Annonce
Give Avis

Inde i fin udvikling: Team Give Elementer klar til at tage de næste sportslige skridt

Team Give Elementer DCU er klar til sæson 2022 med et hold bestående af 12 ryttere, hvoraf de fire er nye på holdkortet. Holdet blev præsenteret ved en seance på Give Elementfabrik, hvor holdets sponsorer var inviteret. Foto: Give Cykelklub
Det lokale semiprofessionelle cykelhold Team Give Elementer DCU har ved et stort sponsormøde på elementfabrikken i Give præsenteret det team, der skal køre hæder og ære hjem til holdet i sæson 2022. Her kunne man præsentere hele fire nye ryttere på et hold, der vurderes til at være 20 procent stærkere end 2021-holdet.

GIVE: Omgivelserne var fantastiske og spot on, da Team Give Elementer DCU præsenterede det hold, der skal tørne ud for klubben i A-klassen i 2022. Det rå, industrielle look i de både dramatiske og rustikke fabrikshaller på Give Elementfabrik signalerede sejhed, arbejdsiver og målrettethed - alt sammen dyder og karakteristika, der udmærker det stærke velfungerende cykelhold.

Et hold, som man i Give Cykelklub arbejder stenhårdt på at få ud og præstere på landevejene i sæson 2022, og da den slags kun kan lade sig gøre med gode sponsorers hjælp, havde klubben valgt i år at præsentere det nye cykelhold for de sponsorer, der bakker op om Team Give Elementer (TGE) ved den indledningsvist omtalte rytterintroduktion på elementfabrikken.

Det var førte gang at Team Give Elementer lancerede rytterne på denne facon, og det var i følge TGEs økonomi- og sponsoransvarlige, Allan Kristensen, et rigtig godt arrangement, hvor sponsorerne kunne møde de ryttere, de putter penge i.

Annonce

Fire nye på holdet

Allan Kristensen har været med lige fra holdet blev lanceret i 2020, og han kan oplyse, at holdet igen i år kører med i DCU A-klassen, hvilket i fodbold ville svare til at spille med i Superligaen.

- Det er tredje sæson, vi er kører med i DCU A-klassen, men både 2020 og 2021 kom aldrig helt op at ringe, idet coronaen spændte en del ben for os. Dermed bliver 2022 den første sæson, hvor vi kan være med 100 procent og køre en fuldbyrdet sæson, hvilket vi ser rigtig meget frem til, siger Allan Kristensen.

Det er en klar målsætning, at vi skal køre med om podieplaceringerne, og frem for alt er det vigtigt, at vi fungerer som et fast sammentømret hold - det giver de bedste resultater på den lange bane

Allan Kristensen, økonomi-og sponsoransvarlig TGE

Han kan fortælle, at man i år har et team med 10 A-ryttere og to B-ryttere, der skal fungere som udviklingsryttere. En af rytterne er fra egne juniorrækker, og det er ifølge Allan Kristensen også et af målene med arbejdet i TGE, at man vil udvikle ryttere fra egne rækker til A-holdet.

Fire af de 12 ryttere på TGE er nye på holdet, og her bliver det til et glædeligt gensyn med en tidligere Giverytter, som er udviklet gennem klubbens eget talentsystem, som for en del år siden blev søsat af Kim Thomsen.

Annonce

Mathias Møller Jørgensen tilbage til barndomsklubben

Mathias Møller Jørgensen er nemlig tilbage i den lyseblå Givetrøje efter i nogle år at have kørt for juniorholdet i Herning CK. Han er også en særdeles kompetent banerytter, hvor han har fået landsholdsstatus og kan fremvise danmarksmestertitler i både sprint og holdløb. I Give får Mathias Møller Jørgensen status af 1. års senior.

23-årige Frederik Uhre kørte sidste sæson for Team O.B. Wiik, der er hold, der er baseret på Sjælland. Her kørte Uhre, hvis forældre Søren og Solvejg også er tilknyttet Give CK på leder- og trænerniveau, i A-klassen, så han kender godt til gamet.

TGE holdfoto sæson 2022: Bagerste række fra venstre er det Jakob Bødker, Jeppe Falk Kristensen, Jeppe Tolbøl, Martin Szokody, Rasmus Lindbjerg og Gustav Frederik Dahl. Forreste række fra venstre; Jens Lunding Nielsen, Daniel Eriksen, Frederik Uhre, Boxuan Yang, Anders Bruun og Mathias Møller Jørgensen. Foto: Give Cykelklub

Man har også fået tilgang af Martin Szokody fra Sjælland. Allan Kristensen fortæller, at Szodoky har kørt en række løb i A-klassen, men ikke som del af et hold, så han ser nu frem til at komme ind på et godt hold, hvor man bakker hinanden op, og hvor der også er noget at hente på den sociale konto.

