Annonce
Give Avis

I Thyregod gør de klar til at hilse nye borgere hjerteligt velkommen

Bjarne Boysen flyttede til Thyregod i 2020, og nu har han som "1. generationsindvandrer" taget initiativ til Velkomstgruppen, der skal hilse nye borgere velkommen til Thyregod-området. Foto: Jim Hoff Lokalrådet Thyregod
En gruppe bestående af tre personer skal fremover hilse nye borgere velkommen til Thyregod-området. Det er tilflytter Bjarne Boysen, der har taget initiativ til velkomstgruppen, der sorterer under Thyregod-Vester Borgerforening. Foto: Jim Hoff

THYREGOD: I forbindelse med Thyregod-Vesters Borgerforenings 125-års jubilæum præsenterede Bjarne Boysen fra Lokalrådet i byen et nyt tiltag, der skal få tilflyttere til byen og området til at føle sig velkomne.

Projektet hedder ”Velkommen til Thyregod”, og initiativtagerne er Bjarne Boysen, der selv er tilflyttet Thyregod i 2020 han er med i ”Smuk By Trup”, ”Thyregod Vild med Blomsterne og Bierne”, samt lokalrådet.

Derudover er det Mathias Aricó, som er instruktør m.m. i svømmeklubben og ansvarlig for klubbens hjemmeside og facebookside, spejderleder, og sidst men ikke mindst Gitte Norlyk, der er mangeårig medarbejder i Thyregod Brugs, instruktør m.m. samt nyvalgt næstformand i svømmeklubben.

Annonce

- Af alle dage valgte vi at sætte projektet i søen på selve 125-års fødselsdagen, den 6. november, for Thyregod-Vester Borgerforening.  I forbindelse med jubilæumsreceptionen fik jeg lejlighed til at fortælle lidt mere konkret om, hvad det hele går ud på, og om hvordan velkomstarbejdet skal organiseres, fortæller Bjarne Boysen.

Udfordret af GDPR-loven

Han kan ydermere oplyse, at udvalget rent formelt knytter an til Thyregod-Vester Borgerforening som et slags underudvalg, men arbejder i øvrigt selvstændigt.

- Velkomstgruppens noble formål er at gå hen og banke på døren, når der kommer en ny borger til byen. Vi vil hilse pænt på, medbringe en folder fra Lokalrådet, og der vil være en erkendtlighed fra Brugsen og nogle fribilletter til Thyregod Svømmehal som en lille velkomstgestus.

Jeg og min hustru har på egen krop selv oplevet, hvor meget det varmer at blive godt modtaget i et bysamfund, og det giver også nye borgere blod på tanden i forhold til hurtigt at blive en del af lokalsamfundet

Bjarne Boysen, initiativtager til Velkomstgruppen

Det store udfordring i dagens datasikkerhedsbeskyttede samfund finder Velkomstgruppen i GDPR-loven. Man kan i dag ikke få oplyst hos de kommunale myndigheder, hvem der er flyttet til byen, og derfor må Bjarne, Gitte og Mathias forlade sig på byens og områdets netværk, når de skal spotte tilflyttere

Derfor har vi brug for en række "velkomstambassadører", som skal være det netværk, der først og fremmest skal melde ind til mig eller Gitte Norlyk, når der kommer en tilflytter på deres veje og gader. For at være så godt dækket ind som muligt forventer jeg, at vi skal have omkring 15 ambassadører, konstaterer Bjarne Boysen.

Annonce

Det varmer at blive taget godt imod

En del af de tilflyttere, der slår sig ned i Thyregod-området er fra Østeuropa. Faktisk lever der pt. 40 østeuropæiske familier i Thyregod-området lige nu, og det betyder også, at man skal begå sig på andre sprog end dansk, når man skal ud og hilse tilflytterne velkommen. Den udfordring arbejder man på i velkomstgruppen, og ifølge Bjarne Boysen, skal det nok blive løst.

Han og hans hustru har på egen krop selv oplevet, hvor meget det varmer at blive godt modtaget i et bysamfund, og det giver også nye borgere blod på tanden i forhold til hurtigt at blive en del af lokalsamfundet, og som i Bjarnes tilfælde at melde sig ind i de frivilliges rækker.

-  Jeg oplever også velvilje omkring initiativet med velkomstgruppen, så det er jo dejligt. Og borgerforeningen er også meget positivt stemte over for tiltaget, så nu glæder vi os bare til at få til tiltaget ud at køre på skinner. Jeg har samme tilgang til det her projekt, som Pippi Langstrømpe: Det har vi aldrig prøvet før, så det kan vi sikkert sagtens, lyder det fra Bjarne Boysen med et stort smil.
Annonce
Annonce
Give Avis

Godt gået: Julie gør rent bord og vinder dette åre Baltic Cup

Annonce
Annonce
Give Avis

Arrangør aflyser med få dages varsel: Corona sætter en stopper for julemarked

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Manglende togafgang skabte stor ståhej: Nu kan pendlere snart stige på populære afgange igen

Give Avis

Slut efter fem fremragende år: Det er med stor stolthed og taknemmelighed 'B' takker af som træner i Give

Give Avis

Tilbage til den kreative legeplads: Peter og Ole vil lave Danmarks bedste mikropølsemageri

Erhverv

Købmands farvel truede dagligvarebutiks fremtid - nu er den pludselig reddet

Give Avis

Kollemorten lægger natur til dette års Julemærkemarch

Give Avis

Billund Kommune på smalkost? Har ikke råd eller lyst til at betale for en kagemand til Filskov Friskole

Give Avis

Sangcafé i Vonge Kirke

Give Avis

Aflyst: Julemarked på Tinnetgaard

Give Avis

Så kan lokale firmaer og butikker godt finde fodboldskoene frem

Give Avis

Coronarestriktioner rammer egnens kirker

Give Avis

Så er det officielt: Julen er kommet til Give

Give Avis

'De Gule Veste" fik deres ja: Jørgen skulle have brugt  cykelstien i 5. klasse - 50 år senere kan han komme til at gå på den med sin rollator

Give Avis

Sort fredag med fint flow og god stemning

Give Avis

Det er dansk, det er drønhyggeligt: Danmarks største havefest har programmet klar

Give Avis

Give melder klar: Black Friday er tilbage i stor stil

Give Avis

Give Handel og Erhverv er igen klar med en sand gaveregn over Give: Hvad med 10.000 ekstra til julebudgettet?

Give Avis

Det handler om den gode investering og tæt venskab: Lokal ejendomsmægler går ind i guldsmedebranchen

Give Avis

Give gør klar til modstandskamp: Transportminister afviser blankt at lave til- og frakørsel ved Give syd

Give Avis

Et år der bare bliver bedre og bedre: Givskud Zoo er igen Årets Dyrepark

Give Avis

Ingen nåde i Thyregod omkring DFs fald: Thulesen Dahl har for lidt røv i bukserne

Give Avis

Efter salg til Stofa: Give Fællesantenne klar med i omegnen af 1,5 millioner kroner til det lokale foreningsliv

Annonce