Annonce
Give Avis

Hjem til Fyn: Gitte Bærentsen Lorentzen stopper som præst i Thyregod

Gitte Bærentsen Lorentzen flytter til Fyn med sin mand og deres to børn. Hun stopper dermed som præst i Thyregod ved udgangen af februar. Privatfoto
Gitte Bærentsen Lorentzen har fået job på Fyn og forlader dermed posten som sognepræst i Thyregod-Vester Sogn efter seks år. Menighedsrådet forventer at have en afløser klar 1. august.

THYREGOD: Menighedsrådet for Thyregod-Vester Sogne skal i de kommende måneder på jagt efter en ny sognepræst. Det sker, fordi den nuværende, Gitte Bærentsen Lorentzen, stopper ved udgangen af måneden efter at have varetaget stillingen siden 2014.

Fra 1. marts skal Gitte Bærentsen Lorentzen i stedet være præst i Asperup- Roerslev ved Middelfart.

Sognepræsten holder vinterferie, og det har derfor ikke været muligt for Vejle Amts Folkeblad at få en kommentar. På Fyens Stifts hjemmeside skriver hun dog, at hun glæder sig til at "vende hjem".

- Efter næsten seks et halvt gode og travle år som sognepræst i Thyregod-Vester Pastorat glæder jeg mig til at vende næsen hjemad mod Fyn. Jeg er født og opvokset i Middelfart og flyttede først derfra, da jeg fik embede i Midtjylland.

- Min familie og jeg glæder os til at flytte ind i den smukke præstegård og til at blive en del af miljøet i og omkring byerne. Vi glæder os til at komme tættere på familien og at komme hjem til Fyn, skriver Gitte Bærentsen Lorentzen.


Vi er nødt til at respektere hendes ønske. Det er altid de gode og de dygtige, som flytter rundt, fordi de kan få andre embeder.

Mogens Ørnsholt, menighedsrådsformand Thyregod-Vester Sogne


Annonce

Farvel til en moderne præst

Jobskiftet ærgrer Mogens Ørnsholt, der er formand for menighedsrådet. Han beskriver Gitte Bærentsen Lorentzen som en moderne præst, der formår at tale i et dagligdags- og forståeligt sprog i sine prædikener.

-  Hun er ret uformel, har let til smil og er det hele taget meget omgængelig.

- Vi er nødt til at respektere hendes ønske. Det er altid de gode og de dygtige, som flytter rundt, fordi de kan få andre embeder, siger Mogens Ørnsholt.

Formanden fortæller, at skiftet endnu er nyt for menighedsrådet, som fik meldingen i begyndelsen af februar. Derfor er de heller ikke langt i processen med at finde en afløser, men i den nærmeste fremtid - muligvis allerede i den kommende uge - bliver der offentliggjort et jobopslag.

Indtil der er fundet en fast afløser, tager en vikar over, som samtidig skal afløse for Diana Elisa Rasmussen fra Øster Nykirke, når hun har fri.

Ifølge Mogens Ørnsholt håber han og resten af menighedsrådet at have ansat en ny sognepræst med virkning fra 1. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce