Annonce
Give Avis

Irriterende comeback til coronaen: Hvad betyder det for Give Håndboldklub?

Formanden for Give Håndboldklub, Henrik Henriksen, som her ses sammen med 2. divisionsholdets målmand Jacob Skov, er træt af, at klubbens divisionshold pga. coronaaflysninger skal ud i et presset kampprogram med 8 kampe på en god måneds tid. Foto: Jim Hoff
Give Håndboldklub blev født lige midt i coronastormen, og efter den sidste bølge med omikronvirus er skyllet ind over landet, må klubben igen se sig omgivet af aflysninger og restriktioner, der gør det besværligt at drive håndboldklub.

GIVE: Den 9. juni 2021 så en ny håndboldklub dagens lys i Give. Det var HK Give Fremad og Give KFUM Håndbold, der fusionerede, og dermed var Give Håndboldklub en realitet.

En fødsel lige midt i coronastormen, og coronaen har da også været en træls modspiller i flere omgange for den nye klub. Senest er det den hurtigt omsiggribende omikronvirus, der har sat nogle benhårde kropstacklinger ind.

Det betyder, at 2. divisionsholdets første to kampe mod henholdsvis DHG Odense på udebane den 7.1 og hjemmekampen mod GOG Håndbold den 13.1 således er blevet aflyst og flyttet til februar.

Annonce

Det oplyser klubbens formand Henrik Henriksen, som på den konto kan berette om et tætpakket program for holdet i februar.

- Nu bliver det sådan, at holdets første kamp i det nye år bliver en hjemmekamp den 20.1. mod Viby - om alt går vel. Det bliver som altid med spisning før kampen i regi af Erhvervsklubben. Og så ser vi ellers ind i en meget kompakt periode i januar og februar, hvor vi skal spille 8 kampe, iberegnet en pokalkamp mod Vejle HK, i perioden 20.1. til 25.2. Altså på en god måneds tid skal vi afvikle 8 kampe, så det bliver en hård omgang for spillerne, konstaterer formanden.

8 kampe på en måned udfordrer spillertruppen

Han har ellers henvendt sig til DHF for at få forbundet til at åbne op for kampe i april, så kamptrykket ikke bliver så voldsomt den næste tid, men her fandt han ingen lydhørhed. Det på trods af at Give Håndboldklub i forhold til andre 2. og 3. divisionsklubber ikke står alene med sine bekymringer i forhold til det tætpakkede program. Og det gælder både klubbens 2. og 3. divisionsmandskaber, som dog begge er i fuld gang med træningen.

- Med så mange kampe på så kort tid, står vi med en flok spillere, der virkelig er udfordrede. Vi vil være meget sårbare overfor skader, og spillerne vil eksempelvis ikke få tid og ro til at pleje småskader. Det er også et problem, at vi ikke kan få lov til at have flere spillere med på bænken, så vi kan fordele spilletiden på flere folk. Som jeg oplever det, så ser DHF klart mest til Liga og 1. division. Her kan man sagtens afvikle kampe, og her må spillerne jo være så hurtige og dygtige, at de ikke kan få corona af at spille kampe, lyder det med et skævt smil og en lettere hovedrysten fra Henrik Henriksen.

Annonce

Breddehåndbolden åbner i uge 2

Ser vi på breddehåndbolden i klubben, har man også her været ramt af den coronabetingede nedlukning. Alle kampe er blevet aflyst frem til 15. januar, og træningen er i skrivende stund heller ikke kommet i gang.

