Annonce
Give Avis

Hvis gorillaerne kan, så kan løverne også

Indrøm det nu bare; De er altså vildt nuttede sådan en flok nyfødte løveunger. Dem har man just fået fire af i Givskud Zoo, og de forventes klar til at blive vist frem i starten af højsæsonen. Foto: Zootopia
I sidste uge kunne vi her i avisen berette om en overraskende familieforøgelse i gorillaflokken, og den melding bliver så toppet af sidste nyt fra fødegangene på løvestuen, hvor man nu sætter trumf på med ankomsten af hele fire nye løvekillinger.
Annonce

GIVSKUD: Der er godt gang i fødeafdelingen i Givskud Zoo - Zootopia i disse uger. Første var det gorillaflokken, der kunne melde om en lille ny charmetrold i flokken, og i denne uge er det så løverne, der brøler tilbage med den herlige meddelelse om, at løveflokken er blevet beriget med hele fire løvekillinger, to af hver slags, nemlig to hunner og to hanner.

Og familieforøgelsen i løveflokken vækker jubel hele vejen rundt i og omkring Zootopia, naturligvis også på direktørgangene, hvor glæden over at snakke om dyrenes øjensynlige trivsel er noget større end snakken om hjælpepakker og genåbningsmuligheder eller akut opstået mangel på samme.

- Vi er superglade for det. Vi har igennem længere tid arbejdet på en større rokade og udvidelse af flokken, så disse unger er jo vigtige både for vores arbejde i parken og for det generelle internationale avlsarbejde på tværs af dyreparker og zoologiske haver, siger direktør i Zootopia, Richard Østerballe. Moren, der har leveret det brave firkløver til Zootopia, er en i forvejen velkendt leverandør af nye besætningsmedlemmer til dyreparken, idet samme hunløve også fik unger for et par år siden. Og vi skal hilse fra direktøren og sige, at mor og børn har det fint. - Ungerne trives. De får mad, og de begynder så småt at tulle lidt rundt i staldrummet. Så det varer ikke længe, før de leger og tumler ovenpå moren, fortæller Richard Østerballe.

Annonce

Bliver nok fremvisningsklare til højsæsonen

I naturen søger løvinder væk fra flokken for at føde unger og tilbringe den første tid med de små alene. Moren til de fire nye små løvekillinger blev da også sluset væk fra flokken lige inden fødslen og placeret i egne private gemakker i staldene, så der kunne være ro omkring dem.

Denne ro omkring både moderen og de nyfødte skal bibeholdes, så længe ungerne er helt små. Derfor går de og moren alene - dog med en mulighed for en flig af kontakt gennem tremmer til parkens andre løver.

- Når ungerne bliver lidt større skal de introduceres både for faren og de andre hunner i flokken - og for parkens anlæg, hvor gæster kører rundt i bil, forklarer Richard Østerballe og tilføjer: - Det er altid en balancegang at vurdere, hvornår ungerne er klar til det. De skal kunne indgå i flokken, og så skal de være i stand til at bevæge sig rundt med moren og holde sig på afstand af biler. Det har dog ikke været et problem før, så det forventer vi heller ikke i denne omgang. Her laver dyrepasserne en løbende vurdering. Østerballe mener, at det vil være realistisk at tro på, at ungerne i starten af højsæsonen vil være så store, at de vil kunne komme med ud og hilse på gæster i vores Zootopias anlæg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Thyregod Badeland åbner den 15. juni

Give Avis

Sådan åbner hallerne i Give

Annonce