Annonce
Erhverv

Ingen gider overtage Under Bøgen - nu skal fremtiden for 30 år gammelt spisested gentænkes

Under Bøgen i Give forbliver tom - i hvert fald også i den nærmeste fremtid. Arkivfoto: Jim Hoff
Det bliver heller ikke i den nærmeste fremtid, der kommer nyt liv i den tidligere grillbar Under Bøgen i Give. Ingen personer har nemlig ansøgt om at forpagte stedet.

Give: Der er ikke den store interesse for at lange hotdogs, pomfritter eller andre madvarer over disken i lokalerne på Bøgetorvet i Give.

I over en måned har Vejle Kommune offentligt søgt efter personer eller virksomheder, der ville overtage forpagtningsaftalen af det tidligere spisested Under Bøgen, men der er ikke kommet en eneste ansøgning fra mulige forpagtere.

- Vi har desværre ikke modtaget nogen bud på at forpagte Under Bøgen trods en måneds udbud, annoncering på Facebook og jeres omtale i avisen, oplyser Irene Jensen, der er driftsassistent hos Vejle Kommunes Vej & Park-afdeling.

Annonce

Det tidligere spisested på Bøgetorvet, som kommunen ejer, har med skiftende ejere fungeret som pølsevogn siden 1992. Den seneste til at drive stedet var David Allermand fra Horsens, der havde forpagtningen af stedet indtil 2019.

Vil overveje fremtiden

Siden da har Under Bøgen stået tom. Kommunen lægger ikke skjul på, at man helst havde set, at en ny forpagter kunne få liv i bygningen, men sådan bliver det altså ikke i første omgang.

- Vi overvejer nu, hvad vi fremover skal gøre i forhold til forpagtningen af Under Bøgen. Vi havde ønsket, at vi kunne underskrive en forpagtningsaftale, men sådan blev det ikke. Vi må nu se på, hvad den manglende interesse for forpagtning af spisestedet skyldes. Derudover vil vi også kigge på det i sammenhæng med den øvrige udvikling af Give, siger Irene Jensen.

Af udbudsmaterialet fremgik det, at forpagtningsafgiften ville være 6500 kroner om måneden eksklusiv moms men inklusiv forbrug af vand og varme.

Vi havde ønsket, at vi kunne underskrive en forpagtningsaftale, men sådan blev det ikke.

Irene Jensen, driftsassistent Vejle Kommune

For det beløb ville man få råderet over spisestedet, der er 34 kvadratmeter, og som indeholder salgsområde, køkken, depotrum og et personaletoilet. Men ingen har altså kunne se sig selv eller deres virksomhed stå for driften.

Ifølge kommunen ville man, hvis der var kommet flere ansøgninger, have lagt vægt på, hvem der både kunne skabe et godt spisested og samtidig bidrage til at skabe liv i Give og omegn.

Annonce
Give Avis

Læserbrev: Generalforsamlingen på museet var en ren farce

Annonce
Give Avis

Skoleelever løber tusindevis af kroner hjem til Børnelungefonden

Annonce
Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Få pølsebod til tilbudspris: Sidste gang var der ingen ansøgere - nu sætter kommunen lejen ned

Give Avis

Gratis pølser og frisk duft af blomster: Årligt tilløbsstykke vender tilbage

Give Avis

Musikfest præsenterer seks kendte navne og kommer samtidig med klar opfordring: 'Køb din billet - ellers er det ikke sikkert, vi er her næste år'

Give Avis

Traktortræk forventer 2500-3000 tilskuere: Sort røg, store dieselmotorer og kæmpe festtelt

Give Avis

18-årig praktikant hos øko-landmand ved Give er blevet hædret på kongres

Give Avis

Tankanlæg er blevet påkørt otte gange på tre år: I den kommende uge skal større renovering også afhjælpe det problem

Give Avis

Efter fire år kaster pølsemanden håndklædet i ringen: Slut med ristede hot dogs og burgere på Hjortsvangen

Annonce