Annonce
Give Avis

Igen loppemarked i Grønbjerg - på trods af mandefald pga. skiferie

Det går altid stærkt, når loppemarkedet i Grønbjerg /Langelund åbner. Jagten på de bedste effekter er benhård og intens. Foto: Jim Hoff
Årets loppemarked i Grønbjerg-Langelund har fået udfordringer fra en måske lidt uventet kant, idet sneen i de østrigske og norske alper lokker de frivillige mere end det årlige kræmmermarkedshøjdepunkt i Elkjærhallen. Men bare rolig: Loppefesten fortsætter!
Annonce

GRØNBJERG: Det årlige loppemarked i Grønbjerg-Langelund foregår i år i vinterferien den 15. februar fra klokken 10.00 -14.00, sædvanen tro i Elkjærhallen. Men selv om loppemarkedet, der har kørt over 40 år, er blevet en en stor og fast tradition for befolkningen i Langelund Ådal, så har der dog sneget sig en slange ind i paradiset.

Niels Hougaard fra loppeudvalget kan nemlig berette om visse udfordringer på mandskabssiden, idet det i år har været lidt trægt med at finde nok hjælpere, da det med Hougaards ord “åbenbart er blevet moderne at tage på skiferie i vinterferien”.

Nuvel, på trods af fristelsen for nyfalden pulversne i alperne og en god gang Jägertee, så er det alligevel lykkedes for det slidstærke loppeudvalg i Grønbjerg/Langelund at mobilisere i alt 60 frivillige hjælpere

Elkjærklubben er så stabil som altid. De har lovet at hjælpe hele fredag med at rengøre og opstille isenkram, bage kager til hjælpere, lave kaffe og ellers gå til hånde med opstillingen hvor de kan.

- Og nogle af dem kommer igen lørdag som sælgere, fortæller Poul Rasmussen fra loppeudvalget.

Det er de her skælve og sjove handler, der gør det sjovt at besøge et loppemarked. Og det er dét, der gør, at folk kommer igen. Og vi har trods alt tjent på det, om det så kun er en krone, tingene bliver solgt for.

Poul Rasmussen, garvet loppemarkedstovholder fra Grønbjerg

Annonce

Støtteforeningen fordeler overskuddet

En anden af legenderne fra loppeudvalget, Kristen Nørmark Pedersen, er forøvrigt dybt imponeret over at givenserne har fundet - og bruger - den nye hal til genbrugsting på Genbrugspladsen i Give.

- Der er flere gange så mange effekter, at der næsten ikke kan være mere. Selvom vandet render ind under porten når det regner. Men det er jo nok noget en ingeniør har regnet på, lyder det med glimt i øjet fra Nørmark Pedersen.

Overfyldt er der også på Billundgaard, hvor loppeeffekterne bliver opbevaret. Poul Rasmussen kan med et bredt smil oplyse, at alle båse i den gamle svinestald er fyldte.

- Jeg var derude den anden dag for at aflevere noget af det tøj og legetøj, som vores egne unger ikke bruger mere. Vi kører en lille oprydning hvert år omkring slutningen af januar. Og børnene er lidt mere villige til at få ryddet op i gemmerne, når de ved, at det går til et godt formål, og de selv kan se, hvad pengene bliver brugt til, siger Poul Rasmussen.

Med henvisning til at det er Støtteforeningen Elkjær Hal og Multihus, der får ubeskåret får glæde af pengene. En forening, der står for driften af hallen og boldbanerne, og som donerer videre til lokale projekter som bålhytten, en bustur til skolen, så børnene kan komme til Vejle i kulturugen og ved andre lejligheder.

Derudover støtter foreningen en række andre tiltag, der støtter og glæder lokalsamfundet.

Annonce

Slår supersælgeren Alex nye rekorder?

Udover en velassorteret afdeling med legetøj kan Poul Rasmussen også berette om en voluminøs cykelafdeling, hvor man finder adskillige cykler i form af robuste mountainbikes, lette citybikes og racercykler.

- Der er både til børn og voksne. Og der er også et par af de stationære til folk, der hellere vil cykle hjemme i stuen. Vi har også masser af godter i IT- og HiFi-afdelingen med tilbehør til pc, Playstation og andre spillekonsoller, og der er både velfungerende surround-anlæg og et par pladespillere, hvis man er mere til den retro-lyd der er blevet moderne igen. Her er det Niels Hougaard, der som halvprofessionel DJ er vores ekspertsælger, oplyser Poul Rasmussen

Loppemarkedet har skam også en lampemester. Det er Torben Schmidt, der er lykkedes med at få fat i et fint arrangement til at hænge lamperne op i, så de er nemmere at se og få en fornemmelse af. Schmidt står sammen med er par af de andre lokale gutter og sælger små-el som støvsugere, mini ovne og alt, hvad der ellers kører på strøm.

Supersælgeren og lokal rekordholder, Alex Nørmark Pedersen, har igen vilde intentioner om at slå sidste års rekord, hvor han solgte 21 skærme på 8 minutter.

- Efter antallet af computerskærme der er indleveret, burde det nok kunne lade sig gøre, lyder vurderingen fra Poul Rasmussen.

Annonce

Solgte en PH-lampe til 200 kroner

Loppefolket i Grønbjerg har op til dette års marked været ude og tømme et par huse, som var blevet fraflyttet af den ene eller anden årsag. Og her var fik man erhvervet en hel del flotte effekter i kategorien med sofaer, senge, lamper, malerier, borde, stole og køkkenting.

- Når det er sagt, så sender vi hermed også en lille opfordring til, at man også kan bruge os til dette. Og det uden at vi på nogen måde ønsker at tage noget fra spejderne, som vi har et ganske udmærket samarbejde med, og som igen i år står for parkering og indgang samt opbevaring af effekter, understreger Poul Rasmussen.

Inden selve loppemarkedet skydes i gang lørdag formiddag, foretager et eksklusivt udvalgt fredag aften en intens sortering af alle tingene. Her leder man efter særlige værdier, som skal på auktionen klokken 12.30.

Der grines/mobbes stadig over ham der solgte en PH lampe til 200 kroner. Og ham der solgte en stor og fin Holmegård-vase til en tyver, som efter sælgers vedholdende opfattelse er en værdifuld guldmønt.

- Men det er også disse handler, der gør det sjovt at besøge et loppemarked. Og det er dét, der gør, at folk kommer igen. Og vi har trods alt tjent på det, om det så kun er en krone, tingene bliver solgt for, pointerer Poul Rasmussen.

Annonce

God idé at huske kontanter

Intet loppemarked uden godt med gang i den i kiosken og boden i hallen, hvorfra der sælges kaffe, te, saft, smørrebrød/sandwich og snolder.

Selvom der kan hæves på dankort og Mobilepay i kiosken, kunne det være snedigt at have kontanter med hjemmefra, så man kan nå ned og få den gode handel i hus, inden den er solgt til anden side.

- For det går stærkt, når dørene slås op, lyder det gode råd fra den rutinerede loppemand.

Og nok kan der pruttes om alt mellem himmel og jord, når først man er inde i hallen, men en ting ligger dog fast: Entrebilletten på 10 kroner kan der ikke handles om. Men prøv bare alligevel, man ved jo aldrig!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Flot opbakning til Walk-a-Fun-Thon

Give Avis

Nyt fra Lægehuset i Give

Annonce