Annonce
Give Avis

Hos Bente handler mad om kærlighed, kreativitet og kvalitet

Efter 26 år i USA, hvor hun skabte sig en flot karriere indenfor cateringbranchen i Seattle, er Bente Østergaard tilbage i Danmark. For to år siden købte hun og hendes mand hus i Give, og det er herfra hun nu driver sine to virksomheder 'No Junk Inc.' og 'Gourmet On a Budget'. Og det handler om god mad, spændende menuer og lækre opskrifter til en pris, hvor vi alle kan være med
Annonce

GIVE:For to år siden headhuntede Bente Østergaard og hendes mand et pragtfuldt hus i Give, som de med kreativitet, kvalitet og kærlighed har sat deres smagfulde præg på. Og netop disse tre begreber gennemsyrer også Bente Østergaards karriere og livsværk, hvor hun fra 1990 til 2015 skabte sig et godt navn og blev et stærkt brand indenfor cateringbranchen i Seattleområdet i USA.

I dag arbejder Bente Østergaard stadigvæk med mad via sine to virksomheder 'No Junk Inc.' og 'Gourmet On a Budget', der begge er online platforme, hvorfra Bente Østergaard tilbyder sine services og formidler sin store passion for mad til læserne.

Og det er netop i sin egenskab som kreativ madblogger med sans for kvalitet og med en stor kærlighed til god mad lavet af gode råvarer, at Bente Østergaard nu arbejder på at blive en del borgernes madbevidsthed her i Giveområdet.

Det vender vi tilbage til lidt senere.

Først et lille nedkog af den fantastiske og nærmest eventyragtige fortælling om, hvordan Bente Østergaard i 1989 rejste til USA med sin mand, Lars og tre små børn.
Lars Østergaard tiltrådte i 1989 en stilling som eksport stipendiat på Danish Trade Office med en fire-årig kontrakt, så Bente og Lars tog i 1989 afsted ud på eventyr i Guds eget land med pakkede kufferter og de tre børn Mads på 1, Sofia på 3 og Stine på seks år under armen.
Og der skulle ikke gå ret lang tid, før Bente fandt sit kald og karrierevalg i det nordvestlige USA i delstaten Washington.

En lækker sommermenu serveret på terrassen. Velsmagende og så ser det hamrende godt ud.

- I starten var vi i forbindelse med Lars' arbejde til en række receptioner, hvor jeg til et dansk arrangement kommer til at udtale, at det der serveres ikke har meget med Danmark og dansk at gøre. Det førte til, at jeg fik opgaven at lave mad til blandt andet Dronningens fødselsdag, som fejres af mange udenlandsdanskere. Det blev så stor en succes, at det medførte flere opgaver, og så var jeg ellers i gang med at lave mad til receptioner, fortæller Bente Østergaard.

Annonce

Lavede mad til 15 privatskoler

Rygtet om den danske ildsjæl ud i gourmetkunst bredte sig hurtigt i Seattle, og Bente Østergaard fik efterhånden en hel del at se til med diverse receptioner, hvor man satte pris på den gode hjemmelavede dansk inspirerede mad funderet på gode kvalitetsråvarer, som ikke blev druknet i fedt og sukker, som der, ifølge de fordomme vi jo har om amerikanernes madvaner, nok er en vis tradition for 'over there'.

- Det gik rigtig godt, og en dag blev jeg kontaktet af en privatskole i Seattle, som manglede en lunchservice. Denne udfordring kunne jeg ikke sige nej til. Det udviklede sig og blev starten på No Junk Inc, som efterhånden omfattede service på 15 skoler parallelt med, at jeg varetog forskellige cateringopgaver, receptioner og bryllupper m.m., fortæller Bente Østergaard.
For ikke at 'komme til at kede sig', sagt med glimt i øjet, åbnede hun så også lige en nordisk restaurant i bydelen Ballard.

Bente Østergaard har åbnet en madblog med gode tips i gorumetklassen til menuer genereret på ugens tilbud fra Brugsen i Give.

- Begrundelsen for at åbne 'Nordic Restaurant' var dog først og fremmest, at jeg skulle bruge et større centralkøkken til, så jo, der var da nok at rive i på et tidspunkt. Men det var sjovt, spændende og helt fantastisk at være med i sådan en succeshistorie, siger Bente Østergaard.
I takt med udvidelsen opstod behovet for et køkken, og det blev starten på restauranten 'A Taste of Europe', som igen førte til konsulentopgaver for en supermarkedskæde som så potentialet i blandt andet skandinavisk/dansk inspireret Take Away Food, hvortil Bente Østergaard udviklede menuer.

