Annonce
Give Avis

Hjem til Aarhus: Svømmeklubben sagde farvel til livredder, instruktør og innovativ formand

Thomas Reffstrup takker af som formand for svømmeklubben i Thyregod og efterlader sig en klub i rivende udvikling med over 600 medlemmer. Foto: Jim Hoff
Medio august udtrådte Thomas Reffstrup af Lokalrådet i Thyregod, og ved årsmødet i Thyregod Svømmeklub den 22. september blev det til endnu et farvel til den innovative lokale ildsjæl, der takkede af som formand i Thyregod Svømmeklub. Nu er det Smilets By, der kalder.

THYREGOD: Onsdag den 22. september blev der afholdt generalforsamling i TSK-Thyregod Svømmeklub. Og det blev en speciel vemodig en af slagsen, hvor man sagde farvel til en af klubbens markante skikkelser gennem tæt på 10 år.

Klubbens formand, Thomas Reffstrup, valgte at trække sig fra bestyrelsen, da han skal til at begynde et nyt liv i Århus, så han bliver ikke boende i Thyregod ret meget længere, hvilket naturligvis besværliggør opgaven som frontrunner i den lokale svømmeklub

Aarhusianeren Thomas Reffstrup arriverede til Grundtvigstaden tilbage i 2009, hvor han slog sig ned på Solsortevej, og straks blev han på flere fronter involveret i byen ud fra devisen om, at hvis man kommer udefra og involverer sig, så går det stærkt med at blive en del af livet i lokalsamfundet.

Annonce

En af kommunens største svømmeklubber

For omkring 8 år siden kom han så ind i svømmeklubben, først som instruktør og livredder på mange forskellige hold, og siden som livredderdommer, et hverv som han stadig beklæder i dag. Den driftige svømmeentusiast med de gode og innovative ideer blev efterfølgende valgt som klubbens bestyrelsesformand, en post han har haft lige siden og som Reffstrup altså fratrådte onsdag aften i sidste uge.

- Thomas har mange spændende ideer, og det har vi altid mærket i klubben, for der skal hele tiden ske noget nyt og innovativt. Svømmeklubben er en af de største i kommunen, talt på antal medlemmer. Medlemstallet er lige på den anden side af 600, hvilket man som formand, godt kan være stolt af, fortæller Mathias Aricó, der er kommunikationsansvarlig i Thyregod Svømmeklub.

Annonce

First-mover der elsker det åbne hav

Han tildeler der afgående formand for en stor aktie i, at klubbens medlemstal er voksende.

-  Hans ivrige og innovative arbejde lønner sig, og de rosende ord vælter ind fra hovedorganisationen, DGI, lyder det anerkendende fra Mathias Aricó, der dog langt fra er færdig med de rosende ord om Thomas Reffstrup.

- Thomas er en first-mover, og han sparkede vores kommunikation på de sociale medier i gang. Han oprettede en masse hold, så klubbens læringsbredde blev større, og så er han foregangsmand for det, vi andre kalder, “hans hjertebarn”, nemlig; åbent-vand-svømning, hvor han har i flere år samlet lidt friske svømmere hver mandag, og taget en svømmetur i Vejle Fjord. Dette tiltag har gjort svømmeklubbens undervisningsafdeling, meget større.

Thomas Reffstrup blev overrasket af sin makker fra lokalrådet og revyen, Ove Kristensen, der udover meget lidt tøj på kroppen havde medbragt en rigtig festlig mandfolketale til den afgående formand - på tyk Thyregod-jysk. Privatfoto
Annonce

Står bag massevis af nye tiltag

Andre tiltag som den driftige formand bogstaveligt talt har sat i søen er, “Svøm-en-bog”, en læseklub i vand, livredning for instruktørassistenter, spejdersvømning og klubbens helt store opjustering, “MinSvømmebog”, som dækker fem holdtyper i svømmeskolen.

Af andre milepæle i klubbens historik mens Thomas Reffstrup var formand, skal nævnes at klubben i 2020 blev nomineret til årets lokale forening, og i 2019 modtog klubben “Årets Idrætspris” af DGI Sydøstjylland for arbejdet med “den gode velkomst” og det at være ny i klubben.

- Helt aktuelt har Thomas Reffstrup inden sin udtrædelse af foreningen også lige nået at få slået pælene til et nyt hold i jorden nemlig, “asyl-svømning”, grundet byens ekstraordinære situation med genåbning af flygtningecentret, fortæller Mathias Aricó.

Når den initiativrige Reffstrup snart vender hjem til Aarhus vil han efterlade et par store svømmefødder, der skal fyldes ud. Men han efterlader en velfungerende svømmeklub, hvor tingene er sat i system, så arvtagerne har gode muligheder for at fortsætte det gode arbejde.

Annonce
Annonce
Give Avis

Tung lidelseshistorie med happy ending: Efter flere års skadeshelvede kunne Sebastian endelig løfte DM-trofæet

Annonce
Annonce
Give Avis

Normeret til 240 elever, men ender snart på 40: Elevtallet er raslet ned på en af kommunens mest moderne skoler

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Farvel til afholdt salgschef: For Søren vil Give altid være hjerteblod

Give Avis

Læserbrev. Der er stor forskel på et rødt eller blåt flertal i Vejle Byråd efter kommunalvalget den 16. november.

Give Avis

Mindeord over Hanne Kathrine Fomsgaard Andreasen/Hanne Hansen/Foms.

Give Avis

Det handler ikke om lynkure og fitness: Det handler om permanente livsstilsændringer og 95 procent sidder mellem ørerne

Give Avis

Uskarpe Give med nyt nederlag på udebane: Tabte 29-24 til Fredericia Håndboldklubs 2. hold

Give Avis

Normeret til 240 elever men har kun 65: En af kommunens nyeste skoler mister elever i en grad så lokalsamfundet frygter total nedsmeltning

Give Avis

Efter tre et halvt års mareridt med hjernerystelse: Nu vil Sandra hjælpe kræftramte

Give Avis

Livslang slidgigt og hypermobilitet: Karin har fået ødelagt sit liv af læger, der ikke taler sammen

Give Avis

Mindeord over Kirstein Mølgaard

Give Avis

Forretningsudvalg er blevet til bestyrelse: Udviklingsrådet er skrumpet fra ni til fem deltagere

Give Avis

Så lykkedes det: De to håndboldildsjæle Emma og Olivia har skaffet Lykkeliga til Give

Give Avis

Suzette helt overvældet: Utrolig flot comeback til modeshowet

Give Avis

Frustreret Givetræner følte sig decideret bortdømt i 5-2 nederlag til topholdet efter 2-0 føring

Give Avis

Aldrig har der været så mange til udviklingsrådets årsmøde: Kæmpestor interesse for det nye sygehusprojekt

Give Avis

Svend nærmest svømmer i udmærkelser og hædersbevisninger

Give Avis

GNRs næstformand: Nu er det nok definitivt slut med Give Nærradio

Give Avis

Hjem til Aarhus: Svømmeklubben sagde farvel til livredder, instruktør og innovativ formand

Give Avis

Høgen fra Hedegård slog til på toppen af Vejles Alpe D’Huez - og brækkede den ene vinge

Give Avis

Håndboldklubbens gode støtter og venner fra Erhvervsklubben er kommet fornuftigt ud af coronakrisen

Give Avis

Rørbæk Marchen i skarp konkurrence med kronprinsen

Give Avis

Motionsugen: Nu skal du da ud og løbe forhindringsløb med din bedste firbenede ven

Annonce