Annonce
Give Avis

Iskold markedsføring af Give brænder igennem

Ice for Kids - det er bare SÅ fedt, mente Anthon, der kunne have hugget de første 10 isskulpturer ud, hvis tiden havde været til det. Foto: Jim Hoff

Kreative håndværkere med motorsave, isøkser og store isblokke er en del af Give Handel og Erhverv og Skulpturby.dks fælles platform i forhold til markedsføring af Give by. Og det virker.

GIVE: For tredje år i træk afviklede Give Handel og Erhverv i samarbejde med Skulpturby.dk isskulpturfestival i Give midtby. Isfestivalen er vintermånedernes kolde pendant til kunst- og skulpturfestivalen, der kører hvert år i juni måned.

Og nøjagtigt som sommerfestivalen er isskulpturfestivalen sat i søen for både at skabe liv og aktivitet i byen og for at markedsføre Give som en spændende og handlekraftig by, som både på butikssiden og eventsiden er et besøg værd.

Dette års udgave af is-skulpturfestivalen, den tredje af sin slags i Give, havde linet hele 10 kunstnere op fordelt på Østergade og Vestergade, mens Torvet gav plads til de lokale FDF'ere, skattejagt i isblokke, ice for kids og Skulpturbys info-telt.

Iskunst for både store og små

I passagen mellem apoteket og guldsmeden var der en aktivitet med virtual reality som en passende virkelighedsfjern modvægt til det ædle gamle håndværk, som byens gæster kunne overvære i gaderne, hvor kunstnerne arbejdede med et af klodens ældste råmaterialer, is.

Brølende motorsave skar sig grådigt, med issavssmulden flyvende lystigt rundt om kunstnernes hoveder, vej gennem de store isblokke og forvandlede det frosne vand til 10 vidt forskellige og meget smukke skulpturer.

Men også de små kunstnere fik deres kreative bid af kagen denne dag, hvor der igen var dækket op ved 4 arbejdsborde til byens mange små ice kids, der ud af små 30 cm høje isblokke hakkede sig frem til deres egne miniudgaver af iskunstens forunderlige mirakler.

Annonce

TV igen på plads til Give-event

Der var også sørget for, at dagens is-tema havde en sjov konkurrence indbygget, eller indefrosset er nok det rigtige ord, for på Torvet stod der tre isblokke med 300 plastikmønter indefrosset - og dem skulle byens borgere så hugge sig frem til for til sidst at stå med en vinder af 1000 kroner ved udhugning af den rigtige mønt.

Dagens isbryderier startede klokken 11.00 og varede frem til klokken 15.00, og der var godt med folk på gaderne og i butikkerne hen over hele dagen.

Dermed gik kabalen fint op i forhold til både at skabe en flot by-event og at tiltrække folk til handelsbyen Give, og da man samtidig ved selvsyn kunne konstatere, at det ikke kun var lokalbefolkningen, der dukkede op til dagens is-skulpturfestival, men også mange folk fra omkringliggende byer, må det være tilladt at konstatere, at missionen med at markedsføre Give på en fin og positiv facon, lykkedes fuldt ud.

Annonce

Iskunst by night

Avisens udsendte var forøvrigt en tur i byen lørdag aften efter spisetid, og her var byen igen velbesøgt af nysgerrige borgere, der ville ud og se de 10 skulpturer i mørket.

Et fantastisk syn -både skulpturerne, men også at se så mange folk i Give midtby om aftenen

Give endte forøvrigt endnu engang på TV Syds sendeflade, og det gør vel heller næppe noget dårligt for kurven på markedsføringsbarometret af vores fine by.

Du kan se masser af fotos fra dagen i biledgalleriet i øverste højre hjørne her ved artiklen.

Annonce
Give Avis

Nye turisttavler ved motorvejen reklamerer for Give: 'Give er ikke bare et sted, man lige suser forbi'

Annonce
VEJLE

Er du i konflikt med kommunen eller faret vild i systemet? Thea hjælper dig ganske gratis

Annonce
Give Avis

Læserbrev: Generalforsamlingen på museet var en ren farce

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Skoleelever løber tusindevis af kroner hjem til Børnelungefonden

Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Give Avis

Gratis pølser og frisk duft af blomster: Årligt tilløbsstykke vender tilbage

Give Avis

Musikfest præsenterer seks kendte navne og kommer samtidig med klar opfordring: 'Køb din billet - ellers er det ikke sikkert, vi er her næste år'

Give Avis

Traktortræk forventer 2500-3000 tilskuere: Sort røg, store dieselmotorer og kæmpe festtelt

Give Avis

18-årig praktikant hos øko-landmand ved Give er blevet hædret på kongres

Annonce