Annonce
Give Avis

Imponerende højt niveau i lokal bagedyst

Katrine Ø. Madsen, Simone Johnson Olesen og Sofie Morell blev de dygtige vindere af Ungdomsskolens store bagedyst på Søndermarkskolen den 28. september. De vandt et fint juleforklæde og et krus med lækkerier. Foto: Kim Waldemarsen.
Katrine Ø. Madsen, Simone Johnson Olesen og Sofie Morell blev de dygtige vindere af Ungdomsskolens store bagedyst på Søndermarkskolen.
Annonce

GIVE: 1,2,3 - bag!

Således lød det flere gange på Søndermarkskolen lørdag den 28. november, hvor Ungdomsskolen med lærer Kim Waldemarsen som tovholder og benhård udgave af Timm Vladimir styrede en flok elever gennem den store Julekagebagedyst.

Med ved sin side havde han altid stilsikre og kvalitetsbevidste kollega Tine Korsgaard Lindtofte, der bidrog til seancen med overblik og knivskapre kvindelig betragtninger.

Eventen blev afholdt på skolens hjemkundskabslokaler fra klokken 10.00 til godt og vel 21.00, og opgaven var lige så klar som kontant: I skal bage de flotteste og mest velsmagende og kreative kager

Til at bedømme elevernes mesterværker, eller makværker, havde man indkaldt to af byens mest kompetente kagespisere og autodidakte bagermestre, nemlig tidligere lærer Frank Sørensen og Lars Morell, der som formand for fodboldklubben Give Fremad var et naturligt valg som dommer nummer 2.

Opgaven blev først præsenteret for deltagerne på selve dagen, så ikke noget med at "snyde lidt hjemmefra".

Annonce

Voteringen trak uds

Kagerne blev klart nok bedømt på smagen, men derudover skelede de strenge med godt kagesultne dommere også til kreativitet, udseende, planlægning, arbejdsteknikker og samarbejdsevner.

Efter fuldendt arbejde skulle kagerne præsenteres for dommerne, og de øvrige deltagere.

Klokken 18.00 kunne man så skride til bedømmelse af de flotte kager, og en stor time senere kunne de tre piger Katrine Ø. Madsen, Simone Johnson Olesen og Sofie Morell kaste armene triumferende i vejret, da de blev kåret som årets vindere af Julekagebagedysten.

De to gæstedommere Frank Sørensen (tv.) og Lars Morell smagte godt, længe og meget på de lækre julekager, inden de sammen med lærer Tine Korsgaard Lindtofte kunne fælde deres dom. Foto: Kim Waldemarsen.

Gevinsten var et juleforklæde og en julekop med søde lækkerier - samt ikke mindst æren af at kunne kalde sig vindere af den store julekagebagedyst i Give.

Deltagerne gjorde det dog vært for dommerne, der måtte bruge lidt over en time til deres votering, inden de havde fundet frem til en vinder.

Efter denne seance kunne deltagerne smage på hinanden kager, og så blev med fyldte maver og massevis dej mellem ørerne dømt film og hyggeaften.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Kloakrensning: Give i røg og damp

Give Avis

Træning på nettet: FrokostFit med Bo

Annonce