grinderslev røg desværre ud i indledende runde, så intet lokalt islæt i finalerunden.

Stævnets to største navne, Frederik Løchte Nielsen og Holger Rune mødtes i den ene semifinale, og her var det Davis Cup-kaptajnen, der efter overbevisende spil sendte sin unge makker ud i kulden og direkte hjem til København.

Frustreret og skuffet forlod det store danske 18-årige tennistalent Gryden umiddelbart efter nederlaget til sin dobbelt så gamle modstander. Synd for de unge bolddrenge/piger der havde sat næsen op efter en autograf, lidt skumtennis og en selfie med deres store idol.

Lars Baes (tv.) og Tommy Noermark vender lige en praktisk situation, der skal løses. omkring bane 1. Foto: Jim Hoff
Annonce

"Sejren i Give tæt på Wimbledontriumf"

Løchte Nielsens modstander i finalen blev et andet stort dansk tennistalent, Johannes Ingildsen, men han var chanceløs i finalen, der grundet solide og vedvarende regnbyger fredag eftermiddag først kunne afvikles lørdag formiddag/middag i Gryden. Den rutinerede Løchte Nielsen spillede eminent i finalen, tæt på fejlfri, og han blev en fortjent vinder af turneringen.

- Det her er helt sikkert det største moment i min karriere, siden jeg vandt Wimbledon i double i 2012. At Johannes og jeg stod i finalen, tror jeg helt sikkert kan tilskrives, at vi begge har overnattet på Diagonalkroen her i Give. Det gav lige noget ekstra, lød det med glimt i øjet og et stort smil fra Frederik Løchte Nielsen, kort før han i triumf kunne hæve den flotte guldpokal og stikke en check på 10.000 kroner i lommen, som den første vinder af B&O Silkeborg/Give/ØBG Invitational.

- Stor ros til alle i om omkring klubben, som har givet en hånd med med uundværlig hjælp. Dejligt at konstatere, at det er gået rigtig godt, også selvom regnen drillede lidt fredag. Spillerne har rost os for et godt stævne, og de er klar til en ny runde næste år. Eurosport har elsker at være her, og den slags tilbagemeldinger giver blod på tanden. Derfor er vi indstillede på at køre en ny turnering næste år, måske med flere jyske tennisklubber som samarbejdspartnere. Nu skal vi lige være opmærksomme på, at vi ikke kolliderer med French Open, for spillerne vil jo nok få svært ved at skulle vælge mellem Paris og Give, lød det fra en stolt stævnearrrangør med humor og overskud efter et virkelig vellykket stævne, der som indledningsvist nævnt i den grad fik sat Give på det nordiske verdenskort.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Thyregod Badeland åbner den 15. juni

Give Avis

Sådan åbner hallerne i Give

Annonce