Annonce

Den 39-årige vejkaptajn tager en tur mere i sadlen

Den sidste nye rytter på holdet er B-rytteren Jens Lunding Nielsen, der har kørt som juniorrytter i Give, og som nu skal op og køre i B-klassen med henblik på at udvikle sig til A-rytter.

Resten af flokken af A-ryttere er gamle kendinge, som vi stiftede et fint bekendtskab med til DM i landevejscykling i Give i 2021:

Anders Bruun, Daniel Eriksen, Gustav Frederik Dahl, Jakob Bødker, Jeppe Falk Kristensen, Rasmus Lindbjerg (som dog pt. er skuldeskadet) og den rutinerede vejkaptajn (anfører) 39-årige Jeppe Tolbøl. Dertil kommer Boxuan Yang, der tørner ud som B-rytter.

- Alle rytterne kommer i ilden i denne sæson, og vi allerede godt i gang med sæsonen, idet de første tre løb allerede er kørt (interviewet lavet den 12. april. red.) Sæsonen løber frem til sidste weekend i oktober, og vi håber og tror på en god sæson, for vi har et godt hold, siger Allan Kristensen, hvis søn Jeppe Falk Kristensen også er en del af TGE.

Annonce

20 procent stærkere end i 2021

Team Give Elementers sportschef Henrik Nielsen ser nemlig en styrket trup i forhold til 2021.

- Henrik vurderer, at holdet i år er omkring 20 procent stærkere end sidste år. Holdet har en del ryttere med store ambitioner om at tage næste skridt, hvor det handler om at komme ud at køre på et Continental-hold, som også giver adgang til cykelløb i udlandet. Her ser vi eksempelvis et hold som Coloquick, der kører med nogle helt andre budgetter end os - og som derfor har nogle helt andre muligheder. Rent styrkemæssigt vurderes vi i forhold til DCU A-klassen at være som et godt midterhold i rækken, og vi er i gang med stille og roligt at tage nogle gode skridt, som kan være med til at styrke os sportsligt.

Annonce

Skal vise flaget til DM U23

I år kan man nemlig stille gratis cykler til rådighed for rytterne, ligesom der også er gratis tøjpakker til de 12 ryttere på Team Give Elementer. Sidste år fik man tilknyttet en servicevogn, som gjorde livet noget lettere for chefmekaniker Brian Lindbjerg, og man bygger således hele tiden på både på det sportslige og det organisatoriske område.

Sportschef Henrik Nielsen præsenterede rytterne for sponsorerne, alt i mens GCKs formand, den altid veloplagte Kurt Gjødsbøl, var konferencier på dagens show. Foto: Give Cykelklub

Og her er man helt klart afhængig af gode sponsorer som eksempelvis Give Elementfabrik, der er holdets hovedsponsor.

- Vi er en klub, der gerne vil udvikle vores ryttere fra egne rækker og også tage ryttere ind udefra og give dem mulighed for at tage de næste sportslige skridt. Og vi tager hellere to-tre små skridt ad gangen frem for et stort skridt, så vi er sikre på, at isen kan bære. Det er en klar målsætning, at vi skal køre med om podieplaceringerne, og køre en masse points hjem til ranglisterne. Og så skal vi helt klart vise flaget positivt frem til U23 DM, hvor vi gerne skulle blande os i den rigtig sjove ende. Frem for alt er det vigtigt, at vi fungerer som et fast sammentømret hold - det giver de bedste resultater på den lange bane, understreger Allan Kristensen.

Annonce
Give Avis

Læserbrev: Generalforsamlingen på museet var en ren farce

Annonce
Give Avis

Skoleelever løber tusindevis af kroner hjem til Børnelungefonden

Annonce
Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Få pølsebod til tilbudspris: Sidste gang var der ingen ansøgere - nu sætter kommunen lejen ned

Give Avis

Gratis pølser og frisk duft af blomster: Årligt tilløbsstykke vender tilbage

Give Avis

Musikfest præsenterer seks kendte navne og kommer samtidig med klar opfordring: 'Køb din billet - ellers er det ikke sikkert, vi er her næste år'

Give Avis

Traktortræk forventer 2500-3000 tilskuere: Sort røg, store dieselmotorer og kæmpe festtelt

Give Avis

18-årig praktikant hos øko-landmand ved Give er blevet hædret på kongres

Give Avis

Tankanlæg er blevet påkørt otte gange på tre år: I den kommende uge skal større renovering også afhjælpe det problem

Give Avis

Efter fire år kaster pølsemanden håndklædet i ringen: Slut med ristede hot dogs og burgere på Hjortsvangen

Annonce