Med så mange kampe på så kort tid, står vi med en flok spillere, der virkelig er udfordrede. Vi vil være meget sårbare overfor skader, og spillerne vil eksempelvis ikke få tid og ro til at pleje småskader

Henrik Henriksen, formand Give Håndboldklub

- Der er dog håb forude her, for jeg forventer, at vi går i gang med træningen i uge 2, og at der kan spilles kampe fra uge 3 og fremefter. Vi har fået udstukket nogle retningslinjer fra DHF omkring afspritning af redskaber, mundbind osv. Og den følger vi naturligvis til punkt og prikke. For at spillerne må møde op til træning skal de have en negativ coronatest, helt som i skolen, og da børnene og de unge mennesker jo bliver testet to gange i ugen, så bliver det nok ganske problemfrit. Men ok, det er da klart, at det har givet klubben, trænerne og lederne en del mere arbejde, når vi nu igen skal til at manøvrere i de her coronarestriktioner, pointerer Henrik Henriksen.

Give Håndboldklub åbner for træningen af ungdomsholdene igen i uge 2, og det forventes, at der kan spilles kampe fra uge 3. Foto: Jim Hoff
Annonce

På trods af corona: Den nyfusionerede klub er kommet godt ud over rampen

Han kan, på trods af coronaudfordringer i flere ombæringer, se tilbage på en rigtig fin proces med at få den nye håndboldklub ud at køre på skinner.

- Det er gået rigtig fint med sammenlægningen. De fire bestyrelser, elite, bredde, hovedbestyrelse og erhvervsklub, arbejder rigtig godt, og der er et fint og gnidningsløst samarbejde på tværs de tre bestyrelser imellem. Erhvervsklubben er en vanvittig vigtig medspiller for os; de udgør vores økonomiske fødekæde, og den flotte opbakning de kommer med, er bare vildt vigtig. Der bliver leveret et stykke flot og benhårdt arbejde, og uden Erhvervsklubben havde vi ikke to divisionshold her i Give.

Annonce

Gratis kontingent-tilbud blev en win-win

Da klubben i sin tid blev lanceret, gik man ud med et tilbud om, at det kun koster 25 kroner at melde sig i klubben, og derefter ellers kan spille kontingentfrit. Det gjorde man dels for at markere, at man nu er ny forenet klub, og dels for at få spillerne tilbage efter den første store nedlukning.

- Det har været en succes. Vi har fået flere medlemmer i ungdomsafdelingen på den konto, så konceptet med en kontingent fri sæson har bestemt været en win-win for os, fortæller Henrik Henriksen.

Han understreger her på falderebet, at det er vigtigt, at man som tilskuer lige er opmærksom på, at hjemmekampen torsdag den 13. januar mod GOG altså er udsat til lørdag den 19. februar.

Annonce
Give Avis

Når musikken healer: Christine og Perry sender deres kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Annonce
Give Avis

8000 kvadratmeter cannabisfabrik skulle have stået klar ved årsskiftet: Derfor er byggeriet forsinket

Annonce
Give Avis

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Den vigtigste brik i puslespillet er på plads: Erik Flak forlænger aftalen med to år

Give Avis

Overdrevne skriverier om uro i Haveselskabet

Give Avis

Morell-scoop i bokseklubben: Professionel IBF-champ er udviklingstræner for GAKs talenter

Give Avis

Den sovende hjerne, flagermus og fremtidens natur: Give-Egnens Museum livestreamer naturvidenskab

Egtved Posten

Nissen med den gule fører-hue vandt fotokonkurrencen

Give Avis

Et elsket, gavmildt og kærligt menneske: Mindeord over Inger Eskelund Mølgaard

Give Avis

Flytter ind i Hjertehuset: Gitte starter efter et hårdt 2021 på en frisk i Give midtby med ny alternativ klinik

Give Avis

Tidligere byrådsmedlem langer ud efter Lone Myrhøj: Hun er ikke sin nye opgave voksen

Give Avis

Håndbolddrengene er tilbage: Brutalt vinterprogram indledt med storsejr over chanceløse Viby

Give Avis

Babyboom i Løveparken: 7 små nuttede pelskugler er kommet til i løveflokken

Give Avis

Efter brud med Danish Fight Night: Jeppe Morell er pt. in between fight jobs

Annonce