Annonce

Børnene søgte uddannelse i Danmark

Forretningerne udviklede sig så positivt, at de kunne forsørge familien efter Lars Østergaards kontraktudløb i 1994, og familien besluttede sig for at blive i Seattle, hvor Lars Østergaard arbejdede for forskellige danske virksomheder i Seattle.

De to yngste børn gennemførte skolen til og med Middle School (8. klasse), den ældste gennemførte skolen til og med High School (12. klasse).

- Alle børnene havde et ønske om at tage en uddannelse i Danmark. Den første rejste til Danmark i 2001, den næste i 2002, og den sidste i 2003. Efter kort tid i Danmark beslutter de hver især, at det er her, de vil leve, hvorfor vi tager en beslutning om senest i 2005 at vende tilbage til Danmark, hvilket vi gør efter 16 år i USA, fortæller Bente Østergaard.
Trods flytning tilbage til Danmark bibeholdes No Junk Inc. i Seattle, men virksomheden styres administrativt fra Danmark, hvor Bente er i Seattle tre til fire gange om året for at genere nye tiltag.

Hjemme i Danmark flyttede i familien til Fredericia, men fruen i huset var på udsigt efter et helt specielt hus, og det fandt hun efter grundig research i Give.

- Jeg vil tilbyde ud fra Brugsens aktuelle tilbud fra slagteren at lave ugemenuer med dertil hørende opskrifter. Menuer og opskrifter kan man se på min hjemmeside 'Gourmet On a Budget', og her kan man også se menuprisen

- Mavefornemmelsen var der lige med det samme. I løbet af tre uger flyttede vi ind, og det har bare været en drøm at flytte her til byen. Ikke kun på grund af det fantastiske hus, men også Give som by og omegn har imponeret os. Med en fantastisk beliggenhed med hurtig adgang til de store byer via et veludbygget motorvejsnet, med meget hurtig adgang til Billund Lufthavn, hvilket er vigtigt for min mand i hans arbejde, har byen ramt plet på så mange af de parametre vi gik efter, siger Bente Østergaard.

Annonce

Nu skal Give-egnen lære madbloggeren Bente at kende

Og nu skal dagligdagen i Give, hvis det står til Bente Østergaard, krydres med et nyt spændende eventyr. Som madblogger ønsker hun at indlede et samarbejde med Coop, helt konkret SuperBrugsen i Give, hvor hun får mulighed for at udspille sine evner som kreativ madkunstner med sans for spændende menuer baseret på supermarkedernes aktuelle tilbud hen over ugen.

Det er altså bare fedt, når der dukker sådan en ildsjæl som Bente op og præsenterer sit koncept. Hun virker meget inspirerende og engageret, og vi er derfor helt sikkert med på at prøve det her af i en forsøgsperiode

Den første positive kontakt med uddeler Claus Villumsen er skabt, og nu skal der på forsøgsbasis fra uge 25 søsættes et samarbejde mellem Bente Østergaard og Brugsen i Give.

- Jeg vil tilbyde ud fra Brugsens aktuelle tilbud fra slagteren at lave ugemenuer med dertil hørende opskrifter. Menuer og opskrifter kan man se på min hjemmeside 'Gourmet On a Budget', og her kan man også se menuprisen. Jeg sætter en ære i at ligge fast på 30-35 kr. pr. person, så kan alle være med, og så er det også virkelig vigtigt for mig, at menuerne bliver præsenteret på flotteste vis rent visuelt. Det skal se godt ud, så man virkelig får lyst til at sætte tænderne i retten, understreger Bente Østergaard.

Ugens menu hænger altid klar i Bentes hjem - skrevet på engelsk. Gammel vane, naturligvis.

Hun laver menuforslag til ugens første fire dage mandag til torsdag, og fredag er en fast tapas-dag, hvor man dels kan bruge nogle af de elementer der er brugt hen over ugen til de fire første retter. Det handler om at undgå madspild og så ellers tilsætte andre nye ting, som Bente også kommer med inspirerende forslag til. Altsammen som sagt ud fra Brugsens tilbud hen over ugen.

Uddeler Claus Villumsen finder Bente Østergaards koncept interessant, og Brugsen er da også med på ideen.

- Det er altså bare fedt, når der dukker sådan en ildsjæl som Bente op og præsenterer sit koncept. Hun virker meget inspirerende og engageret, og vi er derfor helt sikkert med på at prøve det her af i en forsøgsperiode. Vi starter op i uge 25, og vi vil så lægge et link op til Bentes hjemmeside med opskrifter i den annonce, vi kører med i Give Avis, siger Claus Villumsen.

Du kan finde Bente Østergaards hjemmeside her på dette link https://www.gourmetonabudget.dk/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce