Annonce
Give Avis

Historisk: Louise Madsen fik det  første stik mod corona

En glad Louise Madsen, der er ergoteurapeut på Plejecenter Kastaniehaven, var den første i Vejle Kommune, der 30. december fik vaccinen mod coronavirus. Foto: Ludvig Dittmann
Onsdag den 30. december begyndte vaccinationerne mod covid-19 i Vejle Kommune. Louise Madsen, der er ansat på Plejecenter Kastaniehaven i Give, tog det første stik hjem.

Give: Så vaccinationerne mod covid-19 skudt i gang i Vejle Kommune.

Klokken 08.54 i morges kunne Jonas Kromann-Larsen fra Lægehuset i Give stikke spidsen af kanylen i Louise Madsens venstre overarm.

Ergoterapeuten fra Plejecenter Kastaniehaven blev dermed den første til at blive vaccineret mod den mest omtalte sygdom i 2020 i kommunen - ja, i hele verden.

Annonce

En halv times tid forinden var en lille, hvid kassebil kørt gennem tågen fra Kolding Sygehus til indgangen ved hovedbygningen på plejecenteret. Her blev vaccinerne båret ind af farmakonom Iben Søgaard fra Vejle Sygehus.

Hun skulle sammen med en kollega stå for at klargøre vaccinerne til de 72 beboere, der har takket ja til at få vaccinen. Desuden blev omkring 30 medarbejdere, der var på arbejde onsdag formiddag, vaccineret.

Af dem var Louise Madsen altså den første til at placere sig i den rødpolstrede stol.

- Det skal bare gøres, når man er i det her erhverv, lød det fra Louise Madsen, inden hun med et forsigtigt smil trak ærmet på sin T-shirt op, så armen var blottet.

- Og du har hørt, at der kan være influenza-agtige bivirkninger, informerede Jonas Kromann-Larsen, kort inden han gav den klargjorte vaccine under bevågenhed fra en række medarbejdere på plejecentret, der sad og ventede på, at det skulle blive deres tur.

- Man kan nærmest ikke mærke det, fortæller Louise Madsen.

Mens beboerne rundt i husene på Kastaniehaven langsomt blev vækket og forberedt på at blive vaccineret mod coronavirus, kunne en række medarbejdere på plejecentret som de første i Vejle Kommune sætte sig til rette og modtage vaccinen. Foto: Ludvig Dittmann

Skal stadig bruge værnemidler

Louise Madsen glæder sig over, at vaccinationerne nu er i gang, men hun forudser, at der stadig går noget tid, inden den corona-fri hverdag for alvor kan vende tilbage.

- Jeg synes, at vi her på stedet har haft en rigtig god dialog om, hvordan tingene bliver nødt til at være, men der går nok stadig noget tid, inden det hele er normalt igen. Det kræver nok, at størstedelen er blevet vaccineret, siger hun.


På kort sigt kommer det ikke til at betyde det store. Vi skal stadig overholde retningslinjerne og bruge værnemidler.

Carina Louise Skærlund, centerleder, Plejecenter Kastaniehaven


72 ud af i alt 77 beboere på Kastaniehaven har ifølge centerleder Carina Louise Skærlund sagt ja til, at de gerne vil vaccineres. Også blandt medarbejderne er der stor opbakning til at få vaccinen. - Langt størstedelen har tilkendegivet, at de ønsker at blive vaccineret, siger centerlederen. Foto: Ludvig Dittmann

Netop Plejecenter Kastaniehaven måtte for en måned siden teste en række beboere og medarbejdere, da det viste sig, at to ansatte var konstateret smittet. Ingen beboere viste sig at være ramt.

Selvom plejecentret nu er det første af i første omgang fire i Vejle Kommune til at vaccinere både beboere og personale, forventer centerleder Carina Louise Skærlund ikke, at det ændrer arbejdsvilkårene og dagligdagen på centeret med det samme.

- På kort sigt kommer det ikke til at betyde det store. Vi skal stadig overholde retningslinjerne og bruge værnemidler, fortæller Carina Louise Skærlund, der også selv blev vaccineret onsdag formiddag.

Farmakonom Iben Søgaard fra Vejle Sygehus tog onsdag morgen imod coronavaccinerne, da de ankom til Plejecenter Kastaniehaven. Foto: Ludvig Dittmann

Blandt beboerne på Plejecenter Kastaniehaven blev Inge Hansen fra Boenhed 10 den første til at modtage vaccinen.

Onsdag eftermiddag fortsætter coronavaccinationerne i Vejle Kommune. Det sker på Plejecenter Bakkeager i Bredballe.

Vaccinerne klargøres, inden en række medarbejdere fra plejecenteret kan sætte sig til rette og få nålen i overarmen. Foto: Ludvig Dittmann
Vaccinerne fra Pfizer-BioNTech skal opbavares ved en temperatur mellem minus 60 og minus 80 grader. Derfor ligger de i særlige kasser, indtil de skal klargøres. Foto: Ludvig Dittmann
Beboer på Kastaniehaven er en første der bliver vaccination af borger i Vejle Kommune. Foto: Ludvig Dittmann
Centerleder Carina Louise Skærlund fra Plejecenter Kastaniehaven var selv blandt de medarbejdere, der blev vaccineret onsdag. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Har du læst vores DM-avis?

Annonce